reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Hej. Ja milczę,bo wrócił mąż i staram się czerpać z tego czasu. Pogoda ładna więc prania ogarnięte,rano byłam na badaniach,bo w czwartek Endo,okazuje się,że się odzwyczaiłam od takiego wstawania i jeszcze ten mróz 😂🙈
Co do wielopieluchowania to pogooglowalam o co chodzi,bo uswiadomilyscie mnie,że w ogóle coś takiego jest 🙈🫣 Ja wlanie liczyłam z mężem,że na święta/nowy rok będe w połowie ciąży i chyba wtedy wezmę się za wyprawkę,bo ostatnio czekałam z tym dłużej,ale miałam też więcej czasu. Napewno czekam na płeć,bo szczerze mówiąc nie planowałam więcej dzieci w dodatku tak szybko i mocno się skupiłam na ciuchach dla dziewczynki i jak się okaże,że będzie chłopiec to nie mam w zasadzie nic 😂 Bo wszystko typowo dziewczynkowe 🤷🙈 Prenatalne mam jakoś w 12+5 mam nadzieję,że będzie już cos wiaodmo,o ile nie trafię na lekarza,który np nie będzie chciał nic powiedzieć 🙄
Dzisiaj moje dziecko spało calutka noc bez ani jednej pobudki,płaczu czy przychodzenia do mnie ,nie było tak chyba od wakacji w Turcji w sierpniu. Ale nie nie wyspałam się 😂 Bo jakoś tak się chyba podświadomie zestresowałam,że zaspie na te badania, że kręciłam się na łóżku już od 4 🙈 Ja korzystam jeszcze z ostatnich pewnie chwil drzemki młodej,a Wam życzę miłego dnia ☀️❤️
Ja chcialam mieć drugie dziecko jak najszybciej, zaczelismy się starać 8 miesiecy po porodzie, ale nie miałam wtedy jeszcze okresu, dopiero 2 mce później dostałam i z regularnością bywało różnie. Ostatecznie bedzie między dziećmi 2 i pół roku różnicy. Córka z listopada, drugie bobo z maja. Kupowałam duzo ubranek neutralnych zwłaszcza na początek z nadzieją na synka w drugiej ciąży, ale i tak średnio rozmiarowo to sìe zgra. Bo mam ubranka jesienno zimowe, pajace, body wszystko na długi rekaw. Czapki, kombinezony, śpiworek do gondoli wszystko bedzie za małe na jesien i zime.

Ja właśnie wróciłam z prenatalnych :) na badania krwi trzeba jeszcze poczekać, ale na USG wszystko prawidłowo. Płci też jeszcze nie poznaliśmy, maluch spał i to pewnie też nie ułatwiło :)
Kolejna, już standardowa wizyta 7 listopada, może wtedy będzie coś więcej widać:)
Mi kolezanka w pierwszej ciazy mowila zeby przed prenatalnymi czy usg wypic pol litra slodkiego soku albo zjesc cos slodkiego to dziecko sie obudzi, ale czy to dziala to nie wiem, moje nie spalo i krecilo sie.

Poproś o receptę na

Xonvea​

Ja brałam przez poltora tygodnia (zaposal mi lekarz ktory nie chcial prowadzic mi ciazy) i rzeczywiscie dosc mi pomogała, ale jak bylam teraz u mojej lekarki to mówiła, ze jesli wymiotuje do 3 razy dziennie to nie zapisze mi jej bo to jest lek uzalezniajacy i dziala na mozg tak, ze po odstawieniu jest jeszcze gorzej. I faktycznie po odstawieniu mam gorsze nudnosci i wymioty niz mialam zanim zaczelam brac, ale nie wiem czy to przez lek. W kazdym razie zastanawiajace dla mnie bylo to dlaczego mozna brac w ciazy a nie mozna w czasie kp.

reklama
Ja chcialam mieć drugie dziecko jak najszybciej, zaczelismy się starać 8 miesiecy po porodzie, ale nie miałam wtedy jeszcze okresu, dopiero 2 mce później dostałam i z regularnością bywało różnie. Ostatecznie bedzie między dziećmi 2 i pół roku różnicy. Córka z listopada, drugie bobo z maja. Kupowałam duzo ubranek neutralnych zwłaszcza na początek z nadzieją na synka w drugiej ciąży, ale i tak średnio rozmiarowo to sìe zgra. Bo mam ubranka jesienno zimowe, pajace, body wszystko na długi rekaw. Czapki, kombinezony, śpiworek do gondoli wszystko bedzie za małe na jesien i zime.
No właśnie ,to jeszcze się muszą zgrać miesiące. Ja urodziłam końcem lipca 2023,przestałam karmić na początku listopada i jakoś bardzo szybko wrócił ten okres i był w sumie dość regularny. U mnie będzie różnica 1rok10miesiecy. Już się oswoiłam z tą myślą chyba chociaż nie wyobrażam sobie totalnie jak to będzie. Jedynie co mi się wydaje to ,że chyba będzie mniejsze zaskoczenie nowa rzeczywistością z dwojgiem niż z pierwszym,bo to już taka totalna nowość. Ale mi się duży wydawało już za pierwszym razem. U mnie w miarę by się zgrywał maj-lipiec,ale co będzie to zobaczymy. Ja na wyprawkę wydałam niewiele w sensie ubranek,bo jakoś to 56-62-74 sporo dostałam od kuzynki,więc dokupowalam jakiss pojedyncze rzeczy,które mi odpowiadały,trochę dostałam.

Do góry