reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

W białej nie ma właściwie ;)

To jest bardzo dobrze przeprowadzony przegląd gromadzący dostępne badania i metaanalizy, opublikowany z resztą w renomowanym czasopiśmie.

Zalecenia WHO często nie są niestety na bieżąco uaktualniane...
Też słyszałam że według najnowszych zaleceń nie ma bezpiecznej dawki kofeiny w ciąży. Jak byłam z synkiem w ciąży to spokojnie piłam jedna kawę dziennie, teraz przez mdłości i tak mnie odrzuciło, ale gdyby nie to to i tak chyba dla spokojnej głowy bym odpuściła tą kawę.

reklama
Ja chciałam dzisiaj jechać na badania i oczywiście mój ciążowy mózg zapomnial o badaniu moczu... wysikałam się rano normalnie a później nie umiałam już naprodukować tak na szybko, z głodu tak mnie wyszarpało nad WC 🤢 pojadę jutro, tylko zastanawiam się czy zdążą wszystkie wyniki spłynąć bo w piątek rano mam wizytę 🤦‍♀️ niepotrzebnie na ostatni moment zostawiałam

Cześć, ja juz po wizycie wg usg 9t2d, fhr178. Mam juz skierowanie na prenatalne i w końcu kartę ciąży 🥰

Załączniki

• Messenger_creation_64953366-DC5F-493D-8B5F-CF6178F2E2FF.png
    Messenger_creation_64953366-DC5F-493D-8B5F-CF6178F2E2FF.png
    414,8 KB · Wyświetleń: 39
Czy w ciąży mogę zjeść cynamon? mam ochotę na obiad na kopytka z masłem i cynamonem.
Wydaje mi się,że tak. Żeby zjeść na tyle tej szkodliwej substancji,żeby zaszkodzić dziecku to musiałabyś zjeść chyba kilka kilo tego cynamonu. Czytałam o tym gdzieś,bo sama jadłam jabłecznik z cynamonem jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży. Więc myślę,że jak go nie jesz codziennie wiadrami to spokojnie możesz zjesc.

Hej Hej Hej :)
Dodaje ponownie listę :)
Jeśli kogoś brakuje Proszę o wiadomość aby dopisać :)
W czwartek planuje założyć watek.
  • Lea2022
  • Meluzynaa
  • Nath096
  • Stelle
  • Moniaaa.a
  • fckathy
  • racetigerka
  • Fifonka
  • 1188
  • Julka92
  • martini8
  • cmaria
  • PaulinkaP
  • Aaa1922
  • kalina.kalina
  • Scarlette
  • Natka8901
  • Ataraksja
  • Matuszka
  • Roksiemi
  • Justynam90
  • Dzka
  • Misiulek__
  • Lilayne
  • Patka_97
  • Sandera
  • Nieboniebieskie
  • Gustaweczka
  • Mercy89
  • Vaniliaal
  • Kasias89
  • Malgow
  • Roseny
  • Klaud091
  • Vabien40

W białej nie ma właściwie ;)

To jest bardzo dobrze przeprowadzony przegląd gromadzący dostępne badania i metaanalizy, opublikowany z resztą w renomowanym czasopiśmie.

Zalecenia WHO często nie są niestety na bieżąco uaktualniane...
Dzieki, poczytam.

mam prawie wszystkie wyniki oprócz cytomegalii. No cóż… kijem dobijać 😆 martwi mnie trochę spadające TSH, bo już jest 0,07, a norma zaczyna się od 0,09.
W poprzedniej ciąży miałam chyba minimalnie 0,02 i byłam jak chodzące zwłoki.
Glukoza po szybkim, kilometrowym marszu - 90, czyli jest spora różnica między sensorem/glukometrem.

reklama
Do góry