reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

reklama
Hejka, ja po wizycie. Jest zarodek i serduszko. Termin mam na dzień mamy
Dziś 6t3d. Więc pewnie rozpakuje się na końcu bo córkę miałam porod wywoływany w 41 tygodniu 😅
To ja się podkleję, u mnie dziś również wizyta zaliczona, serduszko na zoomie biło jak szalone, zwruszajacy był to widok 😅😅 dzidzia 2.5 mm 🥰 wg transferu 6+0, wg CRL 5+6, wiec pewnie termin 29 maja, ale liczę, ze się uda wstrzelić w 25.05.25 😛😍

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 49
Ja mialam wczoraj wizytę, ale nie miałam kiedy napisać. Ginekolog mnie uspokoiła. Jak jej pokazałam kartę z izby to powiedziała, na pewno na izbie pani to powiedzieli, ale powtórzę, krwiaki i krwawienia w 1 trymestrze ciąży zdarzają się często i w większości przypadków nie zagrażają ciazy. Ja odp, że na izbie usłyszałam coś odwrotnego, że krwiak i wolne bicie serca nie wróży dobrze tej ciazy. A ona się uśmiechnęła (już robiła usg), nie wiem po co panią tak straszą bo stres nie jest pani w ogóle potrzebny.
Powiedziała, że jest serduszko i bije rytmicznie i tyle na dzień dzisiejszy jeśli chodzi o serduszko nas interesuje.
W szpitalu mają stary sprzęt, a zarodek malutki więc łatwo się pomylić, nie mogło w pon być tam jak lekarz wpisał 6+0 bo znaczyłoby że 2 września doszło do zapłodnienia, a ja byłam na wizycie u nien 3go i byłam przed owulacja. Wg jej pomiarów dopiero wczoraj było 6+0 i to się zgadza z poprzednia wizyta.
Duphaston powiedziała że nie jest konieczny, ale mogę dokończyć opakowanie tyle że mam brać 2 razy po 1 a nie 3 razy dziennie. To drugie odstawić. Krwiak jest, ale jest nieduzy. Kontrola za 2 tyg.

reklama
Do góry