reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2025

Słuchaj, ja jestem 5+5 i dzis dopiero po raz pierwszy ujawnił się YS z zarodkiem. W czwartek byłam na wizycie 5+0 i był sam pęcherzyk ciążowy. Na wizytę, aby potwierdzić tętno TRZECH!!! lekarzy kazało się umówić pod koniec przyszłego tygodnia, czyli jak będę 7+0/ 7+1. Mysle, ze tutaj naprawdę to serduszko o niczym nie świadczy na takim wczesnym etapie. Nie wiem, czy miałaś je już wcześniej wykryte, ale jeżeli nie to jest duża szansa, ze to jest w ogóle jego pierwszy dzień wykrywalności.

Na spokojnie. Pamiętaj tylko, ze jeżeli bierzesz jakies leki na rozgrzeszenie krwi typu acard/ clexane/ neoplatonizmu to chyba dobrze by było odstawić (oczywiście przy konsultacji z lekarzem, a nie ze mna 😅)
Sporo osób bierze całą ciąże acard czy clexane, więc też na spokojnie. Wszystko pod kontrolą lekarza.
A 5+5 to jest najwcześniejszy czas kiedy można uwidocznić serduszko, do 6+1 musi być już widoczne. Więc to są 3 dni kiedy serduszko się pojawia. I mówię o wieku ciąży z wymiarów zarodka, a nie z OM.

reklama
Wpadam w lekka paranoję...
Czytam wasze "przeboje" i sama się chyba nakręcam czy u mnie wszystko wporzadku ....
Wizyta dopiero za tydzień (oszaleje do tego dnia chyba) dziś z OM wychodzi mi 6tc+1d. Więc za tydzień będzie 7tc. I zastanawiam się co będzie jeśli nie będzie widać serduszka... Jestem chyba ostatnio kłębkiem nerwów. W pracy niestety tak mnie bolą plecy ze nie mogę wystać i mega szybko się mecze...
Czy w piątek jak robiłam betę przy 941 progesteron na poziomie 24 to dobrze ?

🥺

Wpadam w lekka paranoję...
Czytam wasze "przeboje" i sama się chyba nakręcam czy u mnie wszystko wporzadku ....
Wizyta dopiero za tydzień (oszaleje do tego dnia chyba) dziś z OM wychodzi mi 6tc+1d. Więc za tydzień będzie 7tc. I zastanawiam się co będzie jeśli nie będzie widać serduszka... Jestem chyba ostatnio kłębkiem nerwów. W pracy niestety tak mnie bolą plecy ze nie mogę wystać i mega szybko się mecze...
Czy w piątek jak robiłam betę przy 941 progesteron na poziomie 24 to dobrze ?

🥺
Wszystko dobrze. Jak w piątek było 941, to ciąża na pewno jest kilka dni młodsza. Ale za tydzień pewnie już będzie zarodek, może nawet z serduszkiem.

Słuchaj, ja jestem 5+5 i dzis dopiero po raz pierwszy ujawnił się YS z zarodkiem. W czwartek byłam na wizycie 5+0 i był sam pęcherzyk ciążowy. Na wizytę, aby potwierdzić tętno TRZECH!!! lekarzy kazało się umówić pod koniec przyszłego tygodnia, czyli jak będę 7+0/ 7+1. Mysle, ze tutaj naprawdę to serduszko o niczym nie świadczy na takim wczesnym etapie. Nie wiem, czy miałaś je już wcześniej wykryte, ale jeżeli nie to jest duża szansa, ze to jest w ogóle jego pierwszy dzień wykrywalności.

Na spokojnie. Pamiętaj tylko, ze jeżeli bierzesz jakies leki na rozgrzeszenie krwi typu acard/ clexane/ neoplatonizmu to chyba dobrze by było odstawić (oczywiście przy konsultacji z lekarzem, a nie ze mna 😅)
Nie miałam wcześniej wykrytego. Dopiero w czwartek miałam iść na pierwszą wizytę do lekarza, tzn wizytę dalej mam, ale już nie będzie pierwsza. Mam nadzieję, że na tej wizycie z derduszkiem już będzie ok.
Nie biorę żadnych leków na rozrzedzeniem.
Uspokoiłam się dzięki Waszym komentarzom.

Mam wyniki bety. Spada.
Więc chyba się pożegnam. Miło było mi spędzić z wami ten miesiąc, mam nadzieję, że spokojnie dotrwacie do maja 😊 trzymam kciuki za wszystkie wasze fasolki🥰 może zajrzę jeszcze kiedyś, sprawdzę co u was😉
Tak sobie jeszcze pomyślałam, że w wątku marcówek Pani, która tamten wątek założyła, też straciła ciąże, taki ciekawy zbieg okoliczności...
też to niestety pamiętam :( ale później za niedługo chyba znowu była w ciąży i urodziła :)

reklama
Do góry