reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Słuchaj, ja jestem 5+5 i dzis dopiero po raz pierwszy ujawnił się YS z zarodkiem. W czwartek byłam na wizycie 5+0 i był sam pęcherzyk ciążowy. Na wizytę, aby potwierdzić tętno TRZECH!!! lekarzy kazało się umówić pod koniec przyszłego tygodnia, czyli jak będę 7+0/ 7+1. Mysle, ze tutaj naprawdę to serduszko o niczym nie świadczy na takim wczesnym etapie. Nie wiem, czy miałaś je już wcześniej wykryte, ale jeżeli nie to jest duża szansa, ze to jest w ogóle jego pierwszy dzień wykrywalności.

Na spokojnie. Pamiętaj tylko, ze jeżeli bierzesz jakies leki na rozgrzeszenie krwi typu acard/ clexane/ neoplatonizmu to chyba dobrze by było odstawić (oczywiście przy konsultacji z lekarzem, a nie ze mna 😅)
Sporo osób bierze całą ciąże acard czy clexane, więc też na spokojnie. Wszystko pod kontrolą lekarza.
A 5+5 to jest najwcześniejszy czas kiedy można uwidocznić serduszko, do 6+1 musi być już widoczne. Więc to są 3 dni kiedy serduszko się pojawia. I mówię o wieku ciąży z wymiarów zarodka, a nie z OM.

reklama
Wpadam w lekka paranoję...
Czytam wasze "przeboje" i sama się chyba nakręcam czy u mnie wszystko wporzadku ....
Wizyta dopiero za tydzień (oszaleje do tego dnia chyba) dziś z OM wychodzi mi 6tc+1d. Więc za tydzień będzie 7tc. I zastanawiam się co będzie jeśli nie będzie widać serduszka... Jestem chyba ostatnio kłębkiem nerwów. W pracy niestety tak mnie bolą plecy ze nie mogę wystać i mega szybko się mecze...
Czy w piątek jak robiłam betę przy 941 progesteron na poziomie 24 to dobrze ?

🥺

Wpadam w lekka paranoję...
Czytam wasze "przeboje" i sama się chyba nakręcam czy u mnie wszystko wporzadku ....
Wizyta dopiero za tydzień (oszaleje do tego dnia chyba) dziś z OM wychodzi mi 6tc+1d. Więc za tydzień będzie 7tc. I zastanawiam się co będzie jeśli nie będzie widać serduszka... Jestem chyba ostatnio kłębkiem nerwów. W pracy niestety tak mnie bolą plecy ze nie mogę wystać i mega szybko się mecze...
Czy w piątek jak robiłam betę przy 941 progesteron na poziomie 24 to dobrze ?

🥺
Wszystko dobrze. Jak w piątek było 941, to ciąża na pewno jest kilka dni młodsza. Ale za tydzień pewnie już będzie zarodek, może nawet z serduszkiem.

Słuchaj, ja jestem 5+5 i dzis dopiero po raz pierwszy ujawnił się YS z zarodkiem. W czwartek byłam na wizycie 5+0 i był sam pęcherzyk ciążowy. Na wizytę, aby potwierdzić tętno TRZECH!!! lekarzy kazało się umówić pod koniec przyszłego tygodnia, czyli jak będę 7+0/ 7+1. Mysle, ze tutaj naprawdę to serduszko o niczym nie świadczy na takim wczesnym etapie. Nie wiem, czy miałaś je już wcześniej wykryte, ale jeżeli nie to jest duża szansa, ze to jest w ogóle jego pierwszy dzień wykrywalności.

Na spokojnie. Pamiętaj tylko, ze jeżeli bierzesz jakies leki na rozgrzeszenie krwi typu acard/ clexane/ neoplatonizmu to chyba dobrze by było odstawić (oczywiście przy konsultacji z lekarzem, a nie ze mna 😅)
Nie miałam wcześniej wykrytego. Dopiero w czwartek miałam iść na pierwszą wizytę do lekarza, tzn wizytę dalej mam, ale już nie będzie pierwsza. Mam nadzieję, że na tej wizycie z derduszkiem już będzie ok.
Nie biorę żadnych leków na rozrzedzeniem.
Uspokoiłam się dzięki Waszym komentarzom.

Mam wyniki bety. Spada.
Więc chyba się pożegnam. Miło było mi spędzić z wami ten miesiąc, mam nadzieję, że spokojnie dotrwacie do maja 😊 trzymam kciuki za wszystkie wasze fasolki🥰 może zajrzę jeszcze kiedyś, sprawdzę co u was😉
Tak sobie jeszcze pomyślałam, że w wątku marcówek Pani, która tamten wątek założyła, też straciła ciąże, taki ciekawy zbieg okoliczności...
też to niestety pamiętam :( ale później za niedługo chyba znowu była w ciąży i urodziła :)

reklama
Do góry