reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Do tego za kazdym razem niemal jak je, to jej sposob jedzenia wyglada tak, ze po kazdej lyzeczce w buzi laduje raczka lub sliniak. I zaraz ta reka brudzu ubranie i wszystko jest wypackane haha Chyba jakis kombinezon do jedzenia jej potrzebny, bo nawet nie wiem, czym odplamiac te wszystkie marchewkowe plamy ;)

reklama
Do tego za kazdym razem niemal jak je, to jej sposob jedzenia wyglada tak, ze po kazdej lyzeczce w buzi laduje raczka lub sliniak. I zaraz ta reka brudzu ubranie i wszystko jest wypackane haha Chyba jakis kombinezon do jedzenia jej potrzebny, bo nawet nie wiem, czym odplamiac te wszystkie marchewkowe plamy ;)
Kup taki z rękawami śliniak, np. z Ikea, ale na allegro jest tego pełno.

@Jetkaa najlepsza wiadomość tego roku, cuda się zdarzają, Święta jednak będą w domu! Super!!

I gratuluję nowego zawodu, może faktycznie?

Ibuprom można podawać niemowlętom to i mama kp może jeśli jest taka potrzeba. Racja Caltha.

Na mojego oskiego nie dziala absotultnie paracetamol.. Tylko ibufen a najlepiej to mokra szmatka:)

Dziewczyny my jesteśmy przyszykowani :) ubranka oskiego w domku, wszystko poprane jutro musze posciel mu poprasowac i ubrac:) ubranko do odbioru naszykowane.. Pulsoksymetr,tlen,pompa do hiperki czeka. Jutro nam dzadza pompe do mleka.. Noi wiadomo recepty na leki,i mleko.. Dobrze ze za hormon nie bedziemy placic bo jejku...

20181219_220350.jpg
tak to wyglada jak narazie +jeszcze jedna pompa.. Nie tak zle :)

Załączniki

• 20181219_220350.jpg
    20181219_220350.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 676
Nie próbowałam z racji tego że kp to tylko paracetamol wskazany. Nie wiem co mnie dopadło lekarz twierdzi że mam objawy grypy wirusowej.
Jak dziewczyny pisza....mozna ibuprom. Po cc w szpitalu nam dawali. Podobno sie zmienilo, bo 8 lat temu tylko paracetamol.
@Jetkaa ....wspaniale wiesci....baaardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Oskiego!
U nas jutro kontrola u lekarza...chyba nie pisalam (bo mlyn i szpital w domu) ale skonczylo sie antybiotykiem to Igorowe zapalenie oskrzeli. Za wolno na tych wziewach mu przechodzilo i niestety decyzja o antybiotyku. Ale juz duzo lepiej :)
Wczoraj podalam Igorowi troche zoltka z jaja na twardo....alez sie dopominal. I po zdjeciach @caltha odwazylam sie i zajada juz chlebek, chrupki,gotowana marchewke :)FB_IMG_1544561903405.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1544561903405.jpg
    FB_IMG_1544561903405.jpg
    53,8 KB · Wyświetleń: 224
Jak dziewczyny pisza....mozna ibuprom. Po cc w szpitalu nam dawali. Podobno sie zmienilo, bo 8 lat temu tylko paracetamol.
@Jetkaa ....wspaniale wiesci....baaardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i Oskiego!
U nas jutro kontrola u lekarza...chyba nie pisalam (bo mlyn i szpital w domu) ale skonczylo sie antybiotykiem to Igorowe zapalenie oskrzeli. Za wolno na tych wziewach mu przechodzilo i niestety decyzja o antybiotyku. Ale juz duzo lepiej :)
Wczoraj podalam Igorowi troche zoltka z jaja na twardo....alez sie dopominal. I po zdjeciach @caltha odwazylam sie i zajada juz chlebek, chrupki,gotowana marchewke :)Zobacz załącznik 926664
Ale boska mina, się zakochałam.
Mojej starszej teraz na sterydach z oskrzeli zeszło na płuca i ma pierwszy antybiotyk.

reklama
Do góry