reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dzień dobry [emoji3]

Jak się u Was zapowiada dzień??
Gdynia - słoneczko i coraz cieplej [emoji4]
Zabieram się za śniadanko [emoji16]

Któraś ostatnio pisała, że jej dziecko mniej się rusza - Zuzia to samo ... z dnia na dzień bardziej leniwa jest [emoji6]

reklama
Dzień dobry [emoji3]

Jak się u Was zapowiada dzień??
Gdynia - słoneczko i coraz cieplej [emoji4]
Zabieram się za śniadanko [emoji16]

Któraś ostatnio pisała, że jej dziecko mniej się rusza - Zuzia to samo ... z dnia na dzień bardziej leniwa jest [emoji6]
To chyba byłam ja;) Ale mam na niego sposób, słodycze i zaczyna szaleć.
U nas równie piękna pogoda..Ale ja już łapie doła,że nic się nie dzieje :(
Dziś pierwsza noc od wielu miesięcy miałam prawie całą przespana:)) tylko raz wstałam do toalety.

Cześć mamuśki :)
na Śląsku również słonecznie, ciepło i przyjemnie. Dziś wreszcie przespana noc - no z małym atakiem kaszlu - ale znów zasnęłam. Strasznie dziwny sen: pamiętam tylko rzodkiewki :D
@MB91 nasza kruszynka rozleniwila się trochę, że czasami aż mnie to martwi... Słabe, leniwe ruchy, no ale są ;)
Wczoraj Amelka zaliczyła pierwszy raz przejazd tramwajem. Sama nie mogłam się przejechać, bo byłam na spotkaniu, ale mąż mówił, że stała calkiem z tyłu i widziała jak ją gonił inny tramwaj. Czyli: autobus, kolejka wąskotorowa, statek i tramwaj zaliczone. Został nam jeszcze pociąg i samolot :p
Dziś może już spokojnie podejde do dnia: prasowanie ubranek, pranie kolejnej sterty ciuszkow i poscieranie kurzu. Mam dziś rozkaz męża całodziennego leżenia w łóżku i kurowania się... No ale ciężko tak leżeć i nic nie robić. Jak Amelka wróci z przedszkola to pewnie zrobimy sobie spacerek no i musimy zabrać się za prace konkursową do przedszkola: bezpieczny przedszkolak. Jakąś wizję mamy, no ale jakbyście miały propozycje / sugestie, to by było super ;)

Czesc dziewczyny :) ja dzis kilka razy wstałam do Wc :) ale zasnelam bez bolu takze jestem wyspana :) syn ma dzis wolne bo moj auto bedzie naprawiać a ja automatem jezdzic nie potrafie :) a bus odpada bo bym nie doszla z przystanku do przedszkola pod straszna gore...Więc nie bede ryzykować...
Mi spanie sie strasznie przedstawiło w ciazy:) w sumie na dobre bo jestem wyspana juz o 6/7rano:) a tak to spalam do 10w 1 trymestrze i jeszcze w dzien drzemka musiala byc.. U nas tez mala sie nie rusza az tak szkoda w sumie bo z synem mam filmiki jak ruszal się brzuch jak rozne części bylo widac a mala tyle co uniesie brzych i tyle .. Ale to moze przez lozysko na przedniej scianie nie widzę tych ruchow.. Jedyne co to stopy pcha :)
U nas pieknie zaraz posciel na balkon ide dac i na dworze na ogorod:)

Ja w ogóle czuje jak mała bardzo nisko mnie smyra rączkami [emoji3] Szkoda mi jej bo pewnie mało miejsca już ma i nawet wyprostować porządnie się nie może [emoji849][emoji16]
No i brzuch jeszcze bardziej mi się opuścił [emoji6]

@Brzuszkowa z tą pracą to chyba te odblaski są mega ważne co? Może macie jakieś stare i możecie je dokleić na brystol? [emoji16] Ja bym ludka narysowała na środku kartki i wkoło dała właśnie odblaski / plakietkę z imionami rodziców / adresem i numerem telefonu np ? [emoji28]Kurczę wypadłam z obiegu ... przedszkole, szkoła - kiedy to było [emoji23]

Też mi już pralka pierze. Będę dzisiaj robiła porządek w szafkach w kuchni chyba [emoji849]

Dzień dobry :)

Chciałam się tylko pochwalić, że niespodziewanie, 2 tygodnie przed terminem, urodziłam synka. Dokładnie 15 kwietnia. Waga 3200 (to moje najmniejsze dziecię), 53 cm długi. Jesteśmy już w domu i się poznajemy.

Powodzenia dla reszty mam. Worek kwietniowo-majowy zaczyna się wysypywać ;)

Hope gratulki dla ciebie i dzieciątka.Maly ale zdrowy to jest najważniejsze.Jak dotrzymam to będę miała cesarkę za tydzień .Bo ostatnio mały daje popalic.Wyslij zdjarltko jak już się z sobą oswoicie

Dzień dobry ;)
@Hope gratulacje :) zdrówka dla was :) i jak będziesz miała chwile to opowiedz jak to się stało ;)
U nas tez pięknie i słonecznie :)
Wczoraj trochę pokłóciłam się z moim M. Wygarnęłam mu ze czuje się samotna przed porodem i ze mam wrażenie ze wszystko jest na mojej głowie. Nie wiem czy to coś da i czy w ogóle był sens tej kłótni...
a do tego maluszek strasznie uciska mnie na dole brzucha , od 5 rano czuje mega ucisk , ale już nie długo :)

Chciałam się tylko pochwalić, że niespodziewanie, 2 tygodnie przed terminem, urodziłam synka. Dokładnie 15 kwietnia. Waga 3200 (to moje najmniejsze dziecię), 53 cm długi. Jesteśmy już w domu i się poznajemy.

Gratulacje, ale Ci fajnie :)

reklama

Gratuluję kochana:) jak dojdziesz do siebie bedziesz miala chwile napisz jak to bylo:) zdrowka dla was ! ;*

Do góry