reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dzień dobry [emoji3]

Jak się u Was zapowiada dzień??
Gdynia - słoneczko i coraz cieplej [emoji4]
Zabieram się za śniadanko [emoji16]

Któraś ostatnio pisała, że jej dziecko mniej się rusza - Zuzia to samo ... z dnia na dzień bardziej leniwa jest [emoji6]

reklama
Dzień dobry [emoji3]

Jak się u Was zapowiada dzień??
Gdynia - słoneczko i coraz cieplej [emoji4]
Zabieram się za śniadanko [emoji16]

Któraś ostatnio pisała, że jej dziecko mniej się rusza - Zuzia to samo ... z dnia na dzień bardziej leniwa jest [emoji6]
To chyba byłam ja;) Ale mam na niego sposób, słodycze i zaczyna szaleć.
U nas równie piękna pogoda..Ale ja już łapie doła,że nic się nie dzieje :(
Dziś pierwsza noc od wielu miesięcy miałam prawie całą przespana:)) tylko raz wstałam do toalety.

Cześć mamuśki :)
na Śląsku również słonecznie, ciepło i przyjemnie. Dziś wreszcie przespana noc - no z małym atakiem kaszlu - ale znów zasnęłam. Strasznie dziwny sen: pamiętam tylko rzodkiewki :D
@MB91 nasza kruszynka rozleniwila się trochę, że czasami aż mnie to martwi... Słabe, leniwe ruchy, no ale są ;)
Wczoraj Amelka zaliczyła pierwszy raz przejazd tramwajem. Sama nie mogłam się przejechać, bo byłam na spotkaniu, ale mąż mówił, że stała calkiem z tyłu i widziała jak ją gonił inny tramwaj. Czyli: autobus, kolejka wąskotorowa, statek i tramwaj zaliczone. Został nam jeszcze pociąg i samolot :p
Dziś może już spokojnie podejde do dnia: prasowanie ubranek, pranie kolejnej sterty ciuszkow i poscieranie kurzu. Mam dziś rozkaz męża całodziennego leżenia w łóżku i kurowania się... No ale ciężko tak leżeć i nic nie robić. Jak Amelka wróci z przedszkola to pewnie zrobimy sobie spacerek no i musimy zabrać się za prace konkursową do przedszkola: bezpieczny przedszkolak. Jakąś wizję mamy, no ale jakbyście miały propozycje / sugestie, to by było super ;)

Czesc dziewczyny :) ja dzis kilka razy wstałam do Wc :) ale zasnelam bez bolu takze jestem wyspana :) syn ma dzis wolne bo moj auto bedzie naprawiać a ja automatem jezdzic nie potrafie :) a bus odpada bo bym nie doszla z przystanku do przedszkola pod straszna gore...Więc nie bede ryzykować...
Mi spanie sie strasznie przedstawiło w ciazy:) w sumie na dobre bo jestem wyspana juz o 6/7rano:) a tak to spalam do 10w 1 trymestrze i jeszcze w dzien drzemka musiala byc.. U nas tez mala sie nie rusza az tak szkoda w sumie bo z synem mam filmiki jak ruszal się brzuch jak rozne części bylo widac a mala tyle co uniesie brzych i tyle .. Ale to moze przez lozysko na przedniej scianie nie widzę tych ruchow.. Jedyne co to stopy pcha :)
U nas pieknie zaraz posciel na balkon ide dac i na dworze na ogorod:)

Ja w ogóle czuje jak mała bardzo nisko mnie smyra rączkami [emoji3] Szkoda mi jej bo pewnie mało miejsca już ma i nawet wyprostować porządnie się nie może [emoji849][emoji16]
No i brzuch jeszcze bardziej mi się opuścił [emoji6]

@Brzuszkowa z tą pracą to chyba te odblaski są mega ważne co? Może macie jakieś stare i możecie je dokleić na brystol? [emoji16] Ja bym ludka narysowała na środku kartki i wkoło dała właśnie odblaski / plakietkę z imionami rodziców / adresem i numerem telefonu np ? [emoji28]Kurczę wypadłam z obiegu ... przedszkole, szkoła - kiedy to było [emoji23]

Też mi już pralka pierze. Będę dzisiaj robiła porządek w szafkach w kuchni chyba [emoji849]

Dzień dobry :)

Chciałam się tylko pochwalić, że niespodziewanie, 2 tygodnie przed terminem, urodziłam synka. Dokładnie 15 kwietnia. Waga 3200 (to moje najmniejsze dziecię), 53 cm długi. Jesteśmy już w domu i się poznajemy.

Powodzenia dla reszty mam. Worek kwietniowo-majowy zaczyna się wysypywać ;)

Hope gratulki dla ciebie i dzieciątka.Maly ale zdrowy to jest najważniejsze.Jak dotrzymam to będę miała cesarkę za tydzień .Bo ostatnio mały daje popalic.Wyslij zdjarltko jak już się z sobą oswoicie

Dzień dobry ;)
@Hope gratulacje :) zdrówka dla was :) i jak będziesz miała chwile to opowiedz jak to się stało ;)
U nas tez pięknie i słonecznie :)
Wczoraj trochę pokłóciłam się z moim M. Wygarnęłam mu ze czuje się samotna przed porodem i ze mam wrażenie ze wszystko jest na mojej głowie. Nie wiem czy to coś da i czy w ogóle był sens tej kłótni...
a do tego maluszek strasznie uciska mnie na dole brzucha , od 5 rano czuje mega ucisk , ale już nie długo :)

Chciałam się tylko pochwalić, że niespodziewanie, 2 tygodnie przed terminem, urodziłam synka. Dokładnie 15 kwietnia. Waga 3200 (to moje najmniejsze dziecię), 53 cm długi. Jesteśmy już w domu i się poznajemy.

Gratulacje, ale Ci fajnie :)

reklama

Gratuluję kochana:) jak dojdziesz do siebie bedziesz miala chwile napisz jak to bylo:) zdrowka dla was ! ;*

Do góry