reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dobry wieczór.

Z tym porodem to jest tak że często nic się nie dzieje a nagle - siup i się rodzi.. także brak objawów nic nie znaczy. Moja bratowa nie miała żadnych objawów. Nawet szyjka długa i zamknięta, zero skurczy, iyp. W dzień narzekała że przenosi a w nocy wody odeszły i urodziła. Ja z pierwszą corka byłam w poniedziałek u gina to nic porodu nie zwiastowało, a we środę trafiłam do szpitala z regularnymi skurczami, wody się saczyly, rozwarcie na 4 cm.
Także nie znacie dnia ani godziny ;)

No i w przypadku rejestracji dziecka po porodzie bez wcześniejszego uznania przy formalnościach musi być obecna matka. Mnie się to średnio widzi, także wolałam to załatwić i z głowy. A co do meldowania, to mnie pani w urzędzie poinformowała, że dziecko z urzędu meldowane jest w miejscu zameldowania matki (potem można wymeldować i zameldować gdzie się chce).
Dziwnie Cię Pani poinformowała. Meldowane jest z automatu przy mamie jeśli dziecko nie jest uznane przez ojca. Jeśli jest uznane podczas rejestracji rodzic mówi przy którym z rodziców dziecko ma zostać zameldowane :)
Jej, ja mam cukrzycę ciążową i dziś też zgrzeszylam, zjadłam loda :)

Z tym meldunkiem co urząd to inaczej. Kasie mój mąż musiał zameldować tam gdzie on jest zameldowany. A starszą córkę kazali z matką zameldować.

@Gosika88 na zdrówko!

Ja zjadłam dzisiaj pyszną kolacje [emoji4] Mój D. zrobił mi sałatkę z kaszy jaglanej z rukolą, pomidorkami, rzodkiewką i tuńczykiem [emoji39] Mniam!

Jak radzicie sobie kochane z bólem pleców? Strasznie mnie wieczorem rozbolały plecy w dole i miednica ... Nie chce łykać tabletek [emoji849]

@Gosika88 na zdrówko!

Ja zjadłam dzisiaj pyszną kolacje [emoji4] Mój D. zrobił mi sałatkę z kaszy jaglanej z rukolą, pomidorkami, rzodkiewką i tuńczykiem [emoji39] Mniam!

Jak radzicie sobie kochane z bólem pleców? Strasznie mnie wieczorem rozbolały plecy w dole i miednica ... Nie chce łykać tabletek [emoji849]

Masaż ;) ciepła kąpiel ;)

Link do: MB91 tez mam z tym problem:\ a zwlaszcza jak chce nynac :\ w tedy proszek musi byc bo bez tego ani rusz..
Ale masz faceta!:) moj to tylko parowki potrafi ugotować hehe :) ledwy do gotowania totalny :) dlatego szukal kucharki na swoja kobiete hehe:)

reklama
I ja leżę już w łóżku też mi miednica dziś dokucza i coś mnie kluje w pochwie do tego jakoś piersi stały się wrażliwe i mnie bolą :errr: ja tabletek narazie nie biorę jak usnę to może przejdzie :rofl2: takie są uroki końcówki ciąży wszystko boli a nie można w żaden sposób sobie ulżyć ;)

Do góry