Jetkaa kangurowanie przez tatę nie polega na tym ze wchodzi na salę gdzie leżą już inne mamy po porodzie, tylko tak od razu po cc. Kangurowania mamie, a już zwłaszcza tacie, nie proponuje się, Ty musisz powiedzieć ze chcesz, ale jeśli stan zdrowia maluszka na to pozwala to nie mogą Ci odmówić.
U nas porodów w wodzie nie ma, ja bardzo bym chciała, co śmieszniejsze mamy nawet specjalna wannę w szpitalu, ale tylko w 1 fazie porodu można w niej być bo personel nie jest przeszkolony do odbierania porodu w wodzie [emoji23]
Ja plan porodu mam, z tej strony co Hope dała link. Położna na szkole rodzenia mówiła ze tak naprawdę to pomaga i rodzącej i personelowi szpitala. Widzę, ze zwłaszcza mamy które już rodziły jakoś negatywnie go odbierają, nie wiem w sumie czemu? Przecież to ma nam pomoc tylko, określa się na co się zgadzasz a na co nie, co jest ważne dla Ciebie itp. Można wpisać ze nie chce się zakładania wenflonu, żeby nie dokarmiać dziecka mlekiem modyfikowanym, żeby nie nacinać krocza itp. Oczywiście jeśli jest taka potrzeba to personel medyczny robi wszystko co trzeba, plan porodu obowiązuje kiedy wszystko idzie dobrze i jest opcja wyboru.
Ja wolę zapoznać się z tym wszystkim teraz i zastanowić na spokojnie, skoro jest taka możliwość