reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny jak to jest przy cc czy dziecko może byc kangurowane przez tate? i co z tą mazią poporodową?? jedni mówia zeby poprosic zeby nie myc a inni ze nie ma to znaczenia... jejku tyle jest takich rzeczy ze juz sie gubie i boje sie ze zrobie cos zle

Dziewczyny jak to jest przy cc czy dziecko może byc kangurowane przez tate? i co z tą mazią poporodową?? jedni mówia zeby poprosic zeby nie myc a inni ze nie ma to znaczenia... jejku tyle jest takich rzeczy ze juz sie gubie i boje sie ze zrobie cos zle
U nas ojciec dziecka nie moze wejść na sale.. Nie chcą stresowac innych mam, ze cos jakis obcy mezczyzna zobaczy czy cos. U nas jest pokoj gdzie mozna wyjść zdzieckiem.:) i tatus moze wziąć na raczki raczej nie kanguruje w szpitalu bo nawet nie ma gdzie :) w sumie to dobrze bo np nie chciala bym zeby facet byl jakiejs kobiety a np ja wstaje po Cc i wszystko sie leje, boli i wogole i myśleć ze ktos cos zobaczy.. A o mazi tzn ?

@Angela3aa mi ginekolog pobrała w gabinecie i kazała oddać w laboratorium w szpitalu. :)
Wizyta standardowo kosztowała 150 zł :)

Mi tez ginekolog pobrała w gabinecie i kazała zanieść do laboratorium. Ja za wizytę płace 100zl ;)
Dzisiaj byłam i z maluszkiem wszystko ok ;) nic nie wynika żebym urodziła wcześniej ale nigdy nie wiadomo maluszek jak na skończone 36 tygodni wazy 2500-2700 wiec za duży nie będzie :p

U nas ojciec dziecka nie moze wejść na sale.. Nie chcą stresowac innych mam, ze cos jakis obcy mezczyzna zobaczy czy cos. U nas jest pokoj gdzie mozna wyjść zdzieckiem.:) i tatus moze wziąć na raczki raczej nie kanguruje w szpitalu bo nawet nie ma gdzie :) w sumie to dobrze bo np nie chciala bym zeby facet byl jakiejs kobiety a np ja wstaje po Cc i wszystko sie leje, boli i wogole i myśleć ze ktos cos zobaczy.. A o mazi tzn ?

Link do: Nie kąp dziecka po porodzie! 6 powodów - Mamy-mamom.pl

Hej dziewczyny dawno mnie nie było ;) u mnie nic nowego oprócz tego że czuje się fatalnie :( rano ledwo co wstaje z łóżka od 4 w nocy już spać nie mogę w dzień odpada drzemka moje chłopaki są tacy głośni a młodszy potrzebuje tyle uwagi że go nie można nawet na chwilę zostawić samego pozatym kręci mi się w głowie często jak tylko pojadę gdzieś do sklepu to brzuch mnie boli i czuje jakby mała zaraz miała wyjść :sorry2: pocieszam się że zostało już tylko 5 tygodni bo mam ochotę wszystkich udusić w domu :surprised: trochę sobie ponarzekalam :confused: u nas w Uk nie kapia dzieci po porodzie wogole nie kapia w szpitalu my naszych synkow kąpalismy w 3 dobie z tego co pamietam a urodzili się bez żadnej mazi ;) drugi synek to wogole był taki czyszciutki odrazu po urodzeniu ale to dlatego że nic nie peklam i nawet odrobiny krwi nie było na nim :-D szczerze to tyle dzieci koleżanek widziałam po porodzie i nie pamiętam żeby któres było w mazi ;)

reklama
Jak u was dziewczyny wygląda w Polsce poród w wodzie? Ja chyba sprubuje tym razem podobno wchodzi się do wanny i polozna co jakiś czas dolewa ciepła wodę nie trzeba z niej wychodzic nawet na chwilę chyba że do toalety mam wizytę z położna w następnym tygodniu to zapytam o więcej szczegółów jedynie znieczulenia nie dają przy takim porodzie ale koleżanka rodziła i sobie chwaliła ze skurcze są mniej bolesne i nic nawet nie pekla :)

Do góry