reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Czesz mamy. Piękny dzień się zapowiada wczoraj jak chciałam zasnąć to mały tak wariowal że mi na to nie pozwalał. Teraz od rana też wojuje Żywy chłopak z niego będzie . Dzisiaj wizyta, jestem ciekawa bo ostatnio miałam problem z szyjką, była krótsza niż powinna i lekarz kazał więcej odpoczywać. Coś mam wrażenie że malutki szybciej do nas wyjdzie

reklama
Jetkaa kangurowanie przez tatę nie polega na tym ze wchodzi na salę gdzie leżą już inne mamy po porodzie, tylko tak od razu po cc. Kangurowania mamie, a już zwłaszcza tacie, nie proponuje się, Ty musisz powiedzieć ze chcesz, ale jeśli stan zdrowia maluszka na to pozwala to nie mogą Ci odmówić.

U nas porodów w wodzie nie ma, ja bardzo bym chciała, co śmieszniejsze mamy nawet specjalna wannę w szpitalu, ale tylko w 1 fazie porodu można w niej być bo personel nie jest przeszkolony do odbierania porodu w wodzie [emoji23]

Ja plan porodu mam, z tej strony co Hope dała link. Położna na szkole rodzenia mówiła ze tak naprawdę to pomaga i rodzącej i personelowi szpitala. Widzę, ze zwłaszcza mamy które już rodziły jakoś negatywnie go odbierają, nie wiem w sumie czemu? Przecież to ma nam pomoc tylko, określa się na co się zgadzasz a na co nie, co jest ważne dla Ciebie itp. Można wpisać ze nie chce się zakładania wenflonu, żeby nie dokarmiać dziecka mlekiem modyfikowanym, żeby nie nacinać krocza itp. Oczywiście jeśli jest taka potrzeba to personel medyczny robi wszystko co trzeba, plan porodu obowiązuje kiedy wszystko idzie dobrze i jest opcja wyboru.
Ja wolę zapoznać się z tym wszystkim teraz i zastanowić na spokojnie, skoro jest taka możliwość :)
Ja zgadzam się z Toba i wiem jak wyglada kangurowanie, ale u nas tego nie ma. Tata nie ma prawa wejsc na sale a dziecko widzi w sali na korytarzu gdzie jest tam jeszcze kilka par...nie wiem jak dokladnie jest bo ja syna dostalam po 15h..:\ze wzgledu na jego stan zdrowia .. Zobaczymy jak bedzie teraz :) moze i byl plan porodu ale nie pamiętam o tym..

ja pije kawke, syn juz wymyśla zeby nie isc do prZedszkola... Dzis zeby go bolą hehe.
Nieprzespana noc za mną:\ zasnelam po kilki godz wiertania sie, ale.fakt chyba mala gdzies usciskala :\
U nas tez slonecznie:) milego dnia!:)

U nas kąpiel jest wieczorem. Zawsze położna yta czy kąpać malucha. Obie dziewczynki były kąpane. Tyle ludzi dziecko dotyka, do tego kupy itp - ja tam wole żeby dziecko umyć.
Po CC dostałam mała na dekolt na chwilę. Potem zabrali ją pod lampę żeby zawinąć w pieluchy i kocyk. A jak zawieźli mnie na salę to od razu mała dostałam do karmiebia. Chyba nieśli ja zaraz za moim łóżkiem. Męża na CC nie wpuszczają. A na sali może być cały czas i zajmować się dzieckiem.

Dziewczyny a GBS macie pobierany tylko z pochwy czy z okolic odbytu też?
Ja miałam tylko pobierane Gbs, pochwy

@tysia123, ja miałam i pochwy i odbytu. Płaciłam 90 zł.
Dzisiaj o 17:30 mam wizytę i trochę się stresuje jak wynik, a dodatkowo w moczu ślad białka ( chodź czytałam, że w ciąży się zdarza). Zobaczymy co lekarka na to..
Córka mojej siostry była kąpana w 2 dobie, żeby właśnie zostawić maź płodową bo to niby ma właściwości zdrowotne [emoji6]
Wczoraj byliśmy na dość długim spacerku i wieczorem byłam znowu cała obolała tam na dole.. nawet chodzić nie szło.. Do 20 kwietnia niech maluch posiedzi, a później chciałabym już rodzić [emoji849][emoji12]

reklama
Dzień dobry! Ja mam wrażenie że ta cala opieka okołoporodowa to jedna wielka ściema, rodzić ze znieczuleniem się nie da bo nie ma na tylu anastezjologów, jak nie chcesz karmic piersią to położne chcą zlinczować, jeżeli chcesz mieć uczciwą opiekę podczas porodu musisz sobie opłacic swoja położną (do koperty), warunki w szpitalach tez mają wiele do życzenia, nie mówiąc już o posiłkach jakie fundowane są kobietom po porodzie lub cesarkach, w więzieniach mają lepsze warunki... mam nadzieję że się miło rozczaruję :)

Do góry