Hej dziewczyny, ja zaczynam wlasnie 34 tydzien. Jak bylam w szpitalu lekarze mowili ze po 34 to juz z gorki bo plucka dziecka sa juz rozwiniete i tak chcialam doczekac tego 34, teraz znowu sobie mysle, ze juz tak nie duzo do 37 zostalo, zeby maly nie byl wczesniakiem, bo pozniej tyle jezdzenia po specjalistach. W tym tyg skrecamy i ubieramy juz lozeczko, mysle ze bede spokojniejsza. Torba tez spakowana. W piatek mam wizyte, malego czuje juz bardzo nisko, mam wrazenie ze po dlugim spacerze moglabym zaczac rodzic. Wiosna mi sie udzielila i wcinam lody. U nas tata.nie wchodzi na sale, tylko w pokoju odwiedzin.
reklama
Katerina1985
Fanka BB :)
Ja też. I zanosiłam sama do laboratorium, zapłaciłam 35zł.Ja miałam tylko pobierane Gbs, pochwy
tysia123
Hej.
Co do opieki wszystko zależy od szpitala i ludzi na jakich się trafi. Ja rodziłam sn 8 lat temu i 2 lata temu CC. Zmiana w tym czasie w szpitalu na plus choć i za pierwszym razem nie narzekałam. Co dziwne szpital ma wiele negatywnych opinii zwłaszcza od osób które w nim nie rodziły... Także tego..... Wszystkie opinie trzeba weryfikowac, te co są od osób bezpośrednio doświadczonych są ok. Ale na zasadzie z ktoś coś komuś gdzieś..... W takie opinie nie wierzę.
Druga sprawa to ocRkiwania pacjentki. Sama widziałam jak mąż pacjentki robił awanturę bo żona poprosiła o kroplówkę przeciwbólowa i już 10 minut czeka.... Uwierzcie, awantura na pół szpitala za coś takiego.... Zwłaszcza że u nas personel naprawdę ma zapierdIrl i nie siedzi bezczynnie.
Ale dziś upał. Byłyśmy na dworze. Zjadlysmy i Kasia padła spać. Idę prasować. Wstanie to idziemy na autobus po age, obiadek i chce jeszcze kwiatki poprzesadAc.
Co do opieki wszystko zależy od szpitala i ludzi na jakich się trafi. Ja rodziłam sn 8 lat temu i 2 lata temu CC. Zmiana w tym czasie w szpitalu na plus choć i za pierwszym razem nie narzekałam. Co dziwne szpital ma wiele negatywnych opinii zwłaszcza od osób które w nim nie rodziły... Także tego..... Wszystkie opinie trzeba weryfikowac, te co są od osób bezpośrednio doświadczonych są ok. Ale na zasadzie z ktoś coś komuś gdzieś..... W takie opinie nie wierzę.
Druga sprawa to ocRkiwania pacjentki. Sama widziałam jak mąż pacjentki robił awanturę bo żona poprosiła o kroplówkę przeciwbólowa i już 10 minut czeka.... Uwierzcie, awantura na pół szpitala za coś takiego.... Zwłaszcza że u nas personel naprawdę ma zapierdIrl i nie siedzi bezczynnie.
Ale dziś upał. Byłyśmy na dworze. Zjadlysmy i Kasia padła spać. Idę prasować. Wstanie to idziemy na autobus po age, obiadek i chce jeszcze kwiatki poprzesadAc.
Blondynka1988
Gosika88
Zazdroszczę, u mnie nic się nie zapowiada, nawet przepowiadające mi ustały, a już zaczęłam 38 TC. Chyba będę jak słoń 2 lata w ciąży, a marzę żeby się rozpakować. A im dłużej to trwa tym mam większe obawy zwłaszcza jak wczoraj naczytałam się o proznociagu i kleszczach. Nie chciałabym by były one używane w moim przypadku.Ja GBS też miałam z pochwy i z okolic odbytu.
@basia89 drogo u Ciebie za GBS. Ja 32zł płaciłam.
Jutro 37tc! Ginekolog mówiła, że daje nam max 2 tygodnie, czyli do 17 kwietnia i urodzę. Mam nadzieję, że jeszcze dłużej wytrwamy w dwupaku
Mały buszuje po brzuchu jak szalony
Blondynka1988
Gosika88
Spora dzidzia mój w tym samym czasie miał 2700 z hakiem. Ciekawe ile w czwartek będzie ważył.@Gosika88 ja za to chcę być jeszcze w dwupaku Może nie do 2maja, bo rodzić w dni wolne może nie być fajnie... No ale jeszcze z tydzień to spokojnie niech siedzi
W 35+6 miał 3083g to niech jeszcze podrośnie
Nie w każdym szpitalu mają kleszcze i vaccum. U mnie chyba tylko vaccum jest.
Blondynka1988
Jak nie urodzę do wtorku, to w środę 18 kwietnia będę miała wizytę i wtedy będzie równe 38tc
U mnie od wczoraj czasami robi się twardy brzuch. Po 20 tc tez miałam takie napinanie się brzucha. To nie boli ani nic
U mnie od wczoraj czasami robi się twardy brzuch. Po 20 tc tez miałam takie napinanie się brzucha. To nie boli ani nic
reklama
Brzuszkowa
Hej.
To też pracowicie. Ja też od rana ciągle coś robię, ale jestem już tak zmęczona, ze postanowilam sobie zrobić malae przerwę Ale potem dobrze by było jakbym jeszcze wyprasowala firane. Mąż już potem ją powiesi... Ale potem mam jeszcze mega dużo prania do składania - dziś już 4 automaty...