reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny jak to jest przy cc czy dziecko może byc kangurowane przez tate? i co z tą mazią poporodową?? jedni mówia zeby poprosic zeby nie myc a inni ze nie ma to znaczenia... jejku tyle jest takich rzeczy ze juz sie gubie i boje sie ze zrobie cos zle

Dziewczyny jak to jest przy cc czy dziecko może byc kangurowane przez tate? i co z tą mazią poporodową?? jedni mówia zeby poprosic zeby nie myc a inni ze nie ma to znaczenia... jejku tyle jest takich rzeczy ze juz sie gubie i boje sie ze zrobie cos zle
U nas ojciec dziecka nie moze wejść na sale.. Nie chcą stresowac innych mam, ze cos jakis obcy mezczyzna zobaczy czy cos. U nas jest pokoj gdzie mozna wyjść zdzieckiem.:) i tatus moze wziąć na raczki raczej nie kanguruje w szpitalu bo nawet nie ma gdzie :) w sumie to dobrze bo np nie chciala bym zeby facet byl jakiejs kobiety a np ja wstaje po Cc i wszystko sie leje, boli i wogole i myśleć ze ktos cos zobaczy.. A o mazi tzn ?

@Angela3aa mi ginekolog pobrała w gabinecie i kazała oddać w laboratorium w szpitalu. :)
Wizyta standardowo kosztowała 150 zł :)

Mi tez ginekolog pobrała w gabinecie i kazała zanieść do laboratorium. Ja za wizytę płace 100zl ;)
Dzisiaj byłam i z maluszkiem wszystko ok ;) nic nie wynika żebym urodziła wcześniej ale nigdy nie wiadomo maluszek jak na skończone 36 tygodni wazy 2500-2700 wiec za duży nie będzie :p

U nas ojciec dziecka nie moze wejść na sale.. Nie chcą stresowac innych mam, ze cos jakis obcy mezczyzna zobaczy czy cos. U nas jest pokoj gdzie mozna wyjść zdzieckiem.:) i tatus moze wziąć na raczki raczej nie kanguruje w szpitalu bo nawet nie ma gdzie :) w sumie to dobrze bo np nie chciala bym zeby facet byl jakiejs kobiety a np ja wstaje po Cc i wszystko sie leje, boli i wogole i myśleć ze ktos cos zobaczy.. A o mazi tzn ?

Link do: Nie kąp dziecka po porodzie! 6 powodów - Mamy-mamom.pl

Hej dziewczyny dawno mnie nie było ;) u mnie nic nowego oprócz tego że czuje się fatalnie :( rano ledwo co wstaje z łóżka od 4 w nocy już spać nie mogę w dzień odpada drzemka moje chłopaki są tacy głośni a młodszy potrzebuje tyle uwagi że go nie można nawet na chwilę zostawić samego pozatym kręci mi się w głowie często jak tylko pojadę gdzieś do sklepu to brzuch mnie boli i czuje jakby mała zaraz miała wyjść :sorry2: pocieszam się że zostało już tylko 5 tygodni bo mam ochotę wszystkich udusić w domu :surprised: trochę sobie ponarzekalam :confused: u nas w Uk nie kapia dzieci po porodzie wogole nie kapia w szpitalu my naszych synkow kąpalismy w 3 dobie z tego co pamietam a urodzili się bez żadnej mazi ;) drugi synek to wogole był taki czyszciutki odrazu po urodzeniu ale to dlatego że nic nie peklam i nawet odrobiny krwi nie było na nim :-D szczerze to tyle dzieci koleżanek widziałam po porodzie i nie pamiętam żeby któres było w mazi ;)

reklama
Jak u was dziewczyny wygląda w Polsce poród w wodzie? Ja chyba sprubuje tym razem podobno wchodzi się do wanny i polozna co jakiś czas dolewa ciepła wodę nie trzeba z niej wychodzic nawet na chwilę chyba że do toalety mam wizytę z położna w następnym tygodniu to zapytam o więcej szczegółów jedynie znieczulenia nie dają przy takim porodzie ale koleżanka rodziła i sobie chwaliła ze skurcze są mniej bolesne i nic nawet nie pekla :)

Do góry