reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

@Nan90 może karta ciąży pomoże, bo wskaże kiedy była pierwsza wizyta. Można by było porównać datę zawarcia polisy z tygodniem ciąży podczas pierwszej wizyty. A na wizytę się idzie jak się ma przypuszczenia... Może zorientuj się u ubezpieczyciela...

reklama
I w żabkach też sprzedają bavarie. Słuchajcie, ja w mojej firmie zdecydowałam się na dodatkową polisę ubezpieczenia we wrześniu gdzie za urodzenie dziecka są 2 tys. Pod koniec września dowiedziałam się o ciąży. Poeniądze z ubezpieczenia ponoć wypłacają tylko jeśli w czasie podpisywania nie było się już w ciąży. Chyba mi nie uwierzą, że ja nie wiedziałam jeszcze że jestem w ciązy? :D

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nan ja ubezpieczyłam męża u siebie w pracy dwa miesiące przed porodem i nie było karencji także należało się świadczenie. Nie spotkałam się przy podpisywaniu polisy żeby była rubryka o ciąży. O chorobach i wieku tak.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Ale zrobiłyście smaka na piwko. Widzę że coraz trudniej uzyskać jakiekolwiek świadczenia. Wszystko chyba idzie na 500+. Zaliczyłam dzisiaj lekarza i trzecie prenatalne, mała waży około 1370 g, wszystko z serduszkiem w porządku, plamki nie było już widać. Na chwilę obecną wszystko w normie, oby już tak zostało. Tak jak mówiłam, najadlam się cukierków i mała była na slodyczowym haju :) mała akrobatka zakładała nogi na głowę. Trochę już późno, bardzo późno, dobrej nocki wam życzę :)

Nan ja ubezpieczyłam męża u siebie w pracy dwa miesiące przed porodem i nie było karencji także należało się świadczenie. Nie spotkałam się przy podpisywaniu polisy żeby była rubryka o ciąży. O chorobach i wieku tak.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Niby tak jest ale w ubezpieczeniach grupowych w pracy ale trzeba poczytać w internecie.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

@Nan90 z ubezpieczeniem zazwyczaj jest tak że jeśli nie miałaś możliwości wcześniej przystąpić do tego ubezpieczenia (np twoja firma dopiero zaczęła wspolpracowac z ta firma ubezpieczeniowa) to może nie być karencji z tyt urodzenia dziecka i zostaną ci wyplacone pieniazki ale jeśli twoja firma oferowała ubezpieczenie już wcześniej tzn przynajmniej 3 miesiące przed twoim początkiem ubezpieczenia to niestety firmy ubezpieczeniowe stosują sztywne okresy karencji, zazwyczaj 9 miesięcy i biorę pod uwagę tylko datę urodzenia dziecka z aktu urodzenia i nie wypłacaja wtedy pieniędzy od daty początku ubezpieczenia z tyt urodzenia dziecka które urodzi się w ciągu 9 miesiecy

Ja polecam piwo bezalkoholowe lech free super smak, kupowalam w lidlu I moj teraz w biedronce tez znalazl:)

Lech Free zawiera 0,5% alkoholu (podobnie Żywiec i większość „bezalkoholowych piw” - one mają obniżona zawartość alko, ale nie jest to 0!), poczytaj na etykiecie z tyłu.
Ja z takich co faktycznie mają 0,0% znam tylko Bavarię, znacie jeszcze jakieś? :)

dev131ps___.png

reklama
Ja taka sytuacje mialm z ubezpieczycielem firma oferowala dodatkowe ubezp.I co miesiac mi odprowadzali 50 zl z wyplaty.Mialo nie byc okreau karencji.Braklo mi 2 mce do wyplaty swiadczenia.i nie dostałam. Na dodatek kolezanka z pracy miala w pracy wypadek i nie xhcieli jej uznac Bo szanowna firma odprowadzala skladki co 2mce na to ubezpieczenie wiec de facto w miesiacu wypadku nie zaplacila skladki.Na szczescie kolezanka wywalczyla kase .A ja zrezygnowalam z ubezpieczenia.A ci so 500 + to nie przyznali nam oboje z mezem pracujemy i przekroczylismy limit dochodu o 70 zl.Na mlodego dosttalam becikowe 3000 ale wtedy maz nie pracowal .Cos pochwalilam synusia za wczesnie z przedszkolem bo dzisiaj nor chcial wcale isc a jak zobaczyl dziewczynke co placze to prawie on tez sie rozplakal

Do góry