reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dzień dobry.

Kobietki obudziłam się z zapchanym nosem i bólem gardła [emoji22] Zaraz zrobię sobie inhalacje ... nie chce być chora [emoji34]

Z tymi świadczeniami to jest masakra. Ja prowadzę własną firmę, dodatkowo pracuje na etacie i co? I nic mi się nie należy.... szkurw.... przecież można wszystko w cholerę zostawić, pójść do MOPSu po zasiłek, do innych urzędów po zapomogi, 500+ i już się uzbiera na normalne życie.
Popieram Wasze zdanie, że powinni to zmienić, bo wtedy to my kobiety pracujące jesteśmy pokrzywdzone i okradane przez Państwo. Wkurzam się tą niesprawiedliwością.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
A co do piwka to ja vczasem pije taka bawarie jak niektore z was.Ale wczesniej mialam taki wstret do alalkohole ze moj jak mi czasem chuhnal to poszlam wymiotowac.U mnie dzisiaj wizyta u pulmonologa na kontroli.Wezme mlodego bo tata pozno z pracy wraca.Bede miala wiec co dzisiaj robic bo zrobie strogonowa mmm pyszka mam nadzieje ze w
.

Cześć dziewczyny:)
Ja pije poranna kawke, syn lezy i sie przytula zaraz wstaje robic mu buleczke do przedszkola i dzisiaj jedzie sam z moim D do przedszkola:) bo on go będzie zawozil a ja odbierac :) mam nadzieje ze bidny dzis nie bedzie plakac;) ja mam dzis do prasowania troszke ciuszkow dla malej.. I puszcze kolejne pranie.. Strasznie duzo ciuszkow ma;) pewnie niekotrych nie zaloze bo nie zdążymy hehe:)
Ja na szczescie nie mam smakow na piwo czy wino.. Nie lubialam nigdy tych smakow...ani ja ani moj D.

Bry, mnie już całodobowo meczy zgaga:(( zjem czy nie zjem jest zle:( do tego trudno mi się oddycha,pojemność płuc musiała się już skurczyc.. Ja chce już być w terminie,a najlepiej po terminie trzymać dziedzica!!! Ciążą mi nie służy, na kolejne dziecko się raczej nie zdecyduje...Mam dość.i tak nie sypiam nocami to mogę karmic i przewinąć kilka razy... byle już żyć normalnie, w miarę sprawnie.aaaaa narzekam:)
Co do pomocy państwa to zawsze tak było, jest i będzie, a do tego sobie nagrody samo przyznają;) czyli musi być świetnie:p tylko my jakoś marudzimy;)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

@sredec1982 i to niemałe nagrody [emoji6]

@Jetkaa oby synek dzisiaj nie płakał, oswoi się - zobaczysz [emoji847]

Ja zrobiłam inhalacje i muszę kurczaka natrzeć bo będę robić dzisiaj na butelce w piekarniku. A że ma 2 kg to będzie co piec [emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Sredec trafilas w sedno.przeciez tak jest dobrze ze oni sobie nagrody przyznaja.A mnie nie dadza nawet najnizszej krajowej .Pracuje w szpitalu jako sanitariusz .A obeszli przepis tak ze mam na umowie 1950 zl bo dali mi stazowe.A moja kolezanka co pracuje tam gzie ja jeszcze mniej ma ode mnie i gdzie tu sprawiedliwosc? Powinno buc 2100 plus stazowe .Pribowalysmy cis z tym zrobic ale sie nie da.Co za kraj.Ale. przynajmniej pogoda ladna ma byc.Wczoraj jak wracalismy z psedkola to tak przyjemnie bylo.az chcialo sie zyc cieplo

Cześć dziewczyny,
tak mi się dobrze spało, że nawet nie chciało wstawać z łóżka. No ale ani Boże nie pomoże... Córka już autobusem pewnie dojeżdża do przedszkola, ja sobie chrzamie śniadanko :D Oczywiście dietetyczne :p
@MB91 też tak miałam rano, ale już lepiej. Po mocy to tak bywa. Ale też muszę coś wziąść na to, by się nie pogorszyło ;).
@sredec1982 na zgage niby pomaga imbir i jabłko. Spróbuj, może pomoże :D

Wczoraj z tymi porzadkami tak dobrze mi poszło, że zrobiłam więcej niż zakładałam. Przy dobrych wiatrach jeszcze dziś resztę i będę miała z głowy. Chyba, że sobie to tak lajtowo wezmę i dokończę jutro...

Prala z was któraś może firany panele z azurem? Niby wystarczy tylko ręcznie przepłukać w wodzie, bez płynu... Byłabym wdzięczna za porady ;)

Cześć dziewczyny,
tak mi się dobrze spało, że nawet nie chciało wstawać z łóżka. No ale ani Boże nie pomoże... Córka już autobusem pewnie dojeżdża do przedszkola, ja sobie chrzamie śniadanko :D Oczywiście dietetyczne :p
@MB91 też tak miałam rano, ale już lepiej. Po mocy to tak bywa. Ale też muszę coś wziąść na to, by się nie pogorszyło ;).
@sredec1982 na zgage niby pomaga imbir i jabłko. Spróbuj, może pomoże :D

Wczoraj z tymi porzadkami tak dobrze mi poszło, że zrobiłam więcej niż zakładałam. Przy dobrych wiatrach jeszcze dziś resztę i będę miała z głowy. Chyba, że sobie to tak lajtowo wezmę i dokończę jutro...

Prala z was któraś może firany panele z azurem? Niby wystarczy tylko ręcznie przepłukać w wodzie, bez płynu... Byłabym wdzięczna za porady ;)

A jaki masz kolor tych paneli? Jak są jasne to polecam do wanny wlać proszek i trochę sody oczyszczonej [emoji5] Chwile pomoczyć i wypłukać. Ja tak zrobiłam i jest ok [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.
Ja mega niewyspana bo Kasia się w nocy kręciła, wstawała, katar jej spać nie dawał a o 5:30 zrobiła kupę po pachy....ehhhh....

Od wczoraj mały chyba jakoś dziwne się dwrocil. Gniecie mi pęcherz. Dobrego brzuch ciągnie i boki bolą. Dobrze że w poniedziałek wizyta to sprawdze czy wszystko ok. Póki co staram się jak najwięcej odpoczywać. Na ile to możliwe z dwójką dzieci.

reklama
Cześć!
Nie wyspałam się.
Nie mogę sobie pozycji do spania znaleźć. Tak dobrze mi się spało z moją poduszką na lewym boku a teraz coś mi nie pasuje. Jak leże na plecach lub prawym boku, to mały kopie, bo jemu niewygodnie :p

Do góry