reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dzień dobry.

Kobietki obudziłam się z zapchanym nosem i bólem gardła [emoji22] Zaraz zrobię sobie inhalacje ... nie chce być chora [emoji34]

Z tymi świadczeniami to jest masakra. Ja prowadzę własną firmę, dodatkowo pracuje na etacie i co? I nic mi się nie należy.... szkurw.... przecież można wszystko w cholerę zostawić, pójść do MOPSu po zasiłek, do innych urzędów po zapomogi, 500+ i już się uzbiera na normalne życie.
Popieram Wasze zdanie, że powinni to zmienić, bo wtedy to my kobiety pracujące jesteśmy pokrzywdzone i okradane przez Państwo. Wkurzam się tą niesprawiedliwością.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
A co do piwka to ja vczasem pije taka bawarie jak niektore z was.Ale wczesniej mialam taki wstret do alalkohole ze moj jak mi czasem chuhnal to poszlam wymiotowac.U mnie dzisiaj wizyta u pulmonologa na kontroli.Wezme mlodego bo tata pozno z pracy wraca.Bede miala wiec co dzisiaj robic bo zrobie strogonowa mmm pyszka mam nadzieje ze w
.

Cześć dziewczyny:)
Ja pije poranna kawke, syn lezy i sie przytula zaraz wstaje robic mu buleczke do przedszkola i dzisiaj jedzie sam z moim D do przedszkola:) bo on go będzie zawozil a ja odbierac :) mam nadzieje ze bidny dzis nie bedzie plakac;) ja mam dzis do prasowania troszke ciuszkow dla malej.. I puszcze kolejne pranie.. Strasznie duzo ciuszkow ma;) pewnie niekotrych nie zaloze bo nie zdążymy hehe:)
Ja na szczescie nie mam smakow na piwo czy wino.. Nie lubialam nigdy tych smakow...ani ja ani moj D.

Bry, mnie już całodobowo meczy zgaga:(( zjem czy nie zjem jest zle:( do tego trudno mi się oddycha,pojemność płuc musiała się już skurczyc.. Ja chce już być w terminie,a najlepiej po terminie trzymać dziedzica!!! Ciążą mi nie służy, na kolejne dziecko się raczej nie zdecyduje...Mam dość.i tak nie sypiam nocami to mogę karmic i przewinąć kilka razy... byle już żyć normalnie, w miarę sprawnie.aaaaa narzekam:)
Co do pomocy państwa to zawsze tak było, jest i będzie, a do tego sobie nagrody samo przyznają;) czyli musi być świetnie:p tylko my jakoś marudzimy;)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

@sredec1982 i to niemałe nagrody [emoji6]

@Jetkaa oby synek dzisiaj nie płakał, oswoi się - zobaczysz [emoji847]

Ja zrobiłam inhalacje i muszę kurczaka natrzeć bo będę robić dzisiaj na butelce w piekarniku. A że ma 2 kg to będzie co piec [emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Sredec trafilas w sedno.przeciez tak jest dobrze ze oni sobie nagrody przyznaja.A mnie nie dadza nawet najnizszej krajowej .Pracuje w szpitalu jako sanitariusz .A obeszli przepis tak ze mam na umowie 1950 zl bo dali mi stazowe.A moja kolezanka co pracuje tam gzie ja jeszcze mniej ma ode mnie i gdzie tu sprawiedliwosc? Powinno buc 2100 plus stazowe .Pribowalysmy cis z tym zrobic ale sie nie da.Co za kraj.Ale. przynajmniej pogoda ladna ma byc.Wczoraj jak wracalismy z psedkola to tak przyjemnie bylo.az chcialo sie zyc cieplo

Cześć dziewczyny,
tak mi się dobrze spało, że nawet nie chciało wstawać z łóżka. No ale ani Boże nie pomoże... Córka już autobusem pewnie dojeżdża do przedszkola, ja sobie chrzamie śniadanko :D Oczywiście dietetyczne :p
@MB91 też tak miałam rano, ale już lepiej. Po mocy to tak bywa. Ale też muszę coś wziąść na to, by się nie pogorszyło ;).
@sredec1982 na zgage niby pomaga imbir i jabłko. Spróbuj, może pomoże :D

Wczoraj z tymi porzadkami tak dobrze mi poszło, że zrobiłam więcej niż zakładałam. Przy dobrych wiatrach jeszcze dziś resztę i będę miała z głowy. Chyba, że sobie to tak lajtowo wezmę i dokończę jutro...

Prala z was któraś może firany panele z azurem? Niby wystarczy tylko ręcznie przepłukać w wodzie, bez płynu... Byłabym wdzięczna za porady ;)

Cześć dziewczyny,
tak mi się dobrze spało, że nawet nie chciało wstawać z łóżka. No ale ani Boże nie pomoże... Córka już autobusem pewnie dojeżdża do przedszkola, ja sobie chrzamie śniadanko :D Oczywiście dietetyczne :p
@MB91 też tak miałam rano, ale już lepiej. Po mocy to tak bywa. Ale też muszę coś wziąść na to, by się nie pogorszyło ;).
@sredec1982 na zgage niby pomaga imbir i jabłko. Spróbuj, może pomoże :D

Wczoraj z tymi porzadkami tak dobrze mi poszło, że zrobiłam więcej niż zakładałam. Przy dobrych wiatrach jeszcze dziś resztę i będę miała z głowy. Chyba, że sobie to tak lajtowo wezmę i dokończę jutro...

Prala z was któraś może firany panele z azurem? Niby wystarczy tylko ręcznie przepłukać w wodzie, bez płynu... Byłabym wdzięczna za porady ;)

A jaki masz kolor tych paneli? Jak są jasne to polecam do wanny wlać proszek i trochę sody oczyszczonej [emoji5] Chwile pomoczyć i wypłukać. Ja tak zrobiłam i jest ok [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.
Ja mega niewyspana bo Kasia się w nocy kręciła, wstawała, katar jej spać nie dawał a o 5:30 zrobiła kupę po pachy....ehhhh....

Od wczoraj mały chyba jakoś dziwne się dwrocil. Gniecie mi pęcherz. Dobrego brzuch ciągnie i boki bolą. Dobrze że w poniedziałek wizyta to sprawdze czy wszystko ok. Póki co staram się jak najwięcej odpoczywać. Na ile to możliwe z dwójką dzieci.

reklama
Cześć!
Nie wyspałam się.
Nie mogę sobie pozycji do spania znaleźć. Tak dobrze mi się spało z moją poduszką na lewym boku a teraz coś mi nie pasuje. Jak leże na plecach lub prawym boku, to mały kopie, bo jemu niewygodnie :p

Do góry