reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Jetkaa to ja odwrotnie ... Wychodzę po zakupy i wracam z niczym ... Dziś kupiłam dwa banany a nic na śniadanie w domu nie było [emoji23]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kamilaasami też bym tak chciała. Ja podobnie jak @Jetkaa mam ochotę praktycznie na wszystko i co chwile [emoji3]

Dzisiaj od rana zjadłam śniadanie, pączka, sezamki a teraz na obiadek kasze z gulaszem i czerwoną kapustką [emoji5] Mniam!
Jak tak dalej pójdzie, to przytyje w cholerę....

Dziewczynki znacie jakieś sposoby na ból głowy? Nie chce paracetamolu łykać a od 3 dni nieustannie mnie boli [emoji22]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@kamilaasami też bym tak chciała. Ja podobnie jak @Jetkaa mam ochotę praktycznie na wszystko i co chwile [emoji3]

Dzisiaj od rana zjadłam śniadanie, pączka, sezamki a teraz na obiadek kasze z gulaszem i czerwoną kapustką [emoji5] Mniam!
Jak tak dalej pójdzie, to przytyje w cholerę....

Dziewczynki znacie jakieś sposoby na ból głowy? Nie chce paracetamolu łykać a od 3 dni nieustannie mnie boli [emoji22]

Kawa czarna z sokiem z cytryny lub okłady z plastrów surowych ziemniaków i na czoło

Dzięki @caltha, spróbuje bo już nie mogę normalnie.

Czytam właśnie opinie o szpitalu Morskim w Gdyni Redłowo (chciałam tam rodzić). I powiem Wam, że jestem przerażona. Opinie są tak skrajne - niektóre wręcz rodem z horroru [emoji20] Mam mętlik w głowie i już nie wiem gdzie rodzić. Po tym wszystkim co przeczytałam to powiem Wam szczerze, że najchętniej bym urodziła w domu z położną, moim ginekologiem i z moim D.
Jestem przerażona [emoji47]

Na też od jakiegoś czasu je mogę zdecydować się na szpital. W każdym co czytam są skrajne opinie... :/ gdybym miała lekarza prowadzącego który pracuje albo chociaż polecilby jakiś szpital że względu na opiekę , może znajomych to byłoby na pewno łatwiej,a tak..... pewnie wybiorę ten najbliżej :( Ale nie tak powinien wyglądać wybór:( ech..
Kawa mnie też pomaga na ból głowy Ale nie zawsze :/

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

MB nie ma co czytać całego internetu ... U nas też opinie straszne są o miejskim szpitalu ale idziesz tam na 2 góra 3 dni, wychodzisz i zapominasz. U nas personel jest tragiczny (bardzo niemiły). Najwięcej skarg jest na ordynatora i niby lepiej na niego nie trafić z porodem a moja mama jest dowodem na to że każdy przypadek jest inny bo ordynator mi siostrę uratował. Ja szłam z pierwszym nastawiona na poród naturalny a okazało się że to lekarze za mnie odwalili kawał roboty przy CC i dużym dziecku owiniętym dwukrotnie pępowina. Więc tylko spokój cię uratuje :) chyba że masz jakąś wyjatkowa alternatywę typu prywatna klinika za kilka tysi ... Nic nie stoi na przeszkodzie ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Moj szpital tez ma nie fajne opinie :\ ale ja naprawdę jestem zadowolona z tego ze mi pomogli na patologi , fakt porod byl ciezki ale po porodzie tez super sie mna zajeli.. Mama rodzila nas w tym szpitalu a nas jest 7:) i 6 porodów super pomogli dbali itp ale najmlodsza jak się rodzila jakos dziwnie podeszli co rodzacej mamy i mama urodzila do szlafroka na patologi ciazy na PODŁODZE.Wiec od czego to zalezy nie wiem.. Czy od humoru lekarza, dnia dyżuru nie wiem.. Mam nadzieje ze teraz tez beda o mnie dbać jak w 1 ciazy :)

@MB91 tak jest z każdym szpitalem, bo dużo zależy od tego jak ciężki masz poród, czy w tej samej chwili rodzi dużo czy mało kobiet, jak długo już na dyżurze są położne i lekarze i od nastawienia rodzącej. Zwróć też uwagę z jakiego okresu są dane opinie i czego dokładnie dotyczą te negatywne.
Trochę zmienia jak masz swoją położną i/lub lekarza

Macie racje, że to zależy od kilku czynników. Co kobieta to inny poród, inne odczucia itd.Opinie są w miarę świeże - patrzę tak do roku wstecz.
Jest ta stronka : rodzicpoludzku i właśnie to na niej się opieram.

@kamilaasami w sumie z tą alternatywą to nie jest zły pomysł - Hihi. Gdybym powiedziała mojemu, że chce prywatnie to raczej nie byłoby problemu - ale jeszcze tak mnie nie powaliło [emoji13]

@Jetkaa mój ginekolog pracował tam kilka ładnych lat, ale później otworzył swój gabinet i właśnie tylko prywatnie przyjmuje. Nie mniej jednak, wszyscy go tam znają. Wpisze jego nazwisko w planie porodu - może to coś da [emoji3]

reklama
Dziewczyny a jak to jest gdy poród się spóźnia, wasz ginekolog jest ze szpitala w którym nie chcecie rodzić, jak to się robi, żeby ewentualne wywołanie po terminie było w tym szpitalu, który ja chcę, a nie który muszę, mam bliżej, lekarz tam pracuje itd. Trzeba mieć skierowanie?

Do góry