reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dzięki @caltha, spróbuje bo już nie mogę normalnie.

Czytam właśnie opinie o szpitalu Morskim w Gdyni Redłowo (chciałam tam rodzić). I powiem Wam, że jestem przerażona. Opinie są tak skrajne - niektóre wręcz rodem z horroru [emoji20] Mam mętlik w głowie i już nie wiem gdzie rodzić. Po tym wszystkim co przeczytałam to powiem Wam szczerze, że najchętniej bym urodziła w domu z położną, moim ginekologiem i z moim D.
Jestem przerażona [emoji47]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Moja koleżanka rodziła w Redłowie miesiąc temu i sobie chwaliła. Tylko że jej poród trwał 3h od przyjazdu do szpitala, bez komplikacji.

Ja byłam nastawiona na Zaspę i zdecydowana ale teraz leżę już od 3 tygodni na Klinicznej i prawdopodobnie będę rodziła tutaj. Kojarzę już lekarzy, wiem co gdzie jest, powinno być łatwiej :)

Dodatkowo, na Klinicznej opieka dla wcześniaków jest podobno na najwyższym poziomie

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a jak to jest gdy poród się spóźnia, wasz ginekolog jest ze szpitala w którym nie chcecie rodzić, jak to się robi, żeby ewentualne wywołanie po terminie było w tym szpitalu, który ja chcę, a nie który muszę, mam bliżej, lekarz tam pracuje itd. Trzeba mieć skierowanie?
Nie wiem do końca ale tak obserwuję na miejscu tutaj w szpitalu i dziewczyny po terminie po prostu przyjeżdżają na izbę przyjęć i mówią że są po terminie i potrzebują regularnego KTg. Bez problemu przyjmowane są na patologię i tak już zostają do wywołania :) bez znaczenia czy mają tutaj lekarza czy nie

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie wróciłam nie dawno od lekarza i okazało się ze mam grzybice :/ i przepisała mi globulki na 15 dni :( chciałam brać macmiror bo w grudniu tak mi przepisał inny lekarz i okazało się ze nie właściwie bo ma coś w sobie co może zagrażać życiu dziecka ... masakra ... i do tego cały dzień mnie pobolewa brzuch ale to z nerwów chyba bo dzisiaj jakiś dzień tragedii ;(((

Właśnie wróciłam nie dawno od lekarza i okazało się ze mam grzybice :/ i przepisała mi globulki na 15 dni :( chciałam brać macmiror bo w grudniu tak mi przepisał inny lekarz i okazało się ze nie właściwie bo ma coś w sobie co może zagrażać życiu dziecka ... masakra ... i do tego cały dzień mnie pobolewa brzuch ale to z nerwów chyba bo dzisiaj jakiś dzień tragedii ;(((

Mi dziś przepisał nystvagin i krem o nazwie, której nie pamiętam ;) także nie martw się, leczymy się razem.

3jgxskjosc311c31.png

Mówią ze ciąża nie choroba :p a ja mam chyba wszystkie możliwe :p ból pleców chyba jest najgorszy :((

Dziewczyny a jak to jest gdy poród się spóźnia, wasz ginekolog jest ze szpitala w którym nie chcecie rodzić, jak to się robi, żeby ewentualne wywołanie po terminie było w tym szpitalu, który ja chcę, a nie który muszę, mam bliżej, lekarz tam pracuje itd. Trzeba mieć skierowanie?
Pytanie kiedy znaczy spóźnia?czy dzień po terminie czy aż 2 tygodnie po. Ja mam od zawsze regularne cykle i wiem że moja wyliczona data porodu jest właściwa i boję się każdego kolejnego dnia spoznienia i nie wyobrażam sobie przenosić je aż 2 tyg.
Wy też codziennie martwcie się (troszkę chociaż) że nie uda się odnosić dzidzie do końca ciąży? Niby nic mi nie jest Ale od kilku tygodni ciągle o tym myślę:(

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Pytanie kiedy znaczy spóźnia?czy dzień po terminie czy aż 2 tygodnie po. Ja mam od zawsze regularne cykle i wiem że moja wyliczona data porodu jest właściwa i boję się każdego kolejnego dnia spoznienia i nie wyobrażam sobie przenosić je aż 2 tyg.
Wy też codziennie martwcie się (troszkę chociaż) że nie uda się odnosić dzidzie do końca ciąży? Niby nic mi nie jest Ale od kilku tygodni ciągle o tym myślę:(

Ja mam głupie przeczucie ze będzie przed terminem ale miejmy nadzieje ze nie. Po incydencie ze szpitalem bardzo się oszczędzam i staram się robić mało albo na raty żeby się nie przeciążyć

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ciąża w terminie to +/-2tygodnie od wyliczonej daty porodu

reklama

Mi się z córką nie udało, ale teraz o tym nie myślę, bo nie ma sensu- nic to nie zmieni, tylko dostarczy stresu. A stres wiadomo to zło w ciąży i też może być przyczyną przedwczesnego porodu

Do góry