reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Jetkaa to ja odwrotnie ... Wychodzę po zakupy i wracam z niczym ... Dziś kupiłam dwa banany a nic na śniadanie w domu nie było [emoji23]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@kamilaasami też bym tak chciała. Ja podobnie jak @Jetkaa mam ochotę praktycznie na wszystko i co chwile [emoji3]

Dzisiaj od rana zjadłam śniadanie, pączka, sezamki a teraz na obiadek kasze z gulaszem i czerwoną kapustką [emoji5] Mniam!
Jak tak dalej pójdzie, to przytyje w cholerę....

Dziewczynki znacie jakieś sposoby na ból głowy? Nie chce paracetamolu łykać a od 3 dni nieustannie mnie boli [emoji22]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@kamilaasami też bym tak chciała. Ja podobnie jak @Jetkaa mam ochotę praktycznie na wszystko i co chwile [emoji3]

Dzisiaj od rana zjadłam śniadanie, pączka, sezamki a teraz na obiadek kasze z gulaszem i czerwoną kapustką [emoji5] Mniam!
Jak tak dalej pójdzie, to przytyje w cholerę....

Dziewczynki znacie jakieś sposoby na ból głowy? Nie chce paracetamolu łykać a od 3 dni nieustannie mnie boli [emoji22]

Kawa czarna z sokiem z cytryny lub okłady z plastrów surowych ziemniaków i na czoło

Dzięki @caltha, spróbuje bo już nie mogę normalnie.

Czytam właśnie opinie o szpitalu Morskim w Gdyni Redłowo (chciałam tam rodzić). I powiem Wam, że jestem przerażona. Opinie są tak skrajne - niektóre wręcz rodem z horroru [emoji20] Mam mętlik w głowie i już nie wiem gdzie rodzić. Po tym wszystkim co przeczytałam to powiem Wam szczerze, że najchętniej bym urodziła w domu z położną, moim ginekologiem i z moim D.
Jestem przerażona [emoji47]

Na też od jakiegoś czasu je mogę zdecydować się na szpital. W każdym co czytam są skrajne opinie... :/ gdybym miała lekarza prowadzącego który pracuje albo chociaż polecilby jakiś szpital że względu na opiekę , może znajomych to byłoby na pewno łatwiej,a tak..... pewnie wybiorę ten najbliżej :( Ale nie tak powinien wyglądać wybór:( ech..
Kawa mnie też pomaga na ból głowy Ale nie zawsze :/

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

MB nie ma co czytać całego internetu ... U nas też opinie straszne są o miejskim szpitalu ale idziesz tam na 2 góra 3 dni, wychodzisz i zapominasz. U nas personel jest tragiczny (bardzo niemiły). Najwięcej skarg jest na ordynatora i niby lepiej na niego nie trafić z porodem a moja mama jest dowodem na to że każdy przypadek jest inny bo ordynator mi siostrę uratował. Ja szłam z pierwszym nastawiona na poród naturalny a okazało się że to lekarze za mnie odwalili kawał roboty przy CC i dużym dziecku owiniętym dwukrotnie pępowina. Więc tylko spokój cię uratuje :) chyba że masz jakąś wyjatkowa alternatywę typu prywatna klinika za kilka tysi ... Nic nie stoi na przeszkodzie ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Moj szpital tez ma nie fajne opinie :\ ale ja naprawdę jestem zadowolona z tego ze mi pomogli na patologi , fakt porod byl ciezki ale po porodzie tez super sie mna zajeli.. Mama rodzila nas w tym szpitalu a nas jest 7:) i 6 porodów super pomogli dbali itp ale najmlodsza jak się rodzila jakos dziwnie podeszli co rodzacej mamy i mama urodzila do szlafroka na patologi ciazy na PODŁODZE.Wiec od czego to zalezy nie wiem.. Czy od humoru lekarza, dnia dyżuru nie wiem.. Mam nadzieje ze teraz tez beda o mnie dbać jak w 1 ciazy :)

@MB91 tak jest z każdym szpitalem, bo dużo zależy od tego jak ciężki masz poród, czy w tej samej chwili rodzi dużo czy mało kobiet, jak długo już na dyżurze są położne i lekarze i od nastawienia rodzącej. Zwróć też uwagę z jakiego okresu są dane opinie i czego dokładnie dotyczą te negatywne.
Trochę zmienia jak masz swoją położną i/lub lekarza

Macie racje, że to zależy od kilku czynników. Co kobieta to inny poród, inne odczucia itd.Opinie są w miarę świeże - patrzę tak do roku wstecz.
Jest ta stronka : rodzicpoludzku i właśnie to na niej się opieram.

@kamilaasami w sumie z tą alternatywą to nie jest zły pomysł - Hihi. Gdybym powiedziała mojemu, że chce prywatnie to raczej nie byłoby problemu - ale jeszcze tak mnie nie powaliło [emoji13]

@Jetkaa mój ginekolog pracował tam kilka ładnych lat, ale później otworzył swój gabinet i właśnie tylko prywatnie przyjmuje. Nie mniej jednak, wszyscy go tam znają. Wpisze jego nazwisko w planie porodu - może to coś da [emoji3]

reklama
Dziewczyny a jak to jest gdy poród się spóźnia, wasz ginekolog jest ze szpitala w którym nie chcecie rodzić, jak to się robi, żeby ewentualne wywołanie po terminie było w tym szpitalu, który ja chcę, a nie który muszę, mam bliżej, lekarz tam pracuje itd. Trzeba mieć skierowanie?

Do góry