reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

o dzięki dziewczyny że dzielicie się swoim doświadczeniem, zawsze to raźniej się robi :)

Trzeba po prostu na luz wrzucić - co prawda nie jest to łatwe zwłaszcza przy pierwszej ciąży.

Przypomniał mi się dowcip:

Gdy Wasze pierwsze dziecko połknie monetę, w amoku jedziecie na ostry dyżur i robicie rentgena. Kiedy Wasze drugie dziecko połknie monetę, czekacie aż sama wyjdzie. Kiedy Wasze trzecie dziecko połknie monetę… po prostu potrącacie mu z kieszonkowego:)

reklama
Fajnie że macie takie fajne relacje z poprzednich forum bo ja nie trafiłam dobrze zaczęliśmy na mamazone tam pewne dziewczyny zaczęły się wymadrzac i krytykować ostro inne że piszą to i tamto, potem je wykluczono bo przeniosłyśmy się na prywatne forum i tam przez jakiś czas było ok ale po urodzeniu trzy kobietki miały problem od początku z AZS u dziecka i tak zawładnęły forum i info na ten temat, że nikt nie mógł się przebić bo ciągle tylko o
było o AZS i tak dużo z nas się wycofało jeszcze działamy tam ale rzadko kilka info na miesiąc ale jakieś szczególne więzi się nie zawiązały.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Aniolek678 ja co prawda mialam w pierwszej ciazy cc ale to kilka powodow stan po 3 poronieniach ale tez oko jedna rozlana siatkowka a nie mialam wczesniej konsultacji okulistucznej, a w powodzie do cc moj lekarz napisal cos w stylu uszkodzenie nerwu wzrokowego i trudna historia cos takiego ale dokladnie nie pamietam. Wtedy sama radzilam sie lekarza i jakos bardziej do cc bylam przekonana on tez mnie nie przekonywal bardzo do sn, teraz jesli z blizna wszystko bedzie ok i innych przeciwskazan nie bedzie chce probowac naturalnie ale z zastrzezeniem ze jesli nie bedzie postepu albo tylko cos sie lekarzowi prowadzacemu nie spodoba zeby zrobili cc, nie wiem jak to wyjdzie, rozmowa jeszcze przede mną. Niby mam wybor ale w razie co teraz chce wczesniej skonsultowac sie okulistycznie na wszelki wypadek. Chcialabym chociaz sprobowac sn, zobaczymy...

Ostatnia edycja:
Padam na twarz juz w domu bylam z mlodym u drugiego dentysty.Niezle sie pani napracowala ale tylko zabki dal zobaczyc i to na krotko.widac nie dojrzal .Kazala sie zglosic za miesiac.Za zadne skarby nie chcial buzi otwierac nawet jak mu obiecalam ukochana drewniana kolejke z torami.A slowa zawsze dotrzymuje slowa jakby dal sobie cos zrobic to by nagroda byla a tak nie dostal.Widac za maly jeszcze jest a zabki trzeba leczyc. Nie spi gargamel jeden a jutro idzie do przedszkola.Ech macierzynstwo

Tak masz w pełni rację, błagam !!!!!!!! dziewczyny zakodujcie bo moja bratowa (nie zalegalizowana) tak nie robiła, kładła małą tylko na jedną stronę, bo niby nikt jej nie powiedział i dziewczynka miała jedną stronę ciała zdeformowaną, teraz ma 4 lata i jest to mało widoczne jak ktoś nie wie ale my wiemy a jak była mniejsza to było bardzo widać i każdy pytał co jej jest. PRZESTRZEGAM!!!!!

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
To cenna rada - ja myslalam o zakupie poduszki ortopedycznej,sa juz za 50zl

I jeszcze dziekuje wszystkim za odpowiedzi odnosnie monitora i niani.:))) ja pewnie ten temat odloze, to będzie moje pierwsze malenstwo wiec jeszcze sobie tego w ogole nie wyobrażam!
A planujemy, ze dzidziuś bedzie od poczatku spal w swoim pokoju, bo przeciez gdy będzie plakac w nocy to moj maz w tym samym pokoju to by mial okropna noc a rano do pracy.

Ja malucha muszę mieć na początku na oku. Pomijam kwestie bezpieczeństwa ale zwyczajne by mi się nie chciało latac do drugiego pokoju co trochę. A mąż ma pomóc ;) zresztą mj ma taki sen że bombardowani by go nie ruszyło.

Dziewczyny co za tydzień ( a jeszcze sie nie skonczyl) masakra jakas...Zuzia od niedzieli ma kaszel, juz przechodzi i do tego chyba zeby ida zwariowac idzie...maruda i tylko na rece chce....dzwonilam do przychodni sie umowic a pielęgniarka polaczula z moja pania doktor a ta ze jak kaszel bez goraczki to podac to i to i czekac bo panuje taka grypa ze jeszcze cos gorszego mozemy zlapac....juz mam dosc a moj D w delegacji. Dobrze ze choc dzis lepiej spala w nocy, ale za to z placzem wstala, zjadla i z tym placzem poszla spac...a Junior znowu jak tylko mama sie polozy robi sobie dyskoteke...tak to sie z siostra wymieniaja

reklama
Dziewczyny tez was boli spojenie lonowe mnie po jesnej stronie, co na to bierzecie, lekarz dopiero 12, a ja juz 2 dzien odczuwam klucie, jak nie to to to, moja mala tez chora maruda straszna, płacz i płacz, dopiero ta godz a juz czekam kiedy M przyjedzie bo ciagle sie przytulac z małą mam..., ale widze ze nie tylko u mnie cos....A jak u Was wyspalyscie sie dzisiaj?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry