reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

o dzięki dziewczyny że dzielicie się swoim doświadczeniem, zawsze to raźniej się robi :)

Trzeba po prostu na luz wrzucić - co prawda nie jest to łatwe zwłaszcza przy pierwszej ciąży.

Przypomniał mi się dowcip:

Gdy Wasze pierwsze dziecko połknie monetę, w amoku jedziecie na ostry dyżur i robicie rentgena. Kiedy Wasze drugie dziecko połknie monetę, czekacie aż sama wyjdzie. Kiedy Wasze trzecie dziecko połknie monetę… po prostu potrącacie mu z kieszonkowego:)

reklama
Fajnie że macie takie fajne relacje z poprzednich forum bo ja nie trafiłam dobrze zaczęliśmy na mamazone tam pewne dziewczyny zaczęły się wymadrzac i krytykować ostro inne że piszą to i tamto, potem je wykluczono bo przeniosłyśmy się na prywatne forum i tam przez jakiś czas było ok ale po urodzeniu trzy kobietki miały problem od początku z AZS u dziecka i tak zawładnęły forum i info na ten temat, że nikt nie mógł się przebić bo ciągle tylko o
było o AZS i tak dużo z nas się wycofało jeszcze działamy tam ale rzadko kilka info na miesiąc ale jakieś szczególne więzi się nie zawiązały.

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Aniolek678 ja co prawda mialam w pierwszej ciazy cc ale to kilka powodow stan po 3 poronieniach ale tez oko jedna rozlana siatkowka a nie mialam wczesniej konsultacji okulistucznej, a w powodzie do cc moj lekarz napisal cos w stylu uszkodzenie nerwu wzrokowego i trudna historia cos takiego ale dokladnie nie pamietam. Wtedy sama radzilam sie lekarza i jakos bardziej do cc bylam przekonana on tez mnie nie przekonywal bardzo do sn, teraz jesli z blizna wszystko bedzie ok i innych przeciwskazan nie bedzie chce probowac naturalnie ale z zastrzezeniem ze jesli nie bedzie postepu albo tylko cos sie lekarzowi prowadzacemu nie spodoba zeby zrobili cc, nie wiem jak to wyjdzie, rozmowa jeszcze przede mną. Niby mam wybor ale w razie co teraz chce wczesniej skonsultowac sie okulistycznie na wszelki wypadek. Chcialabym chociaz sprobowac sn, zobaczymy...

Ostatnia edycja:
Padam na twarz juz w domu bylam z mlodym u drugiego dentysty.Niezle sie pani napracowala ale tylko zabki dal zobaczyc i to na krotko.widac nie dojrzal .Kazala sie zglosic za miesiac.Za zadne skarby nie chcial buzi otwierac nawet jak mu obiecalam ukochana drewniana kolejke z torami.A slowa zawsze dotrzymuje slowa jakby dal sobie cos zrobic to by nagroda byla a tak nie dostal.Widac za maly jeszcze jest a zabki trzeba leczyc. Nie spi gargamel jeden a jutro idzie do przedszkola.Ech macierzynstwo

Tak masz w pełni rację, błagam !!!!!!!! dziewczyny zakodujcie bo moja bratowa (nie zalegalizowana) tak nie robiła, kładła małą tylko na jedną stronę, bo niby nikt jej nie powiedział i dziewczynka miała jedną stronę ciała zdeformowaną, teraz ma 4 lata i jest to mało widoczne jak ktoś nie wie ale my wiemy a jak była mniejsza to było bardzo widać i każdy pytał co jej jest. PRZESTRZEGAM!!!!!

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
To cenna rada - ja myslalam o zakupie poduszki ortopedycznej,sa juz za 50zl

I jeszcze dziekuje wszystkim za odpowiedzi odnosnie monitora i niani.:))) ja pewnie ten temat odloze, to będzie moje pierwsze malenstwo wiec jeszcze sobie tego w ogole nie wyobrażam!
A planujemy, ze dzidziuś bedzie od poczatku spal w swoim pokoju, bo przeciez gdy będzie plakac w nocy to moj maz w tym samym pokoju to by mial okropna noc a rano do pracy.

Ja malucha muszę mieć na początku na oku. Pomijam kwestie bezpieczeństwa ale zwyczajne by mi się nie chciało latac do drugiego pokoju co trochę. A mąż ma pomóc ;) zresztą mj ma taki sen że bombardowani by go nie ruszyło.

Dziewczyny co za tydzień ( a jeszcze sie nie skonczyl) masakra jakas...Zuzia od niedzieli ma kaszel, juz przechodzi i do tego chyba zeby ida zwariowac idzie...maruda i tylko na rece chce....dzwonilam do przychodni sie umowic a pielęgniarka polaczula z moja pania doktor a ta ze jak kaszel bez goraczki to podac to i to i czekac bo panuje taka grypa ze jeszcze cos gorszego mozemy zlapac....juz mam dosc a moj D w delegacji. Dobrze ze choc dzis lepiej spala w nocy, ale za to z placzem wstala, zjadla i z tym placzem poszla spac...a Junior znowu jak tylko mama sie polozy robi sobie dyskoteke...tak to sie z siostra wymieniaja

reklama
Dziewczyny tez was boli spojenie lonowe mnie po jesnej stronie, co na to bierzecie, lekarz dopiero 12, a ja juz 2 dzien odczuwam klucie, jak nie to to to, moja mala tez chora maruda straszna, płacz i płacz, dopiero ta godz a juz czekam kiedy M przyjedzie bo ciagle sie przytulac z małą mam..., ale widze ze nie tylko u mnie cos....A jak u Was wyspalyscie sie dzisiaj?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry