reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

U mnie pod koniec 12 tyg nawet spekulacji co do plci nie bylo:( dopiero na polowkowym. Ide teraz do ponoc swietnego lekarza i innej kliniki... zobaczymy;) ale nie nastawiam sie.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
Lekarz mówił, że łożysko naciska na szyjkę macicy

3jgxskjosc311c31.png
W takim przypadku i przy krwawieniu to w szpitalu nawet do WC iść nie można, tylko do kaczki się robi. Właśnie przez to, że ryzyko odklejenia jest zbyt duże. Wtedy dziecko szanse ma marne, na Waszym etapie zerowe, a u mamy zagrożenie krwotokiem wewnętrznym, czasem nawet kończy się utratą macicy. Biorąc pod uwagę clexane, które extra rozrzedza krew, a lekarz nie powiedział Ci w sumie, po co Ci przepisał, to ryzyko jest spore.
Nie ma co ryzykować extra i wstawanie ograniczyć do niezbędnego minimum.

U mnie pod koniec 12 tyg nawet spekulacji co do plci nie bylo:( dopiero na polowkowym. Ide teraz do ponoc swietnego lekarza i innej kliniki... zobaczymy;) ale nie nastawiam sie.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Najwcześniej chłopca widać, ale też brak penisa nie świadczy o tym, że jest dziewczynka. O tym świadczą wargi sromowe a to widać chyba najwcześniej w 14-16tc. Także ja to chyba ufam tylko informacji z USG połówkowego lub wyników genetycznych, typu amniopunkcja, nifty

Najwcześniej chłopca widać, ale też brak penisa nie świadczy o tym, że jest dziewczynka. O tym świadczą wargi sromowe a to widać chyba najwcześniej w 14-16tc. Także ja to chyba ufam tylko informacji z USG połówkowego lub wyników genetycznych, typu amniopunkcja, nifty

Tak samo slyszalam;) mam dziewczynke, wiec moze dlatego nic nie bylo widac;)

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

U mnie w 13 tyg lekarka powiedziała, że wie ale nie powie do połówkowego [emoji849] wtedy już wiedziałam, że pewnie widziała siusiaka i tak też było [emoji6]
Siostra była w 12+5 to lekarka jej powiedziała tylko, że narazie jest tam "płasko", zobaczymy co na następnej wizycie usłyszy [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
W takim przypadku i przy krwawieniu to w szpitalu nawet do WC iść nie można, tylko do kaczki się robi. Właśnie przez to, że ryzyko odklejenia jest zbyt duże. Wtedy dziecko szanse ma marne, na Waszym etapie zerowe, a u mamy zagrożenie krwotokiem wewnętrznym, czasem nawet kończy się utratą macicy. Biorąc pod uwagę clexane, które extra rozrzedza krew, a lekarz nie powiedział Ci w sumie, po co Ci przepisał, to ryzyko jest spore.
Nie ma co ryzykować extra i wstawanie ograniczyć do niezbędnego minimum.
Nic nie mówił o odklejaniu się łożyska, tylko, że jest przodujące. To ten sam lekarz, który przepisał mi clexane, tutaj też go dostaje. W piątek mam badanie możecie mi podpowiedzieć o co pytać bo pewnie będę w stresie i nic nie przyjdzie mu do glowy

3jgxskjosc311c31.png

Do góry