reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Dzien dobry;)

Ja mam sporo rozstepow z okresu dojrzewania (wiec sklonnosc byla), a z ciazy ani jednego mimo, ze sporo przytylam... takze akurat wierze w smarowanie. Faktycznie na tych produktach jest napisane, ze sa od 4 miesiaca. Poki co smaruje sie jak zwykle oliwka hipp - taka zwykla dla dzieci. Z tego co pamietam, poprzednio najbardziej lubilam olejek z nacomi, bellybutton (ale to niemiecka marka, trudno dostepna w PL) oraz krem z ziaja. Mialam tez i balsam i oliwke z babydream (balsam sie truno rozprowadza i wchlania, a oliwka ma w skladzie olej sojowy, co niektorzy uwazaja za wade w przypadku takich produktow) oraz palmersa (ktorego zapachu nie znosi moj maz;). Smarowalam sie 2-3 razy dziennie. Teraz tez tak planuje;) btw nigdy nie wcieram oliwki recznikiem...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Ja nie mówię o wcieraniu oliwki ręcznikiem tylko wcieranie na jeszcze mokra skórę inaczej oliwka nic nie daje na suchą skórę wcale jej nie nawilży tylko lekko natlusci a reszta wchłania się w ubranie...to samo robi się przy niemowlakach po każdej kąpieli zanim wytrzeszcz dziecko wsmarowuje się oliwkę skóra jest wtedy bardzo nawilżona i nie zatyka wszystkich porów...a smarowanie oliwki na suche ciało no tego nie powinno się robić ze względu na to że skóra wtedy nie oddycha . Każdy dermatolog albo pediatra to wam powie.
Cześć dziewczyny [emoji6]
Ja rozstępy po ciąży mam straszne mimo smarowania.. cały brzuch w paski [emoji27]
Mam pytanie z serii głupich [emoji12] zażywam Femibion, za niedługo kupie Femibion 2 a tam tabletki i kapsułki.. mam problem z połykaniem wiec tabletki po prostu rozgryzam ale co z kapsułkami?? [emoji849] nie przełknę mimo szczerych chęci.. powiedzcie mi.. można taka kapsułkę z dha wylać na łyżeczkę i wypić??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzień dobry ;-) ;)

Wczoraj sądny dzień, wszystkie objawy się nasiliły, pół dnia przeleżałam.

Rozstępy to kwestia genetycznych predyspozycji a nie kremu. Jeszcze nie wymyślono kosmetyku, który hamowałby ich powstawanie, gdyby wymyślono, żadna by nie miała. Ja mam rozstępy wzrostowe z okresu intensywnego rośnięcia na pośladkach i piersiach, ledwo widoczne zresztą. Na brzuchu po obu ciążach nic, podobnie jak moja mama, babcia, siostra mojej mamy i jej córki. Tak samo nie mamy cellulitu. Bez kremowania. No, chyba, że nam doopa urośnie, wtedy nie ma siły, żeby nie był :rolleyes2: Takie kremy to dobry biznes. Nic więcej. Ale jeśli komuś poprawiają samopoczucie, to czemu nie :rolleyes:

reklama
Ja nie mówię o wcieraniu oliwki ręcznikiem tylko wcieranie na jeszcze mokra skórę inaczej oliwka nic nie daje na suchą skórę wcale jej nie nawilży tylko lekko natlusci a reszta wchłania się w ubranie...to samo robi się przy niemowlakach po każdej kąpieli zanim wytrzeszcz dziecko wsmarowuje się oliwkę skóra jest wtedy bardzo nawilżona i nie zatyka wszystkich porów...a smarowanie oliwki na suche ciało no tego nie powinno się robić ze względu na to że skóra wtedy nie oddycha . Każdy dermatolog albo pediatra to wam powie.

I tak tez robie;) skora po kapieli jest wilgotna (nie ociekajaca woda;), smaruje i nie wycieram sie dalej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja rozstępy po ciąży mam straszne mimo smarowania.. cały brzuch w paski [emoji27]
Mam pytanie z serii głupich [emoji12] zażywam Femibion, za niedługo kupie Femibion 2 a tam tabletki i kapsułki.. mam problem z połykaniem wiec tabletki po prostu rozgryzam ale co z kapsułkami?? [emoji849] nie przełknę mimo szczerych chęci.. powiedzcie mi.. można taka kapsułkę z dha wylać na łyżeczkę i wypić??

Ja też biorę te witaminy ale nie wiem, czy można wyciskać. Pewnie tak, jak wszystkie inne leki tego typu. Skoro jest tran w kapsułkach, żelkach i syropie to czemu nie?

Dzien dobry.

U mnie pomimo smarowania roznosciami rozstepy wyszly. Male i na sam koniec ale sie pojawily. Natomiast warto smarowac brzuch bo skora mniej boli jak brzuch rosnie i sie naciaga. Poza tym po porodzie latwiej wraca do dawnychego wygladu. Teraz jeszcze niczym nie smaruje ale chyba czas zaczac.

U nas maz chory wiec ewakuuje sie z dziewczynami do rodzicow. Mam nadzieje ze nic nie zlapie od niego bo w ciazy to tylko stres.

Milej niedzieli.

Ja też biorę femibion i się zastanawiałam czy powinnam jeszcze pić dodatkowo tran, bo za bardzo nie lubię ryb i cały czas o tym myślę, że jednak powinnam się zmuszać, żeby je jeść...

Co do smarowania ja już się smaruję, ciężko stwierdzić czy mam tendencje do rozstępów - moja mama po 3 ciążach nie ma, ale ja mam parę drobnych na udach z boku z okresu jeszcze dojrzewania jak miałam skoki wagi, więc zapobiegawczo się smaruję - palmersa zapach mi też nie podchodzi, ale podobno jest dobry, fajny zapach natomiast i konsystencję ma sexi mama z bielendy, ale dokupię sobie jeszcze chyba ten bio oil i będę smarować na zmianę :p

Hmmm ja.mam też kapsułki ale prenatal mi wchodzą gładko jakoś nie.mam problemu z ich połknięciem ale.mysle że śmiało możesz otworzyć kapsułkę i zjeść tylko jej zawartość w końcu to tylko rozpuszczalny plastik [emoji14] znam wiele osób które tak robia.

Uważajcie albo poczytajcie o bio oil słyszałam że mam w składzie zakazany składnik w ciąży ale nie sprawdzałam tego. Po dokonaniu małej przepytki i rozpoznaniu składu to ja wybrałam mamamil czy jakoś tak, właśnie przed weekendem zamówiłam. Zobaczymy, w pierwszej ciąży używałam pharmaceris ale drogie strasznie i mało wydajne, zrobił mi się jeden rozstęp ale to z braku systematyczności. Natomiast Oliwka mnie uczuliła. Też jestem zdania że to kwestia genetyczna ale trzeba czymś nawilżać bo skóra swędzi jak się rozciąga. W czwartek mam wizytę, któraś z Was też pisała muszę się cofnąć bo nie pamiętam która. Ja mam o 13:15 nie mogę się doczekać a zarazem jestem przerażona.

reklama
Do góry