reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2018

Dzien dobry;)

Ja mam sporo rozstepow z okresu dojrzewania (wiec sklonnosc byla), a z ciazy ani jednego mimo, ze sporo przytylam... takze akurat wierze w smarowanie. Faktycznie na tych produktach jest napisane, ze sa od 4 miesiaca. Poki co smaruje sie jak zwykle oliwka hipp - taka zwykla dla dzieci. Z tego co pamietam, poprzednio najbardziej lubilam olejek z nacomi, bellybutton (ale to niemiecka marka, trudno dostepna w PL) oraz krem z ziaja. Mialam tez i balsam i oliwke z babydream (balsam sie truno rozprowadza i wchlania, a oliwka ma w skladzie olej sojowy, co niektorzy uwazaja za wade w przypadku takich produktow) oraz palmersa (ktorego zapachu nie znosi moj maz;). Smarowalam sie 2-3 razy dziennie. Teraz tez tak planuje;) btw nigdy nie wcieram oliwki recznikiem...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Ja nie mówię o wcieraniu oliwki ręcznikiem tylko wcieranie na jeszcze mokra skórę inaczej oliwka nic nie daje na suchą skórę wcale jej nie nawilży tylko lekko natlusci a reszta wchłania się w ubranie...to samo robi się przy niemowlakach po każdej kąpieli zanim wytrzeszcz dziecko wsmarowuje się oliwkę skóra jest wtedy bardzo nawilżona i nie zatyka wszystkich porów...a smarowanie oliwki na suche ciało no tego nie powinno się robić ze względu na to że skóra wtedy nie oddycha . Każdy dermatolog albo pediatra to wam powie.
Cześć dziewczyny [emoji6]
Ja rozstępy po ciąży mam straszne mimo smarowania.. cały brzuch w paski [emoji27]
Mam pytanie z serii głupich [emoji12] zażywam Femibion, za niedługo kupie Femibion 2 a tam tabletki i kapsułki.. mam problem z połykaniem wiec tabletki po prostu rozgryzam ale co z kapsułkami?? [emoji849] nie przełknę mimo szczerych chęci.. powiedzcie mi.. można taka kapsułkę z dha wylać na łyżeczkę i wypić??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzień dobry ;-) ;)

Wczoraj sądny dzień, wszystkie objawy się nasiliły, pół dnia przeleżałam.

Rozstępy to kwestia genetycznych predyspozycji a nie kremu. Jeszcze nie wymyślono kosmetyku, który hamowałby ich powstawanie, gdyby wymyślono, żadna by nie miała. Ja mam rozstępy wzrostowe z okresu intensywnego rośnięcia na pośladkach i piersiach, ledwo widoczne zresztą. Na brzuchu po obu ciążach nic, podobnie jak moja mama, babcia, siostra mojej mamy i jej córki. Tak samo nie mamy cellulitu. Bez kremowania. No, chyba, że nam doopa urośnie, wtedy nie ma siły, żeby nie był :rolleyes2: Takie kremy to dobry biznes. Nic więcej. Ale jeśli komuś poprawiają samopoczucie, to czemu nie :rolleyes:

reklama
Ja nie mówię o wcieraniu oliwki ręcznikiem tylko wcieranie na jeszcze mokra skórę inaczej oliwka nic nie daje na suchą skórę wcale jej nie nawilży tylko lekko natlusci a reszta wchłania się w ubranie...to samo robi się przy niemowlakach po każdej kąpieli zanim wytrzeszcz dziecko wsmarowuje się oliwkę skóra jest wtedy bardzo nawilżona i nie zatyka wszystkich porów...a smarowanie oliwki na suche ciało no tego nie powinno się robić ze względu na to że skóra wtedy nie oddycha . Każdy dermatolog albo pediatra to wam powie.

I tak tez robie;) skora po kapieli jest wilgotna (nie ociekajaca woda;), smaruje i nie wycieram sie dalej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja rozstępy po ciąży mam straszne mimo smarowania.. cały brzuch w paski [emoji27]
Mam pytanie z serii głupich [emoji12] zażywam Femibion, za niedługo kupie Femibion 2 a tam tabletki i kapsułki.. mam problem z połykaniem wiec tabletki po prostu rozgryzam ale co z kapsułkami?? [emoji849] nie przełknę mimo szczerych chęci.. powiedzcie mi.. można taka kapsułkę z dha wylać na łyżeczkę i wypić??

Ja też biorę te witaminy ale nie wiem, czy można wyciskać. Pewnie tak, jak wszystkie inne leki tego typu. Skoro jest tran w kapsułkach, żelkach i syropie to czemu nie?

Dzien dobry.

U mnie pomimo smarowania roznosciami rozstepy wyszly. Male i na sam koniec ale sie pojawily. Natomiast warto smarowac brzuch bo skora mniej boli jak brzuch rosnie i sie naciaga. Poza tym po porodzie latwiej wraca do dawnychego wygladu. Teraz jeszcze niczym nie smaruje ale chyba czas zaczac.

U nas maz chory wiec ewakuuje sie z dziewczynami do rodzicow. Mam nadzieje ze nic nie zlapie od niego bo w ciazy to tylko stres.

Milej niedzieli.

Ja też biorę femibion i się zastanawiałam czy powinnam jeszcze pić dodatkowo tran, bo za bardzo nie lubię ryb i cały czas o tym myślę, że jednak powinnam się zmuszać, żeby je jeść...

Co do smarowania ja już się smaruję, ciężko stwierdzić czy mam tendencje do rozstępów - moja mama po 3 ciążach nie ma, ale ja mam parę drobnych na udach z boku z okresu jeszcze dojrzewania jak miałam skoki wagi, więc zapobiegawczo się smaruję - palmersa zapach mi też nie podchodzi, ale podobno jest dobry, fajny zapach natomiast i konsystencję ma sexi mama z bielendy, ale dokupię sobie jeszcze chyba ten bio oil i będę smarować na zmianę :p

Hmmm ja.mam też kapsułki ale prenatal mi wchodzą gładko jakoś nie.mam problemu z ich połknięciem ale.mysle że śmiało możesz otworzyć kapsułkę i zjeść tylko jej zawartość w końcu to tylko rozpuszczalny plastik [emoji14] znam wiele osób które tak robia.

Uważajcie albo poczytajcie o bio oil słyszałam że mam w składzie zakazany składnik w ciąży ale nie sprawdzałam tego. Po dokonaniu małej przepytki i rozpoznaniu składu to ja wybrałam mamamil czy jakoś tak, właśnie przed weekendem zamówiłam. Zobaczymy, w pierwszej ciąży używałam pharmaceris ale drogie strasznie i mało wydajne, zrobił mi się jeden rozstęp ale to z braku systematyczności. Natomiast Oliwka mnie uczuliła. Też jestem zdania że to kwestia genetyczna ale trzeba czymś nawilżać bo skóra swędzi jak się rozciąga. W czwartek mam wizytę, któraś z Was też pisała muszę się cofnąć bo nie pamiętam która. Ja mam o 13:15 nie mogę się doczekać a zarazem jestem przerażona.

reklama
Do góry