reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny odnośnie bio oil w ciąży .

Witamina A znajduje się w centrum uwagi jako potencjalne zagrożenie dla zdrowia płodu jeśli jest spożywana doustnie w bardzo dużych ilościach przez matkę. Ponieważ jest to niezwykle trudne, żeby wysokie stężenie witaminy A wniknęło do organizmu przez skórę, miejscowe stosowanie witaminy A (i jego pochodne) jest mniej ważne. Poziom witaminy A (palmitynian Retinolu na etykiecie) w Bio-Oil jest bezpieczny dla zdrowia, a jego stężenie zbyt niskie by stosowane miejscowo mogło przynieść jakiekolwiek zagrożenie.

Rozmaryn
W ostatnich latach nastąpił wielki rozgłos wokół bezpieczeństwa nadmiernego stosowania oleju Rosemary w czasie ciąży. Jednak zawarty w oleju Bio-Oil rozmaryn (Rosemarinus Officinalis na etykiecie) nie ma większego znaczenia, ponieważ trudno uzyskać jego wysokie stężenie gdy jest stosowany miejscowo w czasie aplikacji kosmetyku. Dlatego też poziom Rosemary w Bio-Oil jest zbyt niski, żeby mógł przynieść jakiekolwiek zagrożenie.
Używalam w obu ciażach od drugiego trymestru i dzieci są zdrowe lekarz też nie widział przeciwwskazań.

reklama
Dziewczyny też się tak czujecie okropnie :frown: poszłam z rodziną do kościoła weszłam do środka i mi się słabo zrobiło więc zdjelam kurtkę dostałam jakiś dziwnych gorących potow myślałam że się przewroce dopiero po 20 minutach trochę zrobiło mi się lepiej :hmm: wczoraj pojechałam do supermarketu i ledwo z niego wyszłam mało co nie zemdlalam :crazy:

Co u was dziś na obiad? U mnie barszcz czerwony, mąż robi :) wczoraj zażyczyłam sobie pieczonego kurczaka, ah te zachcianki.

3jgxskjosc311c31.png

Uważajcie albo poczytajcie o bio oil słyszałam że mam w składzie zakazany składnik w ciąży ale nie sprawdzałam tego. Po dokonaniu małej przepytki i rozpoznaniu składu to ja wybrałam mamamil czy jakoś tak, właśnie przed weekendem zamówiłam. Zobaczymy, w pierwszej ciąży używałam pharmaceris ale drogie strasznie i mało wydajne, zrobił mi się jeden rozstęp ale to z braku systematyczności. Natomiast Oliwka mnie uczuliła. Też jestem zdania że to kwestia genetyczna ale trzeba czymś nawilżać bo skóra swędzi jak się rozciąga. W czwartek mam wizytę, któraś z Was też pisała muszę się cofnąć bo nie pamiętam która. Ja mam o 13:15 nie mogę się doczekać a zarazem jestem przerażona.
Ja tez mam w czwartek na 12.40 [emoji4]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

@klaslaw1987 to pierwsza wizyta? Na kiedy masz termin?
Też miałam rosołek ale na indyku, wczoraj już sobie zribiłam i szczerze się nie najadłam, dlatego na 17 zarezerwowaliśmy stolik w restauracji bo nie ma ochoty i siły nic robic po 3h spacerze w lesie ale w końcu mam jakieś grzyby.

U mnie zapiekanka z kaszy jaglanej z warzywami i piersią kurczaka. Taka sobie wyszła ale chociaż się najadlam, zobaczę jak długo wytrzymam bez uczucia głodu bo od rana mnie ciągle ssie! :crazy:

reklama
Do góry