reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

ja tez na razie smaruję się oliwką bo czytałam ze takie kremy na rozstepy chyba uzywa się pozniej, ze nie w I trymestrze..
Mi się wydaje, że to raczej indywidualna sprawa od kiedy czym,bo jednak każda z nas ma inną skórę jak i inną podatność na rozstępy. Ja smaruję oliwką,bo jeszcze nie orientowalam się co najlepsze itd a po prostu oliwke mam w domu, bo regularnie się nią smaruję jeszcze zanim zaszłam w ciążę

reklama
Ja narazie nie używam niczego jeszcze zacznę pewnie standardowo w 15 tygodniu a oliwka też próbowałam ale trochę mnie wkurzalo że taka lejaca jest :rofl2: bio oil mi został prawie cały po ostatniej ciąży więc będę miała na start :-) :)

Hej dziewczyny co do kremów to ja w każdej ciąży używałam Perfect mama szczerze próbowałam też tych drogich ale to jak już się ma skłonności do rozstępów toni tak wyjdą... W pierwszej ciąży aż do dnia porodu nie widziałam u siebie żadnego rozstępami wyszły wszystkie po porodzie niestety :(

Oliwka jest bardzo dobra bo zatyka pory i faktycznie pomaga na rozstępy aleeee pamiętajcie że oliwki nie używa się na suche ciało tylko zawsze ale to zawsze na.mokra skórę i wtedy wytrzeć się ręcznikiem :)

Ja niczego nie używałam i nie będę- rozstępów brak. Podobnie mama, a 5 razy rodziła. Rozstępy to genetyka, jak ktoś ma mieć to i tak będzie miał

dzien dobry
Dziewczyny używacie już jakiegoś balsamu na rozstępy? Ja mam palmers ale też zapach zaczął mnie drażnić, chyba wolałabym coś o bardziej "balsamowym" zapachu. Palmers poleciła mi szwagierka, sama go używała i mówiła, że efekty są zadowalające.... Ale ten zapach. I mam jeszcze jedno pytanie - jak szybko rozpuszcza się luteina dopochwowa? Wiecie?

3jgxskjosc311c31.png

Gosiu smarowalam sie skrupulatnie cala poprzednia ciaze i tak mam rozstepy. Mam wrazliwa skore i co ma byc to bedzie. W poprzediej uzywalam bio oil i jakis drogi krem apteczny mustella - w tej ciazy nie zamierzam nic poza uzywanym przeze mnie olejem kokosowym. uwielbiam i polecam.

Dzien dobry;)

Ja mam sporo rozstepow z okresu dojrzewania (wiec sklonnosc byla), a z ciazy ani jednego mimo, ze sporo przytylam... takze akurat wierze w smarowanie. Faktycznie na tych produktach jest napisane, ze sa od 4 miesiaca. Poki co smaruje sie jak zwykle oliwka hipp - taka zwykla dla dzieci. Z tego co pamietam, poprzednio najbardziej lubilam olejek z nacomi, bellybutton (ale to niemiecka marka, trudno dostepna w PL) oraz krem z ziaja. Mialam tez i balsam i oliwke z babydream (balsam sie truno rozprowadza i wchlania, a oliwka ma w skladzie olej sojowy, co niektorzy uwazaja za wade w przypadku takich produktow) oraz palmersa (ktorego zapachu nie znosi moj maz;). Smarowalam sie 2-3 razy dziennie. Teraz tez tak planuje;) btw nigdy nie wcieram oliwki recznikiem...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Dzień dobry. Ja zaczynam dziś dzień bez mdlosci. W każdym razie narazie [emoji2] a co do natluszczania skóry to ja jeszcze nie używam niczego oprócz zwykłego balsamu po kąpieli.

ps. jak ktoraś chce dołączyć do tajnej grupy na fb to dajcie znac na priv i wyślemy Wam zaproszenia

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
Wróciłam z urlopu z nadprogramowym kilogramem .. Wczoraj wpadłam w panikę ze mocno przytyje .. A na urlopie po prostu sobie dużo pozwoliłam z jedzeniem ..
Mdłości męczą mnie codziennie rano dopóki nie zjem śniadania i 2 śniadania :errr: najpierw biorę euthyrox, czekam 30 min i rzucam się na jedzenie jak nienormalna bo mdli mnie .. I tak codziennie walka o przetrwanie .. Za godzinę znów jestem głodna .. I tak coś ciamkam by mnie nie mdlilo.. W domu to już zaparze dziś imbir..
Kawę muszę pic dalej, jeden dzień nie wypilam i taki mnie dopadł bol głowy ze myślałam że umrę .. Nie mogłam utrzymać głowy na szyi ..
Na razie też niczym się nie smaruję, ale zaczynam czegoś szukać .. Im wcześniej tym lepiej podobno? .. :oo:
Jutro powrót do pracy po dwutygodniowym lenistwie :szok:

Dzień dobry ;-) ;)

Wczoraj sądny dzień, wszystkie objawy się nasiliły, pół dnia przeleżałam.

Rozstępy to kwestia genetycznych predyspozycji a nie kremu. Jeszcze nie wymyślono kosmetyku, który hamowałby ich powstawanie, gdyby wymyślono, żadna by nie miała. Ja mam rozstępy wzrostowe z okresu intensywnego rośnięcia na pośladkach i piersiach, ledwo widoczne zresztą. Na brzuchu po obu ciążach nic, podobnie jak moja mama, babcia, siostra mojej mamy i jej córki. Tak samo nie mamy cellulitu. Bez kremowania. No, chyba, że nam doopa urośnie, wtedy nie ma siły, żeby nie był :rolleyes2: Takie kremy to dobry biznes. Nic więcej. Ale jeśli komuś poprawiają samopoczucie, to czemu nie :rolleyes:

reklama
Cześć dziewczyny [emoji6]
Ja rozstępy po ciąży mam straszne mimo smarowania.. cały brzuch w paski [emoji27]
Mam pytanie z serii głupich [emoji12] zażywam Femibion, za niedługo kupie Femibion 2 a tam tabletki i kapsułki.. mam problem z połykaniem wiec tabletki po prostu rozgryzam ale co z kapsułkami?? [emoji849] nie przełknę mimo szczerych chęci.. powiedzcie mi.. można taka kapsułkę z dha wylać na łyżeczkę i wypić??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry