reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Hej dziewczyny, chciałam się przywitać :)
Mam termin na 5 maja, to moja pierwsza, dość niespodziewana ciąża upss... Na razie jakoś jeszcze nie mogę w to uwierzyć haha Mam 33 lata, mieszkam w UK. Powoli się zaczynam się cieszyć, dbam o siebie, biorę suplementy, zdrowo się odżywiam już od dawna (byłam weganką przez ostatnie miesiące, teraz jem bardziej wegetariańsko), nieśmiało też oglądam różne filmy na youtube czy strony o tematyce ciążowej. Cieszę się, że Was tu znalazłam :)

Ach, zapomniałam napisać o moich objawach. Pierwszy objaw to były powiększone i bardzo tkliwe i bolące piersi. Mam ten objaw cały czas, są większe już o 1 rozmiar :):) Poza tym miewam nudności, czasem całodniowe, ale bez wymiotów, nie mam też zbyt dużo energii niestety... Aaa i jest mi strrraaaaasznie zimno cale dnie :|
Mam do Was pytanie - czy jesteście aktywne fiziycznie w ciąży? Ja chcodziłam regularnie na siłownię i chciałanum dalej w jakiś sposób być aktywna, ale nie wiem co mogę, a czego nie mogę ćwiczyć...

czesc maripo - dobrze ze jestes z nami, z grupie razniej :)
odpowiem za siebie- mam zakaz na sport i w ogole aktywnosci - mam zagrozona ciaze wiec w wiekszosci czasu oszczedzam sie. jedyny sport wskazany u mnie to basen.
Jakie biezesz suplementy ?

reklama
Tak na usg i wszystkich badaniach było ok. To zd synek ma zd dowiedzieli sie po porodzie. W dodatku przedwczesnym bo w 29tc. Ale jest przekochany [emoji173]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli przedwczesny poród, to były nieprawidłowości, lekarz nie wykrył.
Ech... wszystkie dzieci są słodkie, podobnie jak wszystkie szczeniaczki, ale potem rosną. Czytałam już o takich przypadkach, choć więcej jest w drugą stronę, podejrzenie zd a dziecko rodzi się zdrowe.

Witam w sobotę rano
Co do sportu wszystko zależy od ciebie ja np w drugiej ciąży chodziłam na zajęcia córka urodzona w 35t zmarła w pierwszej dobie wiec teraz nie będę ryzykować choć też prowadziłam aktywny tryb życia na czas ciąży zawieszam swoją działalność na siłowni [emoji3]

Ja od dzisiaj zaczęłam pić olej lniany w poprzedniej ciąży zalecala mi polozna

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry kochane,
ja sobotę witam bez mdłości jak na razie, oby tak dalej do wieczora ;)
Mam za to inny problem natury łazienkowej. Po duphastonie rozregulował mi się chyba układ trawienny, bo nie mogę się normalnie załatwić. Macie jakieś rady? Czym mogę się wspomóc? :)

Ja lykam go tak samo. Wcinam 3 kiwi i po klopocie xD na mnie dziala xD

Napisane na ZTE BLADE A310 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeśli przedwczesny poród, to były nieprawidłowości, lekarz nie wykrył.
Ech... wszystkie dzieci są słodkie, podobnie jak wszystkie szczeniaczki, ale potem rosną. Czytałam już o takich przypadkach, choć więcej jest w drugą stronę, podejrzenie zd a dziecko rodzi się zdrowe.
Myślę ze nie ma tu zaniedbania lekarza.. Poprostu odeszły jej wody i nie było juz jak podtrzymać ciaze. . Ciąża była bliźniaczą ale chyba w 9tc lub 10 tc utrzymał sie tyko jeden dzidziuś. Synus jej jest z in vitro. Była caly czas pod opieka lekarzy. A to nie jedyny przypadek o jakim słyszałam ze testy wychodzą ok a dzieci sie rodzą z zd. Ale tez znam przypadek gdzie wyniki były bardzo zle. I rodzice byli pewni ze cora bedzie z zd a przy porodzie okazało sie ze zdrowa. To są tylko badania. Jest tylko jeden rodziaj badan zeby mieć pewność. A wiadomo nie każdy sie decyduje.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć,
jestem tu zupełnie nowa :) Obecnie jestem w 7tc, termin mam na 18.05.2018 :) Jest to moja druga ciąża, pierwszą poroniłam w kwietniu tego roku... :( Niestety od wczoraj jestem przeziębiona - lekki katar i mały ból gardła, ogólne osłabienie - trochę się boję, żeby nie miało to wpływu na zarodek...
pozdrawiam wszystkie majowe mamy ;)

Do góry