reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Hm, jakaś dziwnie mała ta lista ginekologów jak na tak duże państwo :oo2:

Ja mam pappa refundowane ze względu na wiek a usg genetyczne i połówkowe robię zawsze u dwóch różnych lekarzy (na nfz i prywatnie). Bez certyfikatów ;-) ;) Pappa zrobię tylko, jeśli usg wyjdzie niepokojące.

reklama
Jest usg genetyczne gdzie sprawdza sie m.in czy jest kosc nosowa i przeziernosc karkowa.
Zeby zrobic test pappa trzeba jeszcze wykonac analize krwii. To razem daje wynik - prawdopodobownstwo trzech wad, w tym zespolu Downa.

Badanie prenatalne to kazde badanie dziecka w brzuchu mamy;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja wszędzie czytam ze usg genetyczne to nic innego jak badanie prenatalne przesiewowe. Na różnych stronach pisze genetyczne a w nawiasie prenatalne.

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom

Gdzie będziesz robić?

oar8csqvpyz0mkms.png

Siostra robi tu :
1506094323-aaaaaa.jpeg

Ja zobaczę co mi powie ginekolog ale moze tez sie tam zapisze. Siostra ma w środę wiec poznam jej opinie [emoji6]
Pappy nie będę raczej robić chyba ze lekarz zaleci

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom

Ja w 1 ciazy nie robiłam badania dodatkowego płatnego ( pal licho jak sie nazywa bo ja juz zgłupiałam) ale lekarz na NFZ i tak w 12-13 tyg sprawdzał malucha pod kątem zespołu downa i innych wad. Czyli płatne dodatkowo -prenatalne to podobne badanie tylko dokładniejsze tak? [emoji849]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry