reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Witajcie ;)

Jakie plany na niedziele?
U nas tez leci 8 tydzień. U mnie nerwowo bo ostatnio 8t5d stracilismy maleństwo. Wiec trochę sie boje. Z objawów nadal brak @ hi hi i bol piersi... Coraz gorszy. Najgorzej jest wieczorami jak trzeba stanik zdjąć :( uczucie jak aby miliony szpilek były wbijane w piersi. I sutki sterczące non stop i bolesne przy każdym przypadkowym dotknięciu. Podbrzusze lekko pobolewa ale to normalne ;) wszystko rośnie razem z fasolinka.

Co do owsikow... To jak najszybciej do lekarza moim zdaniem.

Daga - ty jesteś farmaceutka? ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Hej :) tak, jestem :)
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Ja dzisiaj mam zamiar odpoczywac, bo jutro wracam do pracy po urlopie, ale tylko na tydzien :) z objawow to zmeczenie- nie potrafie normalnie funkcjonowac. Spac mi sie chce non stop. Tragedia ;)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej :) tak, jestem :)
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Ja dzisiaj mam zamiar odpoczywac, bo jutro wracam do pracy po urlopie, ale tylko na tydzien :) z objawow to zmeczenie- nie potrafie normalnie funkcjonowac. Spac mi sie chce non stop. Tragedia ;)

Dobrze wiedzieć ;)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Rozmawialam z moim lekarzem zadnych lekow nie moge brac na te owsiki tylko domowe sposoby tragedia ja u siebie zauwazylam jednego lekarz tez kazal mi pic sok z marchwi jesc pestki dyni czosnek i ananasa

Powiedzial ze owsiki w ciazy nie sa szkodliwe dla plodu bo nie przechodza do krwi zyja tylko w jelicie. Grozny bylby jakikolwiek lek ktory bym wziela na te pasozyty.

Powiedzial ze owsiki w ciazy nie sa szkodliwe dla plodu bo nie przechodza do krwi zyja tylko w jelicie. Grozny bylby jakikolwiek lek ktory bym wziela na te pasozyty.
I kazał Ci zyc z owsikami az do narodzin dziecka? Zaciagnelabym jednak porady jeszcze innego lekarza, nieleczona owsica moze prowadzic nawet do zapalenia wyrostka robaczkowego i jelita grubego. I nie zyja tylko w jelicie, bo moga przejsc z odbytu do pochwy i dalej... pamietaj, ze przed Toba jeszcze wiele miesiecy ciazy, a one same nie znikna niestety.

Tzn nie chce zebys pomyslala, ze probuje byc madrzejsza od lekarza- bron boze. To jest ciezki temat i szczerze nie spotkalam sie jeszcze z przypadkiem kobiety we wczesnej ciazy zarazonej pasozytem. Moze chociaz w drugim lub trzecim trymsterze beda mogli podac Ci leki? Sama jako nastolatka niestety zarazilam sie od brata owsikami i już Ci wspolczuje przez co bedziesz przechodzic :/ a miec to w sobie przez kolejne 7 miesiecy- nie wyobrazam sobie :/

On mi nic nie mowil o calej ciazy tylko teraz nic nie moze mi dac mam 7 tydzien ciazy i powiedzial ze lek bedzie szkodliwy dla plodu. ja wczoraj zobaczylam tego owsika jednego, w kale nie mam ich jem czosnek utrzymuje higiene i poczekam co bedzie dalej

On mi nic nie mowil o calej ciazy tylko teraz nic nie moze mi dac mam 7 tydzien ciazy i powiedzial ze lek bedzie szkodliwy dla plodu. ja wczoraj zobaczylam tego owsika jednego, w kale nie mam ich jem czosnek utrzymuje higiene i poczekam co bedzie dalej
Rozumiem. Jeszcze kisZona kapusta jest polecana z takich naturalnych sposobów :)

@Dagaa11 jak przejrzałam internet to faktycznie lekarze nie przypisują leków. Może naturalne metody kompletnie nie wyleczą ale chociaż zmniejszą dolegliwości i liczbę. Czytałam, że płukanki z naparu z czosnku działają też przeciwświądowo.

Zawsze uważałam przedszkole za siedlisko zła wszelkiego :laugh2::errr:

reklama
@Dagaa11 jak przejrzałam internet to faktycznie lekarze nie przypisują leków. Może naturalne metody kompletnie nie wyleczą ale chociaż zmniejszą dolegliwości i liczbę. Czytałam, że płukanki z naparu z czosnku działają też przeciwświądowo.

Zawsze uważałam przedszkole za siedlisko zła wszelkiego :laugh2::errr:
Przyznaje racje, tez przejrzalam i nawet pomocniczo otwarlam ksiazke ;) faktycznie w pierwszyn trymestrze nie przepisuje sie lekow przeciwpasozytniczych, chociaz co ciekawe nie ma dowodow na przenikanie tych substancji do krwi. Raczej dzialaja w obrebie jelit. Wiec raczej stosuje sie zasade "nie zbadane, wiec nie stosujemy" i dobrze, lepiej nie kusic losu :)

Do góry