reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

O kurcze strasznie wspolczuje :( najlepiej jak najmniej słodkiego jeść z takich domowych sok z kiszonej kapusty i z kiszonych ogórków - nie mylić z kwaszonym!

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie mamuśki!!!

Chciałabym się ładnie przywitać!
Jestem Ola i po prawie dwóch latach strarań zobaczyłam na teście dwie kreseczki.
Termin na 7.05.2018 r. Jeśli pozwolicie przyłączę sie do dyskusji :)

Pozdrawiam Was serdeczenie i każdej z Was gratuluję! :)

Droga Kropeczko,

Zagłębiłam się w Waszą wcześniejszą korespondencję i widziałam, że wahasz się kiedy wybrać się do lekarza.

Chyba w dość zbliżonym terminie udało się Nam zaciążyć :) Ja ostatnią miesiączkę miałam 30.07
Jak zobaczyłam pozytywny test ciążowy czym prędzej zadzwoniłam do lekarza, że koniecznie muszę do niego przyjść, najlepiej to od razu. Lekarz sprowadził mnie na ziemie i powiedział, żebym przyszła dopiero 14.09. Wytłumaczył, że wcześniejsza wizyta nie ma sensu. No ale .. upragniona pierwsza ciąża, uparta Ola poszła do innego lekarza. I się rozczarowałam i bardzo zasmuciłam.
Na USG pęcherzyk jest,ale serducho nie bije bo jest za wcześnie ... Strasznie się zdenerwowałam..
podobno to jest normalne. Nie ma sensu iść wcześniej niż 6-7 tc.

Trzymam kciuki, że jak pójdziesz to już usłyszysz serducho!!!

Hejo dla wszystkich i dla nowych przyszłych mam :)
odpowiadając na wątki poruszane wcześniej:
- ja biore tylko kwas foliowy; po pierwszej wizycie dostałam skierowanie na badania krwi cukru itd i wyniki wyszły dobre wiec nie ma zaleceń zeby brać witaminy; lekarz mówił, że witaminy powodują że dzieci rosną duże; obecnie nic nie biorę; jem urozmaicone jedzenie 6x dziennie małe porcje i mam ten sam objaw jak jedna z Was, czyli jak zaczynam być głodna to jest mi słabo i strasznie niedobrze :(
jem srednio co 2 godziny
- udało mi sie umowic na jutro usg, jestem obecnie w 7tg (6+4) mam nadzieje, że bedzie zarodek z sercem;
- jesli chodzi o leki to też słyszałam od lekarza, że w 1 trymestrze unikać; dziecko nie ma jeszcze swojej osłonki wieć lepiej unikać; oczywiscie paracetamol czysty można; ostatnio jak byłam przeziebiona to poszlam na zwolnienie i domowe sposoby i przeszlo :)
ale sie rozpisałam :)

Witam nowe majówki :rofl2:

O wielkości (wadze konkretnie) dzieci decydują geny nie witaminy (ewentualnie choroby). Ja urodziłam się 3500, moja pierworodna 3500, druga córka 3650 ale drugie i kolejne z reguły są nieco większe. Jeszcze rozumiem, gdyby gin powiedział, że witamy są sztucznie pozyskiwane i dlatego szkodliwe no ale że dzieci duże? :sorry2:

W ciąży mam duże niedobory, brak mi żelaza, magnezu, wapnia, bez dodatkowej suplementacji dziecko wyssałoby mnie kompletnie (szkoda, że nie z tłuszczu) ;-) ;)

reklama
Do góry