reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Ja mam od 2 dni uczucie twardnienia ale w górze brzucha pod piersiami.zmartwilam się ale chyba to normalne. Zaczęłam brać magnez ale nie widzę efektu..może za szybko chce. Dziewczyny piszą , że 6 tabletek na dobę!! Ja po 2 zaczynam bo się boję przedawkowania.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Może za szybko faktycznie... Z tego co wiem, to magnez dotyczy tego twardnienia na dole, konkretnie macicy, jak u Ciebie jest wyżej to może to coś innego

oar8csqv0r52a5co.png

reklama
Wiesz kazde proszki zaczynaja dzialac po danej dawce, a mi właśnie macica twardnieje tak jak miala bym straszne gazy, i takie uczucia ściągania to takie dziwne. Ale u góry mnie nic nie boli wiec nie wiem co to moze byc

Mnie też czasem leciutko stwardnieje, ale łykam asparginian extra ( magnez + potas) i jest ok [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Uff!:) dobrze ze jest taka strona jak ta gdzie można sobie cos podpowiedzieć, poradzić się osob ktore maja pewne doświadczenie:) także super :)

Uff!:) dobrze ze jest taka strona jak ta gdzie można sobie cos podpowiedzieć, poradzić się osob ktore maja pewne doświadczenie:) także super :)
Cały czas o tobie myślę :biggrin2: w sensie, że lekarz najpierw mówił Ci ze dziewczynka a potem okazało się że chłopczyk. Na ile procent przewidywal dziewczynkę? Mi powiedział że na 80 % i szczerze mówiąc to już się trochę przyzwyczaiłam do tej myśli...:happy:

Cały czas o tobie myślę :biggrin2: w sensie, że lekarz najpierw mówił Ci ze dziewczynka a potem okazało się że chłopczyk. Na ile procent przewidywal dziewczynkę? Mi powiedział że na 80 % i szczerze mówiąc to już się trochę przyzwyczaiłam do tej myśli...:happy:
Ale mi nie mowil ze dziewczynka, ja nie widziałam jaka płeć do wczoraj. Dlatego poszlam na 4d. Mówił ze chlopak na 90% bo pokazal siusiaka , mogla by być pepowina ale maly ma na szyji pepowina więc naapewno siusiak :) a to ze dziewczynka bedzie to mowili wszyscy bliscy mama szwagierka no kazdy:) a ze uroda mi sie zespsula ze slodkie jem ze wymiotowalam 4 tyg i ze niby dziewczynka:) my chcielismy Lenke i moze dlatego zapamiętałas ze dziewczynka :)

Ale mi nie mowil ze dziewczynka, ja nie widziałam jaka płeć do wczoraj. Dlatego poszlam na 4d. Mówił ze chlopak na 90% bo pokazal siusiaka , mogla by być pepowina ale maly ma na szyji pepowina więc naapewno siusiak :) a to ze dziewczynka bedzie to mowili wszyscy bliscy mama szwagierka no kazdy:) a ze uroda mi sie zespsula ze slodkie jem ze wymiotowalam 4 tyg i ze niby dziewczynka:) my chcielismy Lenke i moze dlatego zapamiętałas ze dziewczynka :)
Tak :) to pewnie dlatego, pamiętam właśnie jak mówiłaś lenka. To będziesz miała dwóch mężczyzn :) gratuluję :)

Co do magnezu w ciazy, to jak od 21 tyg w pierwszej ciazy mialam zalecone 8 tabletek a po 4 tyg 6 tab. Bo tez bardzo twardnial mi brzuch i mialam napięty.

Tak :) to pewnie dlatego, pamiętam właśnie jak mówiłaś lenka. To będziesz miała dwóch mężczyzn :) gratuluję :)
Mam syna i w sumie bedzie mi latwiej do kolejnego synka:) wydaje mi sie ze z chlopcami jest troche lzej:) moj 4 letni syn naprawde jest grzeczny, i mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie:) moze Lenka będzie za kilka lat:) bo 3 max chcemy:)

reklama
Hej dziewczyny, ja z takimi trochę gorszymi wiadomościami.. Wczoraj miałam urodziny i widocznie za dużo się nameczylam (jesli można nazwac tak zmywanie naczyń, przetarcie kurzy, wyciągnięcie talerzy etc bo wszystko poza tym robił moj maz mama i tata) no i pojawiło sie plamienie, twardnienie brzucha i bol podbrzusza.. Dzisiaj rano bol byl juz na tyle nie fajny, ze pojechałam do szpitala i lekarz chciał mnie zostawic tam :( po wywiadzie powiedział, ze są dwie opcje- albo zostaje w szpitalu i będzie miał pewnosc, że będę grzecznie leżeć albo mogę jechac do domu ale jedyna trasa jaka mogę pokonać to lozko-lazienka..
Wlasnie wracam do domu i juz nie wyobrażam sobie leżenia plackiem nie wiadomo jak dlugo.. :(
Z pozytywow- bardzo miły lekarz zrobił mi USG przez brzuch, dal posłuchać serduszka (które biło nierówno, ale lekarz od razu zaznaczył ze to tylko dlatego, ze moj maluch strasznie szybki i sie rusza [emoji23]), pomierzyl go, zalecił branie magnezu, dodatkowo duphaston w większej dawce.. Mam nadzieje ze jakos mi to przeleci :)
Miłego dnia dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie wizyty, mam nadzieje ze będą udane :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry