reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Masakra z tymi ludźmi, ja uważam że to babki pracujące przy kasach powinny wołać, bo ludzie są różni, ja nie mam takiej śmiałości żeby sie wepchać przed kolejkę... z tym pobieraniem krwi i kolejkach w labach to tez jest rożnie. Akurat pracuje w takim labie i wiem że na profilaktyczne badania mało ludzi przychodzi, jest duzo bardzo starych ludzi i kobiet z niemowlaczkami i kobiety w ciąży i teraz kto ma pierwszeństwo?

I jeszcze fajniejsza sytuacja, nie wiem czy wiecie ale honorowi dawcy krwi i chyba kombatanci wojenni i personel medyczny wchodzi do lekarza poza kolejnościa :) moja koleżanka była swiadkiem takiej sytacji gdzie dziewczyna skorzystała z takiego przywileju i jak weszla to ludzie na niej suchej nitki nie zostawili włącznie z wyzwiskami ( w większości starsze osoby).

Ja też tam mogę stać, raz tylko było mi na serio duszno, bo jakaś mechera wylała na siebie chyba pół flakonika „perfum”... masakra jakaś[emoji849] Ale tak to mogę stać.

Mam dzisiaj dzień do dupy - dzwoniłam do ZUSu i decyzji w mojej sprawie dalej nie ma. Oczywiście się poryczałam.... bo ile można czekać na swoją kasę [emoji35]☹️
Już jestem tym wszystkim wykończona.

@Gosika88 może coś ruszy Ciebie w końcu [emoji39] Oby.
Też mnie to wkurza już, bo non stop ktoś pisze albo dzwoni czy już urodziłam [emoji57] Nie chce mi się nawet na to odpisywać.

I jeszcze fajniejsza sytuacja, nie wiem czy wiecie ale honorowi dawcy krwi i chyba kombatanci wojenni i personel medyczny wchodzi do lekarza poza kolejnościa :) moja koleżanka była swiadkiem takiej sytacji gdzie dziewczyna skorzystała z takiego przywileju i jak weszla to ludzie na niej suchej nitki nie zostawili włącznie z wyzwiskami ( w większości starsze osoby).
Sama jestem honorowym dawcą krwi, ostatnio mimo legitymacji zasłużonego i ogromnego brzucha zostałam tak zwyzywana, że do lekarza wchodziłam z płaczem ;/

Sama jestem honorowym dawcą krwi, ostatnio mimo legitymacji zasłużonego i ogromnego brzucha zostałam tak zwyzywana, że do lekarza wchodziłam z płaczem ;/

Własnie o to mi chodzi o świadomość ludzi a raczej jej kompletny brak i tu powinna wkroczyć rejestratorka albo lekarz. Bo z przykrością to mówię ale większość z tych osób leci do kościoła w niedziele, a w codziennej sytuacji kompletnie brak jakiekolwiek empatii... dlatego reakcja powinna być po stronie obsługujących.

Ja tez uwazam ze to ekspedientki powinny wolac do kasy bez kolejki, mi tez jest glupio podejsc i poprosic o szybsze obsluzenie. Mnie gdzies tak z 6-7 razy ktos przepuscil, tez raz w pepko☺
Ja dzis u lekarza wadowalam bo zatoki mam zawalone i antybiotyk dostalam -amotaks. Juz drugi raz w tej ciazy, tez zatoki i ten sam antybiotyk. Jeszcze raz do osrodka musze bo mojego 6latka alergia bierze, masakra.
Jabjyz mialam GBS- na szczescie ok.

Juz 38 tydz. mam nadzieje ze zdaze sie wykurowac i nie bede musiala rodzic z zapchanymi zatokami i nosem, to by byla madakra.

A mnie raz tylko poprosili, raz w Lidlu pani stojąca w kolejce zwróciła uwagę, że to kasa pierwszeństwa i mam przejść do przodu, a tak to nigdzie, nawet w Auchan przy kasie pierwszeństwa czekałam aż kolesie przede mną kupią całą masę alkoholu :/ w Biedronce nie ma opcji! Nigdy nikt nie przepuścił, a ja sama się pchać nie lubię...

reklama
Ja jak dam radę to stoję a jak nie dam rady to do sklepu nie idę. Zawsze mi głupio jak mnie ktoś przepuszcza.

Gosika, jak tam? Zrobią CC jak Siennica nie ruszy?

Do góry