reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
A czemu "o zgrozo"? My też psikalismy siusiaka octaniseptem. Inaczej by cuda mogły w tym moczu wyjść. Nam się nawet udało złapać "środkowy strumień moczu" :D
Powodzenia @waraai !

Wiem, że zło. Ja zawsze jakoś tak w tym kierunku szłam :p czarne paznokcie, te sprawy :p

U nas dzis byla pani neurologopeda. Mowi, ze Marys pieknie ssie, pieknie lapie i w ogole jest piekna. Jedyne co jest do naprawy to fakt, ze troche za malo wyciaga jezyk w trakcie ssania i za mocno przez to traktuje moje brodawki dolnym dziaslem. Mam przed kazdym karmieniem jej wkladac palucha do geby i lekko masowac jezyk w kierunku ujscia utworu gebowego. Niestety Mary jak każdy chyba człowiek reaguje na to odruchem wymiotnym. Ale damy rade.
Moze my z Karlikiem za wrazliwe brodawki mamy? ;) Bo mi na mysl, ze mala mialaby mnie za ktoras jakos mocno w dziwnym kierunku ciagnac, az sie robi zle ;)

Internety to zlo! Ale ja tez wszystko googluje jak glupia ;) taki nasz los ;)

@waraai dzieki za zgloszenie nas do grupy zamknietej i wsparcie cyckowe :*

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

O zgrozo, a psiknij se w pszczołę zimnym octeniseptem...

Mierzyłam temp cyców, jest o stopień wyższa od mej bazowej. Taka ciekawostka. Wasze też gorące?
No fakt.. nie próbowałam sobie TAM psikać. Pewnie nie jest to przyjemne. Dominik psikanie w siusiaka zniósł dzielnie, ale chłopcom zawsze łatwiej z tymi sprawami :)
Cycki mierzyłam - znaczy temperaturę na nich. Też mam 37 i coś :) Znaczy, mleko mamy podgrzewane na zamówienie :)

Wiecie co jest najdziwniejsze w tym moim cyckowym problemie? Że to jest 3 dziecko i tylko 1 pierś!!
Dwie wcześniejsze sztuki z mej macicy wykarmione po ponad rok! teraz jedna pierś hula bez zastanawianie jak chwyta i co się tam dzieje..... To dziwne.
Raz przystawiam i jest ok, raz nie jest - ale muszę myśleć, jestem spocona ze stresu i ukladania syna do poprawnego nasadzenia z lewej, z prawej nie muszę otwierać oczu!

Aż sobie psikne z ciekawości
he he he
dobre

Prosze BARDZO o podanie nazw firm (ew. linków) do fajnych, ładnych i wygodnych staników do karmienia r. 70F. Musze zakupic biały koniecznie i pilnie a w mojej wsi jedyny sklep w którym coś było - zlikwidowali.Musiałabym do Krakowa jechać .....
Zakupione super wygodne w trakcie ciąży są ... za małe w miseczce :-(

U nas dzis byla pani neurologopeda. Mowi, ze Marys pieknie ssie, pieknie lapie i w ogole jest piekna. Jedyne co jest do naprawy to fakt, ze troche za malo wyciaga jezyk w trakcie ssania i za mocno przez to traktuje moje brodawki dolnym dziaslem. Mam przed kazdym karmieniem jej wkladac palucha do geby i lekko masowac jezyk w kierunku ujscia utworu gebowego. Niestety Mary jak każdy chyba człowiek reaguje na to odruchem wymiotnym. Ale damy rade.
Moze my z Karlikiem za wrazliwe brodawki mamy? ;) Bo mi na mysl, ze mala mialaby mnie za ktoras jakos mocno w dziwnym kierunku ciagnac, az sie robi zle ;)

Internety to zlo! Ale ja tez wszystko googluje jak glupia ;) taki nasz los ;)

@waraai dzieki za zgloszenie nas do grupy zamknietej i wsparcie cyckowe :*

Olo twoja Mery odwiedziła już więcej specjalistów niż ja w swoim życiu [emoji6] .
Nawet nie wiedziałam że jest taka specjalizacja [emoji15] .
Teraz czuję się jak wyrodna matka bo ja zaliczyłam tylko pediatrę ( no dwóch w sumie bo tej naszej na NFZ nie dowierzam).
A w poniedziałek mamy dopiero ortopedę...

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja Octeniseptem psikalam na naciete krocze. Liczy sie? ;)

@Karlik ja mam Royce Blossom - zaczelo sie od jednego, a dokupilam dwa kolejne. Na pewno jest taki w paski kremowo rozowy, co do bialego nie jestem pewna..

@Lalamido - no niestety mialysmy troche nie po drodze z tymi brodawkami moimi. Ale juz ewidentnie idzie ku dobremu. Wolalabym nie miec tych wszystkich wizyt za soba :( no ale co zrobic? Jak nie brodawki, to dupkowe problemy, wysypki i inne takie. A propos wysypki - melduję, ze brak wysokiej temperatury oraz Tanno Hermal daja rade! Krostki nadal sa, ale mniej zaognione. Jupi!

1498855224-aaaaaa.jpeg

Do góry