reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja będę rodzić drugie i też jest wszystko nowe... Nie pamiętam nic z poprzedniej ciąży, tylko wiem że urodził się w terminie,a teraz nawet termin nie jest pewny...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
My z mężem oglądamy filmy na YouTube jak ogarniać bobasa [emoji12] . Nr 1 jak jest głodny to idzie do lodówki i coś wcina, na hasło "mycie" wchodzi do łazienki i wychodzi umyty i ogarnięty do spania...jak chce zarobić 2 zł to łapie za odkurzacz i sprząta... a tu jedna wielka niewiadoma [emoji4]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Milka - cudowne zdjęcie [emoji7][emoji7][emoji7]
Też mam mniej energii a popołudniowe drzemki u mnie muszą być bo też źle śpię w nocy. Z tym spaniem to chyba powtórka z I trymestru.

Jutro o 9 mam ktg. Zapytam o tą wydzieline...

A powiedzcie czy do porodu zmywać lakier ze wszystkich paznokci? Jak będziecie robić?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Martusiamiska u mnie jest spadek energii w ciągu dnia czasem, ale wieczorem jak przegapię dobry moment na zaśnięcie, to do 2 mogę rześko sobie filmy oglądać..

Jeśli chodzi o lakier na paznokciach, to na stronie szpitala, w którym planuję rodzić jest taka informacja:
Drogie Panie pamiętajcie o:

• pozostawieniu cennej biżuterii w domu
  • zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)
  • skróceniu paznokci (bez tipsów) - będzie Wam łatwiej zajmować się maleństwem.

Ostatnia edycja:
waraai - podajmy sobie ręce w zabawie i w piosence - taka piosenka przedszkolna mi sie przypomniała - identyko "odpoczywam " ;-)
martusiamiska- taka wydzielina to może być stan zapalny/grzybica albo oczyszczanie....
Dawo - kurka moją córę tez już coś bierze, oczy jej łzawią, literki się rozmazują i nie mam pojęcia czy i co jej dawać bo ona oczywiście po badaniach alergikiem nie jest :/ tylko w maju i tylko oczy łzawią. Ja tez jestem zdania że F*F jest gatunkowo dobre.
martussa- ja zdecydowanie owsiane, pianka mnie nie rusza nic a nic, a owsianych wczoraj zjadłam całą blachę!
asiapodlasie- GRATULUJĘ!! Boże ciśnienie zawałowe!! Ale super, że Gabrysiem wszystko OK taki znowu wcześniak to on nie jest aż dziwie się że tak go ocenili- przy tej wadze i radzeniu sobie, może przez to ciśnienie.
Gabiś - kłucie w szyjce u mnie oznaczało jej skracanie! :-)

Ja dziś miałam 4 godziny zabiegów upiększających (manicure-hybryda, pedicure-hybryda, regulacja). Po 4 godzinach przybierania różnych wygodnych pozycji na krzełse/fotelu itd. jestem wypompowana!! położyłam się i brzuch mi się spiął boleśnie, chyba się położę spać to się zregeneruje. miss porodówki psia mać. Dobrze że mąż się zajął dziś obiadem bo bym nie dała rady.
Z tego co ja wiem to do porodu trzeba mieć gołe paznokiety....

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

nie trzeba ( potwierdzone podczas pobytu na patologii)
te czasy odeszły jak golenie krocza i lewatywa

koleżanka właśnie miała cesarkę z hybrydą
ja 2 miesiące temu miałam narkozę z hybrydą

a dziś zrobiłam hybrydę po to żeby mieć spokój na 4 tygodnie w których to na pewno urodzę

cyt."pomalowane paznokcie wzbudzają sprzeczne opinie nawet wśród lekarzy i położnych. Z jednej strony emalia (bez względu na to, czy położona na naturalnych, czy sztucznych paznokciach) w naturalnych okolicznościach (poród siłami natury) nie ma żadnego znaczenia, z drugiej w pewnych sytuacjach może być przeszkodą w ocenie stanu pacjentki. Mowa o komplikacjach okołoporodowych, gdzie wygląd płytki paznokcia może świadczyć o zaburzeniach w pracy organizmu rodzącej kobiety. Współczesna medycyna jest jednak dziś tak zaawansowana i ma do dyspozycji na tyle dobry sprzęt, by stan pacjentki sprawnie ocenić za pomocą innych technik. W związku z tym większość lekarzy skłania się ku kwestii, że pomalowane paznokcie nie są żadną przeszkodą podczas porodu.:

W ramach przerwy w sprzątaniu (miało być lenistwo, ale nie wyszło) zaglądam do Was i zerkam też na jakieś kombinezony majowe ;) No i spieszę donieść, że znalazłam na H&M kolejną promocję 30-50% rabatu. Może się którejś przyda :D

Edit: na Zalando też przeceny :) Link do: Promocje w modzie dziecięcej w Zalando! Daj się ponieść zakupom

W H&im tez jest wyprzedaż
BEZPŁATNA DOSTAWA
Dotyczy wszystkich zamówień od 100 PLN. Użyj kodu 0074.

http://m2.hm.com/m/pl_pl/wyrzedaz/d...-all.genericdevice.html?offset=0&page-size=16

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

nie trzeba ( potwierdzone podczas pobytu na patologii)
te czasy odeszły jak golenie krocza i lewatywa

koleżanka właśnie miała cesarkę z hybrydą
ja 2 miesiące temu miałam narkozę z hybrydą

a dziś zrobiłam hybrydę po to żeby mieć spokój na 4 tygodnie w których to na pewno urodzę

cyt."pomalowane paznokcie wzbudzają sprzeczne opinie nawet wśród lekarzy i położnych. Z jednej strony emalia (bez względu na to, czy położona na naturalnych, czy sztucznych paznokciach) w naturalnych okolicznościach (poród siłami natury) nie ma żadnego znaczenia, z drugiej w pewnych sytuacjach może być przeszkodą w ocenie stanu pacjentki. Mowa o komplikacjach okołoporodowych, gdzie wygląd płytki paznokcia może świadczyć o zaburzeniach w pracy organizmu rodzącej kobiety. Współczesna medycyna jest jednak dziś tak zaawansowana i ma do dyspozycji na tyle dobry sprzęt, by stan pacjentki sprawnie ocenić za pomocą innych technik. W związku z tym większość lekarzy skłania się ku kwestii, że pomalowane paznokcie nie są żadną przeszkodą podczas porodu.:
No to zgłupiałam :)

reklama
Do góry