reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
A gdzie chodzisz na wizyty? Ja mam na 19 maja to mi miejsce przygotujesz☺ bede miala jakas wiarygodna opinie ☺ z ostatniego usg wyszlo na 9 maja ale ta sie nie sugeruje.
U mnie wizyty jak na razie co 4 tyg teraz mam 22 marca ciekawe czy teraz beda czestrze mam nadzieje ze tak bo co 4 tyg to jajko mozna zniesc czekajac ☺

A gdzie chodzisz na wizyty? Ja mam na 19 maja to mi miejsce przygotujesz☺ bede miala jakas wiarygodna opinie ☺ z ostatniego usg wyszlo na 9 maja ale ta sie nie sugeruje.
U mnie wizyty jak na razie co 4 tyg teraz mam 22 marca ciekawe czy teraz beda czestrze mam nadzieje ze tak bo co 4 tyg to jajko mozna zniesc czekajac ☺
akurat chodzę na wizyty do przychodni w Łapach. Jak obczaje co i jak w szpitalu to dam znać, poznasz moją opinię w zależności do ktorego trafię. Prawda że jajko można znieść przez 4 tyg.Ale jak gin.uważa że jest wszytko w porządku to nie masz co panikowac :)

Ja też co dwa tygodnie ale z badań mam tylko mocz powtórzyć a krew na jeszcze kolejną wizyte i wtedy jeszcze mam powtórzyć Toxo.

akurat chodzę na wizyty do przychodni w Łapach. Jak obczaje co i jak w szpitalu to dam znać, poznasz moją opinię w zależności do ktorego trafię. Prawda że jajko można znieść przez 4 tyg.Ale jak gin.uważa że jest wszytko w porządku to nie masz co panikowac :)

A w Łapach nie ma porodowki? Czy nie chcesz tam rodzic? To tak jak ja gdzie trafie tam bede oba szpitale sa nowe itd slyszalam tylko ze w tym uniwesyteckim jak cos sie dzieje to lepiej bo tam wszystkie odzialy sa inne tu tylko porodowka . A wiesz gdzie ten nowy szpital dokladnie? Ktory u Ciebie juz tydz ze juz torbe do gin bierzesz ☺?

Ja nie biorę żadnego magnezu, zastanawia mnie że wy tak się nim zajadacie? Czy ginekolog wam kazał czy na własną rękę bierzecie?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Mój lekarz powiedział, że magnezu w ciąży nie ma się co bac, bo nie można go przedawkowac. Nadmiar po prostu jest oddawany z moczem.
I tak jak klaudia i nikodem, gdy byłam w szpitalu, dostawałam dwa razy dziennie po 0.5l magnezu w kroplowce.

w4sq3e3ki6cqzuyy.png

reklama
Ja też co dwa tygodnie ale z badań mam tylko mocz powtórzyć a krew na jeszcze kolejną wizyte i wtedy jeszcze mam powtórzyć Toxo.
A moja gin z kolei powiedziała, że póki wszystko jest ok, to wizyty nadal co 4 tygodnie. Gdyby coś się działo, mam po prostu dzwonić i się umawiać na dodatkową wizytę. Z jednej strony to dobrze, że nic się nie dzieje, a z drugiej czuję się trochę niezaopiekowana ;)
I też mam tylko mocz zrobić przed kolejną wizytą (7 kwietnia), toksoplazmozę miałam robioną teraz. Pewnie przy kolejnym badaniu krwi powtórzą, bo czytałam, że pod koniec ciąży trzeba ją częściej kontrolować, jeśli nie ma przeciwciał, a tak właśnie jest u mnie.

Skorzystała któraś z tego kodu do Jelpa? Ja kupiłam zestaw 6 żeli do prania, @Karlik pisała, że Sroka poleca produkty tej firmy, więc bez zastanowienia zainwestowałam i będę prać! :)

Miłego poniedziałku dziewczęta! :)

Do góry