beatka10123
Fanka BB :)
Diphergan dostalas na spanie? Przeciez to lek na uklad oddechowy czyli stosowany przy astmie, niezycie nosa itp. Chyba ze zle Cie zrozumialam.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam takie same odczucia co Ty @Klaudia_i_nikodem bo czlowiek z kazda pierdola dzwoni badz leci do lekarza. Dlatego podziwiam @Pacman za odwage albo wyobraznie.
No pewnie jak nie ma takiej potrzeby to lepiej nie brać...Szkodzą nie szkodzą.. W określonych dawkach można brać ale ja to odstawilam od razu jak naczytalam się, że ich podawanie to bardzo stara szkoła. Diphergan to się nazywa
Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam w 30 t.c. Lekarz zapisał mnie na 27.02.
Duży przyrost wagi u ciężarnych i makrosomia płodu może świadczyć o cukrzycy w ciąży. Tylko taka zależność przychodzi mi do glowy
Pierwszy raz spotkałam sie ze stwierdzeniem makrosomia płodu. I powiem Tobie, ze przeczytaj do końca chociażby w Google dokładnie co to znaczy i jakie sa tego powikłania a nie piszesz głupoty i jeszcze podejrzewasz, ze miałam cukrzyce!
Jestem osoba o normalnej (przed ciąża) figurze. Nie byłam gruba ani chuda. Cukrzycy nie miałam tylko za duzo wtedy rzeczy robilam. Zima dziecko starsze na sankach ciagnelam, pływałam w basenie, podróżowałam duzo. Zreszta ja nie moge korzystać w ciąży z basenu, bo często łapie infekcje pochwy. I to rowniez było przyczyna szybszego skrócenia sie szyjki. Na szczęście dziecko mam zdrowe i mówiące prefekt po angielsku, uczęszczające do prywatnej szkoły Montessori anglojęzycznego wraz ze swoim bratem!
Gdyby miał makrosomie to byłby chorym dzieckiem! A on mówi po angielsku lepiej ode mnie! Ale to zasługa szkoły!
Ja mam w 30 t.c. Lekarz zapisał mnie na 27.02.
Duży przyrost wagi u ciężarnych i makrosomia płodu może świadczyć o cukrzycy w ciąży. Tylko taka zależność przychodzi mi do głowy.
Link do: Makrosomia płodu