reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Diphergan dostalas na spanie? Przeciez to lek na uklad oddechowy czyli stosowany przy astmie, niezycie nosa itp. Chyba ze zle Cie zrozumialam.

reklama
Ale relanium podaję się kobietą w ciąży na uspokojenie mięśni gładkich macicy czyli skurczy.

hchygox116m52hb2.png

wnidk6nlehnhe9z6.png

Mam takie same odczucia co Ty @Klaudia_i_nikodem bo czlowiek z kazda pierdola dzwoni badz leci do lekarza. Dlatego podziwiam @Pacman za odwage albo wyobraznie.

Beatka, ja bylam na dyzurze w szpitalu 2x. Jak cos czuje, ze jest nie tak to jade do szpitala dla pewnosci. Rzeczywiscie mowilam lekarzowi prowadzacemu, ze do szpitala sie nie wybieram, ale jak razie nie mowili mi, ze musze isc do szpitala. Najwidoczniej nie jest tragicznie ze mna. A z mlodszym synem, to po usg ambulansem do szpitala pojechalam. Mialam krotka szyjke i chyba rozwarcie (tego niestety nie jestem pewna w 100%, ale tak mi sie wydaje). Pamietam, ze kobieta robiaca mi usg powiedziala, ze ja w kazdej chwili moge urodzic.
Teraz mam co prawda krotka szyjke, ale zamknieta i nic nie slyszalam o rozwarciu. Musze tylko zaleczyc te drozdze i zalozyc pessar. Poza tym zauwazylam, ze gdy caly czas sobie leze, to mniej (o wiele mniej) do toalety chodze. Wtedy z 30x dziennie a teraz z 3-4.
Jestem dobrej mysli i mam wsparcie rodziny I bliskich. A bedzie co bedzie. Wszysyko w rekach Boga.

Ja mam w 30 t.c. Lekarz zapisał mnie na 27.02.

Duży przyrost wagi u ciężarnych i makrosomia płodu może świadczyć o cukrzycy w ciąży. Tylko taka zależność przychodzi mi do glowy

Pierwszy raz spotkałam sie ze stwierdzeniem makrosomia płodu. I powiem Tobie, ze przeczytaj do końca chociażby w Google dokładnie co to znaczy i jakie sa tego powikłania a nie piszesz głupoty i jeszcze podejrzewasz, ze miałam cukrzyce!

Jestem osoba o normalnej (przed ciąża) figurze. Nie byłam gruba ani chuda. Cukrzycy nie miałam tylko za duzo wtedy rzeczy robilam. Zima dziecko starsze na sankach ciagnelam, pływałam w basenie, podróżowałam duzo. Zreszta ja nie moge korzystać w ciąży z basenu, bo często łapie infekcje pochwy. I to rowniez było przyczyna szybszego skrócenia sie szyjki. Na szczęście dziecko mam zdrowe i mówiące prefekt po angielsku, uczęszczające do prywatnej szkoły Montessori anglojęzycznego wraz ze swoim bratem!

Gdyby miał makrosomie to byłby chorym dzieckiem! A on mówi po angielsku lepiej ode mnie! Ale to zasługa szkoły!

reklama
Do góry