reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny ja też jestem za 3 prenatalne, ale jak mój gin stwierdził, że mi je wykona to np., dla mnie jest bezsensu umawiać się gdzieś indziej i dodatkowo płacić, zawsze jak jestem na usg to mam badane przepływy i inne parametry, więc jestem zadowolona,

Zdechłakura, Klaudia - to miałyście nockę... ;) Ja tak noc poprzednią, zasnęłam przed 1, obudziłam się po 4, potem śniadanie, książka i znów ze 2,5 h snu a w ciągu dnia zakupy, sprzątanie, gotowanie, pogrzeb etc... po 18 padałam na twarz... wypiłam herbatę z melissy (z 4 torebek)i po 20 położyłam się do łóżka,... Ale moja Ośmiolatka jeszcze musiała poplotkować i zasnęłam chyba przed 21...
obudził mnie potworny głód po północy, to nakarmiłam Alę z Brzucha i poszłam spać dalej - aż do teraz :D
Mój lekarz za każdym razem sprawdza mi szyjkę palpacyjnie- choć nie mówi mi, ile jej mam, ale nie zgłasza żadnych uwag, usg robione zawsze wraz z dokładnymi pomiarami, pokazuje też wszystkie organy wewnętrzne Małej - w ramach wizyty prywatnej płatnej niestety .. ale prowadziłam u niego poprzednia ciążę od połowy, potem zostałam, bo mam doń zaufanie, ale poród będzie na NFZ - chociaż tyle ;)
Udanego dnia. :)

Ja oglądam "house of cards" ostatnio, czasami pomaga, czasami nie... :)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Uwielbiam, czekam na nowy sezon, bo wszystko już obejrzane [emoji6]

Mam kilka swoich seriali i wkurzam się, że tak długo trzeba czekać na nowe sezony.

thgf3e3k5dy58h2b.png

W wypisach powinni podawac tydz urodzenia dziecka tylko i wylacznie obliczony wg OM. Wydaje mi sie ze to ile sie przytyje w ciazy nie ma wpływu na wage urodzeniowa dziecka. Istnieje nawet przekonanie wsrod opieki medycznej ze te chudsze dziewczyny czesciej rodza duze dzieci. Jestem w szoku ze juz masz ponad 15kg na plusie? Ja narazie 5. Mamy tu wątek "Brzuszki majowek" tam wrzucamy foto naszych baczkow. Zapraszam:):)

Ja zawsze duzo tyłam. Znajomi moi mówili, gdy miałam ok 12tyg.ciazy, ze mój brzuch wyglada na wiele większa ciąże niz jest. A mój maz mówi, ze nawet moje plecy sa bardzo duże... U mnie w ciąży strasznie piersi rosną, uda... Wszystko jem. Lekarz mowil mi, bym pilnowała swojej wagi, ze sporo przytyłam. Teraz, gdy leżę juz cały weekend to mniej jem. Zreszta juz chodzenie do restauracji sie skończyło. Chyba, ze mi przyniosą cos na wynos do domku. Ale musze sie zacząć pilnować.

Ps. Fotkę z brzuszkiem wkrótce wstawię.

Dziwne, bo sama rodziłam na Karowej i odniosłam nieco inne wrażenie.

Kiedyś czytałam opinie szpitali, ponad 10lat temu i wniosek nasuna mi sie taki: ile ludzi tyle opini. Mi Karowa osobiście pasuje. Każdy rodzi, tam gdzie uważa ze bedzie to dobre miejsce. A niektórzy decydują sie rodzic w domu. Ja zawsze brałam sobie położna i miałam poród rodzinny, i znieczulenie, wiec moze dlatego jestem zadowolona. Rozumiem, ze nie każdego na to stać. Nie każdy decyduje sie na poród rodzinny rowniez. Ja brałam położna, gdyz nie planowałam porodu rodzinnego (mój maz mdleje na widok krwi). Ale zawsze pózniej wychodziło, ze zawsze był przy mnie. I nawet w trudnych chwilach jesteśmy razem.

No to fakt, nie każdego na to stać. Same wizyty bez NFZ są drogie, później leki itd. Ja jeszcze jestem w gorszej sytuacji bo całkiem niedawno się okazało, że zostałam sama w ciąży. Także czeka mnie samotne rodzicielstwo. Jakoś trzeba sobie radzić. :)
A na house of cards jestem na trzecim sezonie, jak skończę to biorę się za jakieś inne propozycje :) lepsze to niż jakieś oglupiajace seriale w tv :)

No to fakt, nie każdego na to stać. Same wizyty bez NFZ są drogie, później leki itd. Ja jeszcze jestem w gorszej sytuacji bo całkiem niedawno się okazało, że zostałam sama w ciąży. Także czeka mnie samotne rodzicielstwo. Jakoś trzeba sobie radzić. :)
A na house of cards jestem na trzecim sezonie, jak skończę to biorę się za jakieś inne propozycje :) lepsze to niż jakieś oglupiajace seriale w tv :)

Klaudia, bardzo mi przykro to nic fajnego ani łatwego. Mam nadzieję, że masz pomoc i wsparcie rodziny. 9jciec dziecka wspiera Cię chociaż finansowo lub mimo wszystko chce uczestniczyć w jego życiu?

thgf3e3k5dy58h2b.png

reklama
Ciężki temat ogólnie. Co do spraw finansowych to jeszcze nie jest uregulowane ponieważ prowadziliśmy przeszło 3 lata wspólny budżet. Myślę, że nie będzie tak źle, póki co ciężko mi działać z czymkolwiek w pojedynkę. Nigdy sobie tego nie wyobrażałam bo nic na to nie wskazywało. Może będzie trochę łatwiej jak minie trochę czasu.

Ostatnia edycja:
Do góry