reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
A napiszesz coś więcej? :)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom
Jeżeli chodzi o ratowanie wcześniaków to tutaj prym wiedzie Kasprzaka. To w Instytucie bodajże w tamtym roku na świat przyszły pięcioraczki.
Na Karowej syna zbadali mi pobieżnie i po dwóch dobach wypuścili do domu. Potem już w domu jak dostał żółtaczki kazali go przestawić na MM. Przy porodzie nie było żadnego lekarza. Tylko położna i na chwilę anestezjolog.
Może jest to dobry szpital jak wszystko odbywa się bez powikłań. I nie naciskają na Kp jak to jest np. na Kasprzaka. A chcesz wiedzieć jeszcze coś konkretnie? Ja tam trafiłam, bo mieli Poradnię Diabetologiczną i wypożyczali mi glukometr. Dlatego jak dostałam skierowanie na indukcję to do nich się zgłosiłam.

Faktycznie, wzrost wagi nijak ma się do wielkości dziecka.. Ja też mam +5 kg póki co a mój mały jest trochę dłuższy niż są normy, bo według aktualnego USG ma się urodzić dwa tygodnie wcześniej niż moja gin zakładała od początku.
Ja po takich doświadczeniach jak @Pacman kazała bym się chyba przywiązać do łóżka...
Kiedy robicie dziewczyny ostatnie badanie prenatalne? :)
Ja mam w 30 t.c. Lekarz zapisał mnie na 27.02.

Duży przyrost wagi u ciężarnych i makrosomia płodu może świadczyć o cukrzycy w ciąży. Tylko taka zależność przychodzi mi do głowy.

No i jest to dowód, że internet nie do końca mówi prawdę :) Moja osobista koleżanka urodziła bliźniaki w ubiegłym roku w 24 tygodniu. Jeden miał 520 g a drugi ponad 600. Ale może z tym najmniejszym faktycznie chodzi o wagę a nie o tydzień.

Ja na 3 USG wybieram się po 30 tyg. Uważam, że sprawdzać trzeba czy wszystko OK do samego końca a nie polegać tylko na USG połówkowym.
Tak, nie chcę Was straszyć, ale na innym forum dziewczyna pisała, że w tym ostatnim badaniu wykazali, że maluszek będzie miał chore nereczki. Dlatego lepiej być do końca pewnym, że dzidziuś jest zdrowy i nie będzie konieczna pomoc neonatologa przy porodzie i podania leków.

Tak, nie chcę Was straszyć, ale na innym forum dziewczyna pisała, że w tym ostatnim badaniu wykazali, że maluszek będzie miał chore nereczki. Dlatego lepiej być do końca pewnym, że dzidziuś jest zdrowy i nie będzie konieczna pomoc neonatologa przy porodzie i podania leków.

Też jestem takiego zdania. Badan nigdy za wiele [emoji4] ja robilam zarówno w 1 jak i 2 trymestrze prenatalne. Mimo że wszystko wyszlo dobrze zapisałam się też na trzecie.

m3sxdqk392w47ehv.png

Jeżeli chodzi o ratowanie wcześniaków to tutaj prym wiedzie Kasprzaka. To w Instytucie bodajże w tamtym roku na świat przyszły pięcioraczki.
Na Karowej syna zbadali mi pobieżnie i po dwóch dobach wypuścili do domu. Potem już w domu jak dostał żółtaczki kazali go przestawić na MM. Przy porodzie nie było żadnego lekarza. Tylko położna i na chwilę anestezjolog.
Może jest to dobry szpital jak wszystko odbywa się bez powikłań. I nie naciskają na Kp jak to jest np. na Kasprzaka. A chcesz wiedzieć jeszcze coś konkretnie? Ja tam trafiłam, bo mieli Poradnię Diabetologiczną i wypożyczali mi glukometr. Dlatego jak dostałam skierowanie na indukcję to do nich się zgłosiłam.

Wiesz co? Robię po prostu rozeznanie :) sle chyba nie ma idealnego szpitala. Kazdy pod jakims wzgledem ma pewne wady..

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się zapytam gina o trzecie prenatalne. Może nawet uda mi się w szpitalu dorwać tego, który będzie mi robił w poradni (mój prowadzący wyjeżdża na początku lutego na szkolenie z usg). Na kontrolę do szpitala idę w środę, więc liczę, że owego specjalistę spotkam. W każdym razie- ja jestem na tak, jeśli chodzi o trzecie prenatalne. :)
Miłego "dnia". Ja znowu nie śpię :)

reklama
Miałam też tak na początku ciąży. Może przez ostatnie 8 tygodni spałam normalnie do 5.00. Znowu się zaczęło :(
Jedyny plus- dziewczyny też nie śpią. Oj, czuję, że będzie wesoło jak się urodzą z ich czasem aktywnosci.
Nic Ci nie pomaga, by usnąć? U mnie dość dobrze sprawdza się jeden serial (det.Monk ;) ) Może za godzinę go odpalę, jak się bardziej zmeczę.
Miłego "dnia" ;)

Do góry