reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Ja mam 21 tydzień i 2 dni. Czuje kopniaki, mój TŻ też czuł pod ręką ale chyba nie widać jeszcze. Mała u mnie dake czadu coraz częściej i mocniej. Wcześniej czułam ją praktycznie tylko w nocy, teraz nieregularnie, ale calymi dniami daje czadu :)

reklama
Witam po świętach. 0,5kg więcej . Oj te świąteczne jedzenie. Dziś miałam lenia i na obiad byliśmy w pizza hut więc dobijanie wagi trwa. Ale spacer 6km zaliczony to może nie będzie tak źle ☺️.
Gratuluję udanych wizyt.
Kupiłam małej ogromną reklamówkę ubrań w next na wyprzedaży ☺️. Wyprawka ubraniowa 0-3 mc prawie gotowa. Te malutkie opaski na główkę - cuda ☺️. Po 2 chlopcach to taka wisienka na torcie ;)☺️.

Ja się nie ważę aż się boję :) u mnie też kopniaki czuć w różnych porach dnia Klaudia i Nikodem super ze juz tak super czuć na zewnątrz u mnie jeszcze troszkę czasu minie jak mąż przyłożył rękę to mówił że czuć ale delikatnie, u mnie dopiero 20 tyg i 3 dni

ja dokładnie rok temu piłam żelazo w formie płynu, ale później i to dość szybko ok 3 tyg było mi po nim niedobrze i już widziałam, że żelazo mam ok, tak samo miałam z tardyferonem pamiętam jak kilka lat temu zdawałam na prawko i brałam żelazo i prawie bym w elce zwymiotowała, później instruktor, mówił że to z nerwów, ale tak miałam 3 dni z rzędu i już wiedziałam, że to przez żelazo, Martusiamiska a bierzesz jakieś witaminy?
Biorę witaminy ale tylko 3x/ tydzień. Gin powiedział żeby jeść dużo warzyw i owoców a z witaminami nie przesadzać... kończę teraz Femibion 2, a teraz kupiłam Prenatal duo... a Wy jakie witaminy bierzecie i z jaką częstotliwością?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Słodkie! [emoji7] ja mam na zdjęciu jedna stopkę :) zaczęłam wczoraj 23 tydzień i widać już i czuć kopniaki mojego małego na zewnątrz! :) ostatnio spać mi po nocach nie daje, uciska mi pęcherz, przyciąga się.. A jak u Was dziewczyny?:)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie koniec 22 tygodnia i prawie w ogóle nie czuje ruchów...

Biorę witaminy ale tylko 3x/ tydzień. Gin powiedział żeby jeść dużo warzyw i owoców a z witaminami nie przesadzać... kończę teraz Femibion 2, a teraz kupiłam Prenatal duo... a Wy jakie witaminy bierzecie i z jaką częstotliwością?

Ja biorę Pregna Plus, codziennie. W sumie to lekarz kazał mi je brać na początku i później nic nie mówił, aby przestać. Wyniki ogólnie miałam dobre, więc brałam na przemian ze zwykłym kwasem foliowym, bo kosztowały ponad 45zł u mnie w mieście, więc uznałam, że to dużo. Dopiero jakiś czas temu otworzyli nową aptekę, gdzie kupuję je po 27zł.

U mnie 20tydzien i dziecie szaleje. Dzis polozylam sie na plecach i polozylam reke meza na brzuchu - akurat udalobsie w momencie, gdy dosyc mocno kopnelo :) ja usg mam za dwa dni i juz sie tak nie moge doczekac, ze najchetniej przespalabym cale jutro, zeby czas szybciej zlecial. Jak dziecko czekajace na wakacyjny wyjazd ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry