reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

hej to super mania1987, Martusiamiska nie chce Tobie źle doradzić ale jak ja miałam niskie PLT to i hemoglobina była w dolnej granicy i piłam sok z buraka ohydny ale pomógł, hemoglobina i PLT poszło w górę, dalej nie ma rewelacji ale jest w normie,

reklama
Mamaginekolog też go obala! :) I super, bo ja pilnując się, czy śpię na lewym boku strasznie się męczyłam. Nawet mąż potrafił mnie w nocy obudzić i powiedzieć, żebym się obróciła na drugi bok. A teraz śpię jak mi wygodnie :D
dokładnie. U mnie tak samo było. Mąż mnie upominal , gdy spałam inaczej. :)

hej to super mania1987, Martusiamiska nie chce Tobie źle doradzić ale jak ja miałam niskie PLT to i hemoglobina była w dolnej granicy i piłam sok z buraka ohydny ale pomógł, hemoglobina i PLT poszło w górę, dalej nie ma rewelacji ale jest w normie,
Hemoglobine też mam dość nisko ale nie aż tak jak tamte wyniki... kupiłam w formie płynnej dodatkowe żelazo FLORADIX i będę piła codziennie... mam nadzieję że pomoże...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie po swietach, kompletnie zabiegana bylam :) nie mialam czasu na forum.

Mania, gratuluję udanego badania połówkowego <3

ja dokładnie rok temu piłam żelazo w formie płynu, ale później i to dość szybko ok 3 tyg było mi po nim niedobrze i już widziałam, że żelazo mam ok, tak samo miałam z tardyferonem pamiętam jak kilka lat temu zdawałam na prawko i brałam żelazo i prawie bym w elce zwymiotowała, później instruktor, mówił że to z nerwów, ale tak miałam 3 dni z rzędu i już wiedziałam, że to przez żelazo, Martusiamiska a bierzesz jakieś witaminy?

Ja dzisiaj zaczynałam dzien od USG (podobno połówkowego) na NFZ. Trwało może 3 minuty. Lekarz powiedział, że wszystko ok, ale niedosyt straszny po wizycie...
Dowiedziałam się znów, że na 100% będzie laseczka, bo cyt. "widać cipkę" (myślałam, że się przesłyszałam i mówię, że co? A ten, no siusiaka to tu nie ma) oraz, że dziecko ma długie nogi, po czym lekarz spojrzał na mnie leżącą i mówi, na pewno po mamie (tu akurat obrosłam w piórka momentalnie). Jak to ujął, niesamowicie zgrabny ten bobas. Akcja serca prawidłowa, ok 140/min, serce czterojamowe, pęcherz moczowy i żołądek widoczne. Obraz trzech naczyń w śródpiersiu prawidłowy. Pępowina trójnaczyniowa. Poziom wód płodowych w normie i wg USG jest o 3 dni starsze, a waży 402g <3 do tego mam urocze zdjęcie stópek Maluszka

@Blondie pokaż zdjęcie maluszka [emoji7] moje usg zawsze trwają z 15 minut, ostatnie nawet dłużej. Ja strasznie się bałam wizyt z NFZ i zdecydowałam się chodzić prywatnie. Trochę to kosztuje ale u mnie w okolicy lekarzy dobrych to w ogóle nie ma..

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Stópki moje Maluskie :)
IMG_20161228_181139.png

Załączniki

• IMG_20161228_181139.png
    IMG_20161228_181139.png
    99,5 KB · Wyświetleń: 426
reklama
Słodkie! [emoji7] ja mam na zdjęciu jedna stopkę :) zaczęłam wczoraj 23 tydzień i widać już i czuć kopniaki mojego małego na zewnątrz! :) ostatnio spać mi po nocach nie daje, uciska mi pęcherz, przyciąga się.. A jak u Was dziewczyny?:)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry