reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

hej to super mania1987, Martusiamiska nie chce Tobie źle doradzić ale jak ja miałam niskie PLT to i hemoglobina była w dolnej granicy i piłam sok z buraka ohydny ale pomógł, hemoglobina i PLT poszło w górę, dalej nie ma rewelacji ale jest w normie,

reklama
Mamaginekolog też go obala! :) I super, bo ja pilnując się, czy śpię na lewym boku strasznie się męczyłam. Nawet mąż potrafił mnie w nocy obudzić i powiedzieć, żebym się obróciła na drugi bok. A teraz śpię jak mi wygodnie :D
dokładnie. U mnie tak samo było. Mąż mnie upominal , gdy spałam inaczej. :)

hej to super mania1987, Martusiamiska nie chce Tobie źle doradzić ale jak ja miałam niskie PLT to i hemoglobina była w dolnej granicy i piłam sok z buraka ohydny ale pomógł, hemoglobina i PLT poszło w górę, dalej nie ma rewelacji ale jest w normie,
Hemoglobine też mam dość nisko ale nie aż tak jak tamte wyniki... kupiłam w formie płynnej dodatkowe żelazo FLORADIX i będę piła codziennie... mam nadzieję że pomoże...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie po swietach, kompletnie zabiegana bylam :) nie mialam czasu na forum.

Mania, gratuluję udanego badania połówkowego <3

ja dokładnie rok temu piłam żelazo w formie płynu, ale później i to dość szybko ok 3 tyg było mi po nim niedobrze i już widziałam, że żelazo mam ok, tak samo miałam z tardyferonem pamiętam jak kilka lat temu zdawałam na prawko i brałam żelazo i prawie bym w elce zwymiotowała, później instruktor, mówił że to z nerwów, ale tak miałam 3 dni z rzędu i już wiedziałam, że to przez żelazo, Martusiamiska a bierzesz jakieś witaminy?

Ja dzisiaj zaczynałam dzien od USG (podobno połówkowego) na NFZ. Trwało może 3 minuty. Lekarz powiedział, że wszystko ok, ale niedosyt straszny po wizycie...
Dowiedziałam się znów, że na 100% będzie laseczka, bo cyt. "widać cipkę" (myślałam, że się przesłyszałam i mówię, że co? A ten, no siusiaka to tu nie ma) oraz, że dziecko ma długie nogi, po czym lekarz spojrzał na mnie leżącą i mówi, na pewno po mamie (tu akurat obrosłam w piórka momentalnie). Jak to ujął, niesamowicie zgrabny ten bobas. Akcja serca prawidłowa, ok 140/min, serce czterojamowe, pęcherz moczowy i żołądek widoczne. Obraz trzech naczyń w śródpiersiu prawidłowy. Pępowina trójnaczyniowa. Poziom wód płodowych w normie i wg USG jest o 3 dni starsze, a waży 402g <3 do tego mam urocze zdjęcie stópek Maluszka

@Blondie pokaż zdjęcie maluszka [emoji7] moje usg zawsze trwają z 15 minut, ostatnie nawet dłużej. Ja strasznie się bałam wizyt z NFZ i zdecydowałam się chodzić prywatnie. Trochę to kosztuje ale u mnie w okolicy lekarzy dobrych to w ogóle nie ma..

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Stópki moje Maluskie :)
IMG_20161228_181139.png

Załączniki

• IMG_20161228_181139.png
    IMG_20161228_181139.png
    99,5 KB · Wyświetleń: 438
reklama
Słodkie! [emoji7] ja mam na zdjęciu jedna stopkę :) zaczęłam wczoraj 23 tydzień i widać już i czuć kopniaki mojego małego na zewnątrz! :) ostatnio spać mi po nocach nie daje, uciska mi pęcherz, przyciąga się.. A jak u Was dziewczyny?:)

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry