reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Ja tez mam bakterie w moczu dość liczne i w związku z tym, mam brać furagine przez 3 dni s potem żurawit i pić 1,5 litra płynów, mówiła że bakterie w ciąży bardzo często się zdarzają, związane jest to z innym pH i tym że nerki wydalaja coś, (nje pamiętam co) co jest pozywka dla bakterii. No i niestety nie daje to żadnych objawów bardzo często, jak u mnie, ani pieczenia ani swędzenia

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ważne, żeby zachować spokoj. :) morfologia dla kobiet w ciąży ma inne normy, to fakt. Jednak ja miałam jakiś czas temu wszystko idealnie a teraz wszystko w dół, stad panika. :)
Pytanie do wszystkich, czy jest któraś z dziewczyn z dolegliwością niedoczynnosci tarczycy? Ja już przed ciąża miałam stwierdzona, teraz biorę najniższa dawkę Euthyroxu.

Ja mam niedoczynność tarczycy. Liczę się już długie lata.

Ja dziś byłam na wizycie. I położna i doktor powiedziały, że samymi bakteriami nie muszę się przejmować, jeśli nie ma leukocytów w moczu, bakterie nie są bardzo liczne (u mnie w badaniu liczne) i nie czuję swędzenia i pieczenia.
Gin zaleciła branie tabletek dopochwowych z pałeczkami kwasu mlekowego (Hexagyn Duo) 2x w tygodniu, bo trochę zwiększyły się u mnie upławy. Pobrała wymaz z pochwy i czekam na wyniki.

No i słyszałam bicie serduszka malucha, więc jestem wzruszona i szczęśliwa od rana :)

Fajnie usłyszeć bicie serduszka maleństwa. Od razu człowiek jest spokojniejszy :)
A powiedzcie jak u Was z ruchami? Czujecie? Ja jestem w 20 tyg. I słabo czuję :( czasem tylko jak zapiera się nogami o mój brzuch...

Fajnie usłyszeć bicie serduszka maleństwa. Od razu człowiek jest spokojniejszy :)
A powiedzcie jak u Was z ruchami? Czujecie? Ja jestem w 20 tyg. I słabo czuję :( czasem tylko jak zapiera się nogami o mój brzuch...

Trochę niepokoju tylko było na początku jak gin nie mogła znaleźć malucha, to oczywiście głupia ja milion czarnych myśli. Ja nie wiem, czemu my tak mamy, że panikujemy ;)

A jeśli chodzi o ruchy, to ja czasem coś czuję, ale nie jestem do końca pewna, czy to maleństwo, czy jakieś gazy, czy moje widzimisię. Napiszcie, jak odczuwacie te ruchy.

Ja czuję ruchy już jakiegoś czasu. Zwłaszcza jak leżę na wznak to dzidzia fika.
Zrobiłam sałatkę z tuńczykiem i zjadłam że smakiem. Wiem, że go nie wolno w ciąży ale od czasu do czasu... ☺️

Ja też czasami czuję. Najczęściej właśnie po jedzeniu i jak leżę na plecach przed zaśnięciem. Właśnie teraz leżę w łóżku i też czuję [emoji4] Takie jakby bąbelki. Najwyraźniej jak do tej pory czułam Dzidzi w środę, siedząc na fotelu dentystycznym. Chyba było zestresowane razem ze mną, bo zafundowało mi całą serię w dół od pępka, bo tak to zwykle czuję pojedyncze pyknięcia.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czuje najczęściej wieczorem i w nocy mimo, że mam łożsko przodujące nisko.
A z tuńczykiem to jest tak, że nie wolno za dużo w tygodniu zjeść, jak nie jesz tylko tego to spokojnie. :)
Ja zaczynam brać żelazo ze względu na niską morfologie, oczywiście dieta również...
No i spokojny tryb życia (łożysko przodujące w 20 tc :(((((

reklama
Ja jeszcze ruchów noe czuję, chociaż zaczyna być je troszkę widać. Mam łożysko na przedniej ścianie

Klaudia mam tak jak ty łożysko nisko. Teraz zastanawiam się czy to zawsze znaczy, że jest przodujace. U mnie jest do kontroli bo może się jeszcze zmienić

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry