reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Tez to ostatnio przerabiałam... najgorzej z katarem. Cytryna, miód, cebula, czosnek i tak dwa tygodnie...
H&m tez można online zamówić, jednak lepiej przymierzyć. Moim ostatnim nabytkiem jest sukienka ciążowa - Link do: Sukienka BLACK SHEEP mama - M a m a / z e s t a w y, na święta jak znalazł, mój brzuch rośnie w zawrotnym tempie, z dnia na dzień coraz większy wiec na stare ubrania nie ma co liczyć

reklama
Hematokryt 32%, hemoglobina 11,5, mocz pH 8 , liczne bakterie, itd. Teoretycznie wyniki odbiegają od norm ale dostałam informacje ze "tak się zdarza" i tyle. Czuć, czuje się dobrze, objawów zapalenia pęcherza nie mam.
Co do odzieży ciążowej.... mogę pochwalić spodnie z h&m, sluza mi na codzień. :)
U mnie tez bakterie w moczu. Gin mi napisala na medicover online, ze nie powinnam sie przejmowac o ile nie mam pieczenia a czy bolu pecherza. Jutro mam wizyte, wiec ja wypytam.

Wracam wlasnie z wigilii firmowej i marze o lozeczku ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć ja też mam liczne bakterie w moczu, ale oprócz tego boli mnie pecherz i u mnie niestety nie obeszło się bez antybiotyku bo w posiewie wyszło mi zapalenie pecherza a to już trzeba leczyć, u mnie to już drugie zapalenie, mam nadzieję że ostatnie bo wykończy mnie ten pecherz:realmad:

Na szczęście nie mam problemów z pęcherzem i nigdy nie miałam. A moczu mi sprawdzają u położnej pod względem cukru co 2 mc. Nikt tu nie robi badań moczu, chyba że bym się skarżyła na coś. Tutaj nie robią większości badań jak w Pl.
Za oknem szaro, buro. Jesień pełną gębą . Miłego dnia ☺️

Klaudia a masz jakies objawy poza tymi bakteriami?

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom
PH 8,0, wydaje mi się ze nic innego nie mam, chociaż ja jestem typem panikary :), czuje dosyć często "parcie" na pęcherz, jednak to pewnie sprawa rosnącego maluszka. :) ciężko stwierdzić, raz w nocy miałam jakby kolkę, koło 10 minut ruszyć się nie mogłam, ktoś mi zasugerował, ze to może być sprawa pęcherza.

Hematokryt 32%, hemoglobina 11,5, mocz pH 8 , liczne bakterie, itd. Teoretycznie wyniki odbiegają od norm ale dostałam informacje ze "tak się zdarza" i tyle. Czuć, czuje się dobrze, objawów zapalenia pęcherza nie mam.
Co do odzieży ciążowej.... mogę pochwalić spodnie z h&m, sluza mi na codzień. :)

Też mam hemoglobinę niższą niż przed ciążą, ale jeszcze mieszczę się w widełkach normy. Lekarz powiedział, że w ciąży krew ulega rozrzedzeniu i dlatego hemoglobina się obniża. Zaś co do moczu, to mam leukocyty w moczy lekko ponad normę, ale też żadnych objawów infekcji pęcherza. No jakbym miała się doczepić, to stwierdziłabym, że mocz ma bardziej intensywną żółtą barwę, a wcześniej był w miarę blady ;) Ale na razie bez żadnych wskazań do leczenia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też mam hemoglobinę niższą niż przed ciążą, ale jeszcze mieszczę się w widełkach normy. Lekarz powiedział, że w ciąży krew ulega rozrzedzeniu i dlatego hemoglobina się obniża. Zaś co do moczu, to mam leukocyty w moczy lekko ponad normę, ale też żadnych objawów infekcji pęcherza. No jakbym miała się doczepić, to stwierdziłabym, że mocz ma bardziej intensywną żółtą barwę, a wcześniej był w miarę blady ;) Ale na razie bez żadnych wskazań do leczenia :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ważne, żeby zachować spokoj. :) morfologia dla kobiet w ciąży ma inne normy, to fakt. Jednak ja miałam jakiś czas temu wszystko idealnie a teraz wszystko w dół, stad panika. :)
Pytanie do wszystkich, czy jest któraś z dziewczyn z dolegliwością niedoczynnosci tarczycy? Ja już przed ciąża miałam stwierdzona, teraz biorę najniższa dawkę Euthyroxu.

Do góry