P
paulamc
Gość
Same super wiesci !! Gratuluje
Ja mam dzis wizyte o 16 i sie stresuje bardzo
Ja mam dzis wizyte o 16 i sie stresuje bardzo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziwnie z tym nt.Ja mam na kazdym zdjeciu nt 1.2 dzidzia w 12tc0d miala 5.34 cm i odpowiadalo wlasnie 12tc0d choc na poczatku byla mlodsza.Ale ona nt masz super.Wiec sie nie martw[emoji173]Ogladam teraz zdjęcia z USG, dzidzi ma 4.82cm i z USG 11w4d, o jeden dzień do przodu niż z OM. A ostatnio było kilka dni do tyłu. Na jednym zdjęciu mam NT 0.64mm, na drugim 1.20mm. Nie wiem o co chodzi. Lekarz powoedzial, że moge dodatkowo isc na te prenatalne, ale że wyniki są super, to on uważa, że nie trzeba i test Pappa mi odradzal. Mowil, ze przy takiej przezierności nie ma sensu.
No mam możliwość. U mnie kosztuje 400zł. Ja skierowania nie dostanę, bo mam 25 lat. Nie wiem o co chodzi z tymi zdjeciami, ale jak mi mówił podczas usg to tez mowil o 0.6mm. I ze jak jest powyzej 2.5 to wtedy jest powod doo zmartwien. No i myslalam, ze nie pojde na te prenatalne, skoro wszystko jest ok, kość nosowa mi pokazal, zuchwe, szczeke, serduszko bije prawidlowo, ale tak się w tym klocku do USG pozwijal papier, że zadne zdjęcie nie jst wyraźne i się nie pochwalę na grupie.Dziwnie z tym nt.Ja mam na kazdym zdjeciu nt 1.2 dzidzia w 12tc0d miala 5.34 cm i odpowiadalo wlasnie 12tc0d choc na poczatku byla mlodsza.Ale ona nt masz super.Wiec sie nie martw[emoji173]
A masz mozliwosc isc na prenatalne?Mozesz ze wzgledu na wiek na nfz lub platne ok 250 zl.
Mi sie wydawalo ze prenatalne powinno sie robic zawsze bez wzgledu na wiek i na zwykle usg u gina ale ja to przewrazliwiona jestem po moich przejsciach wiec pewnie to kazdego wolny wybor.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Mysle ze nie masz powodow do zmartwien[emoji11][emoji11]Masz 25 lat,wszystkie paramerty super[emoji173]Najwazniejsze to ufać swojemu lekarzowi.No mam możliwość. U mnie kosztuje 400zł. Ja skierowania nie dostanę, bo mam 25 lat. Nie wiem o co chodzi z tymi zdjeciami, ale jak mi mówił podczas usg to tez mowil o 0.6mm. I ze jak jest powyzej 2.5 to wtedy jest powod doo zmartwien. No i myslalam, ze nie pojde na te prenatalne, skoro wszystko jest ok, kość nosowa mi pokazal, zuchwe, szczeke, serduszko bije prawidlowo, ale tak się w tym klocku do USG pozwijal papier, że zadne zdjęcie nie jst wyraźne i się nie pochwalę na grupie.
DziękujęMysle ze nie masz powodow do zmartwien[emoji11][emoji11]Masz 25 lat,wszystkie paramerty super[emoji173]Najwazniejsze to ufać swojemu lekarzowi.
Ja musiałam...
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez mam bardzo dobrego specjaliste ale czasami na humor czasami nie ale trudno to moj lekarz nie bede sie tym sugerowac.Dziękuję
Ja naa tego lekarza byłam wściekła jak mi powiedział w czerwcu, że poronilam. Bo powiedział to tak jak gdyby nigdy nic. Ale z każdą wizytą przekonuje się, ze naprawdę w porządku z niego facet. I widać, ze zna się na tym, co robi. Bo ten z NFZ nie powiedział nic na temat moich wynikow z laboratorium. Mowil, ze wszystko ok. A ten od razu przyuwazyl, ze czegos za duzo w moczu mam. I pytał do kogo chodzę na NFZ. Powiedzial, ze nooo ten Pan juz w podeszlym wieku jest i że biedny nigdy się nie nauczyl USG robic. No to juz sie nie dziwie, ze nie mogl zmierzyc Dzidzia na ostatniej wizycie.
Nie wiem czy coś z mojej wypowiedzi można zrozumieć. Piszę w telefonie i często używam skrótów myślowych
Dadzi, no te ziemniaaki pieczone z przyprawami są pyszne, ale zawsze jeszcze spalam sól jak jadlam dzisiaj kupiłam brokuly i zrobię z sosem czosnkowym i slonecznikiem. Zjadłabym jakieś mięso do tego, ale smakuje mi jak papier