reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Styczniowka82 u mnie też ma być dziewczynka. Mały się cieszy, a córka no cóż wiedziała, że chcemy, ale była w szoku. Najpierw łzy, a pozniej przyznała, że boi się że jak maluch sie urodzi to ja odrzucimy bo jest już duża i da sobie radę. Oj glupiutkie to moje dziecko. Ja sie poryczalam, ale P ogarnął sytuacje i teraz sie cieszy

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

Rozpuszczalna fajna różnica wieku będzie, zawsze tak chciałam no ale niestety nie bylo to możliwe. Chociaz P twierdzi że chce mieć 4 dzieci to jeszcze jest szansa

Ja mam 13letnią córkę i 8letniego synka. A wy? No i jeszcze jak wasze dzieciaki przyjęły wiadomość o rodzenstwie?

Ja mam dwóch synów 10 i 11 lat. O ciąży nie wiedzą, prawie nikt nie wie (poza mną i mężem i...mama się domyśla, ale póki co zaprzeczam).
Obiecałam sobie powiedzieć po 15 tygodniu, nie wcześniej. O wcześniejszej poronionej w 9 tygodniu wszyscy wiedzieli. Teraz jestem ostrożniejsza.
Płeć jest mi zupełnie obojętna, tylko żeby dzidziuś był zdrowy - to jest dla mnie najważniejsze.

Ja mam 4 letniego synka. Jeszcze mi nie powiedzieliśmy bo jestem przed wizytą, nie chce by się zozczarowal jeśli coś będzie nie tak. Zresztą on by się zaraz chwalił wszystkim, a to jeszcze nie czas. Powiemy mu po wizycie. Bardzo chce mieć brata.

U mnie wiedzą tylko dzieci, kolezanki z pracy no bo niestety musze miec taryfe ulgową i szefostwo. Reszta
nawet sie nie domysla [emoji12]

Tak ja mam aż czterech starszych bąbli i nie ma opcji myślenia o sobie. Dobrze czy nie dobrze obiad zrobić trzeba, ogarnąć do szkoły do przedszkola zająć się małą. Mąż cały dzień w pracy cała reszta na mojej głowie więc nawet czasu czasami o myśleniu że jestem w ciąży nie ma.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Oj, też chciałbym nie mieć czasu myśleć.
Najgorsze jest siedzenie w domu. Na początku starałam się nie wchodzic na forum, żeby nie czytać i nie myśleć. Nie czytam książek o tematyce ciąży, nie przeglądam stronek z artykułami dziecięcymi. W smyku nawet odwracam głowę w drugą stronę.
Myślę pozytywnie, ale to co wydarzyło się w moim życiu rzutuje na to co się dzieje teraz. Cieszę się bardzo z ciąży, ale jest ogromny strach. Ogromny.

Witam wszystkie przyszłe mamusie :)
Ja wczoraj byłam na wizycie u nowego ginekologa i okazało się, że jestem w 9 tygodniu. Serduszko bije, wszystko w najlepszym porządku :) a 2 tygodnie temu byłam u mojego lekarza do którego chodziłam ładnych kilka lat i bardzo się rozczarowałam. Wizyta prywatna, trwała dosłownie 5 minut gin stwierdził, że jeszcze nic nie widać, nie da się określić który to tydzień, a na wyniki Bety nawet nie spojrzał i stwierdził, że mam ich już nie robić bo to szkoda pieniędzy. Powiedział, że najprawdopodobniej nic z tego nie będzie i mam na wizytę przyjść za 2 tygodnie. A tak w ogóle to mam się nie martwić bo skoro raz się udało zajść to następnym razem też się uda. Wyszłam z gabinetu ze łzami w oczach a wkurzony mąż chciał iść do gabinetu i zapytać tego lekarza czy on jest normalny :D ale na szczęście znalazłam idealnego lekarza, który wszystko mi spokojnie wytłumaczył i uspokoił.
Dlatego radzę wszystkim dziewczynom konsultować decyzje lekarzy, bo niestety ale mam wrażenie, że niektórzy kompletnie się nie znają na tym co robią :)

reklama
Ja mam 10 letnia coreczke i jeszcze nie wie.Juz pare razy się zawiodla wiec teraz nie powiemy az nie bede prawie pewna.Mysle ze sie ucieszy ale dopiero jak sie urodzi i bedzie mogla sobie ponosic,nakarmic:)
Ja mam tak ogromne piersi ze bluzki ciazowe kupie chyba z powodu piersi a nie brzuszka.
Ja nadal w kiepskiej formie ale moze do weekendu skoncze antybiotyk i bedzie lepiej.Glowa boli z zatok.
W pracy wiedza bo jestem na L4.Kasdrowa kazala doniesc zaswiadczenie o ciazy od lekarza do Zus-u.Wszyscy sie ucieszyli,szef gratulowal i kazal do konca byc na L4 i sie oszczedzac.
Tez sie boje kolejnej wizyty czy ciaza sie rozwija prawidlowo ale tak sobie mysle ze jakby obumarla to zaczełabym wkoncu plamic.
Dziewczyny ile tyg po porodzie mozna wrocic do cwiczen i aktywnosci na silowni np?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry