reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Kochana możesz napisać jaką miałaś hemoglobine i w którym to było tygodniu..? Chce porównać ze swoimi badaniami bo też biorę żelazo w takich różowych tabletkach...

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Miałam hemoglobine 10,3 a więc poniżej 11 i to było jakoś w 12 tyg. Ciąży. Biorę żelazo codziennie rano na czczo. Podniosła Ci się hemoglobina już cokolwiek?

reklama
Ja też chodzę prywatnie do lekarza. Wizytę aktualnie mam raz w miesiącu. Badan prenatalnych nie miałam w gabinecie bo to już musi być specjalny sprzęt i do tego odpowiednie kwalifikacje żeby lekarz je mógł zrobić. U nas tylko badania prenatalne robią w szpitalu lub w centrum medycznym. Do badań prenatalnych pierwszych powinnaś dostać wyniki z krwi i tam byłoby napisane że to badania prenatalne. Tych badań nie wykonują każdej, tylko tam gdzie jest zagrożenie genetyczne, po 35 roku życia i z prośby. Tak jak jest u nas :)

Jak wszystkie to i ja! ;)
Pogoda - chlapa straszna, ale jak w nocy zetnie to wszystko mróz to jutro będzie superwesoło z jeżdżeniem po mieście ;)

Lekarz - ja chodzę do Medicoveru. Wizyty mam co miesiąc, badania usg w standardzie, test pappa też. Morfologię robię rzadko, bo wszystko dobrze wychodziło. Dziś byłam na badaniu - wieczorem będą wyniki - bardzo jestem ciekawa, jak tam moje wskaźniki :) A i brawo ja, bo rano już po porannej toalecie się zorientowałam, że przecież miałam zebrać próbkę moczu, bo on też miał być przeanalizowany :D

Ja też chodzę prywatnie do lekarza. Wizytę aktualnie mam raz w miesiącu. Badan prenatalnych nie miałam w gabinecie bo to już musi być specjalny sprzęt i do tego odpowiednie kwalifikacje żeby lekarz je mógł zrobić. U nas tylko badania prenatalne robią w szpitalu lub w centrum medycznym. Do badań prenatalnych pierwszych powinnaś dostać wyniki z krwi i tam byłoby napisane że to badania prenatalne. Tych badań nie wykonują każdej, tylko tam gdzie jest zagrożenie genetyczne, po 35 roku życia i z prośby. Tak jak jest u nas :)

U mnie w gabinecie każda ma wykonywane prenatalne. Ja tam tez śpię spokojnie mając większa pewność, że dziecko jest zdrowe.

Napisane na iPad w aplikacji Link do: Tapatalk

Dziewczyny może orientujecie się jak to jest z tym 3 badaniem ok 30 tyg ciąży, bo mi lekarz powiedział na prenatalnych, ze jak jest w porządku i gin robi usg to nie trzeba, bo dziecko jest duze i za wiele już nie widać

U mnie jest wpisane w karcie ciazy wtedy usg i tabelki do wpisania jakiś parametrow więc na pewno będzie to jakies wieksze badanie...

reklama
Do góry