reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Ja też muszę czekać jeszcze przynajmniej 1,5 tygodnia żeby zobaczyć swoje maleństwo. Termin z miesiączki 06.05 ;)

Dziewczyny czy któraś z Was leciala samolotem na początku ciąży ?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Z tego co wiem to lot samolotem we wczesnej ciazy nie jest wskazany. Jesli kobieta musi lecciec to najlepiej miedzy 18 a 24 tyg. Po 35 tyg nie wpuszczaja do samolotu. I trzeba przedewszystkim miec zaswiadczenie od lekarza ze nie ma przeciwskazan do lotu
Ja bede leciec w lutym i nie wiem czy to dobry pomysl

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też muszę czekać jeszcze przynajmniej 1,5 tygodnia żeby zobaczyć swoje maleństwo. Termin z miesiączki 06.05 ;)

Dziewczyny czy któraś z Was leciala samolotem na początku ciąży ?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja teraz będę miała maraton samolotów od niedzieli. Przez 2 tyg będę leciała 3 razy :). Boisz się lotu w ciąży?

Ja teraz będę miała maraton samolotów od niedzieli. Przez 2 tyg będę leciała 3 razy :). Boisz się lotu w ciąży?
Z tym lataniem to dużo różnych opinii. Podobno niebezpiecznie jest po skończonym 6mc. Musisz mieć pozwolenie a nawet jak je masz to linia może odmówić. Ja będę leciała też w styczniu i będę kończyła 6mc. Oczywiście jeśli będę się źle czuła to przemyśle sprawę.

Ja właśnie nie wiem jak to jest z samolotami. Lekarz mnie pytal czy mam w planach lot samolotem w najbliższym czasie. Powiedzialam ze nie, stwierdził ze to dobrze w takim razie. Nie pomyślałam o tym zeby spytac czemu pyta...

Odebrałam wyniki. Jest dobrze. Progesteron w normie :) uffff beta 3036, 5 tc....będę spać spokojnie...myślicie aby bete powtórzyć w pt?

Ja właśnie nie wiem jak to jest z samolotami. Lekarz mnie pytal czy mam w planach lot samolotem w najbliższym czasie. Powiedzialam ze nie, stwierdził ze to dobrze w takim razie. Nie pomyślałam o tym zeby spytac czemu pyta...

Naczytalam się wiele opinii na ten temat. Wiadomo, że latanie w ciąży ogólnie nie jest wskazane, zmiana ciśnienia itp. Ogólnie pierwszy trymestr jest niebezpieczny i bez latania. Czasami zarodek jest słabo zagniezdzony i lot niestety przyspiesza poronienie, co nie znaczy, że do tego by nie doszło. W pierwszym trymestrze trzeba na siebie dmuchać i uważać ale trzeba też normalnie żyć. W necie ile ludzi tyle opinii dobrych i złych. Będę się modlić żeby wszystko było ok i cało wrócić do domu.

Dziewczyny..z moich objawów bola mnie piersi i trochę brzuch...ale za to hormony szaleją! Nie idzie że mną wytrstmac.. ja sama ze sobą a nie mogę :( moi pracownicy ciągle się pytają czemu chodzę raka znerwicowana...Masakra

Dziewczyny..z moich objawów bola mnie piersi i trochę brzuch...ale za to hormony szaleją! Nie idzie że mną wytrstmac.. ja sama ze sobą a nie mogę :( moi pracownicy ciągle się pytają czemu chodzę raka znerwicowana...Masakra
Korek, po tygodniu zaczyna przechodzić. Ja tak miałam zachowywała się jak na @, to wyrzut hormonów tak działa. Nie terroryzuj pracowników - to zabronione ;)

reklama

Nie przejmuj sie. Ja tez czasem nie radzę sobie z emocjami i moi pracownicy na tym cierpia[emoji14]ale może jakos mi wybacza. Tłumacze sobie caly czas ze jestem w ciazy i mam prawo [emoji23]

Do góry