reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny tak jak pisałam wczoraj - jestem nadal mega przeziębiona. Ale już chyba trochę lepiej jest bo kaszel zmienił się w mokry i już mnie tak nie dusi. Martwi mnie jednak to, że przy tym kaszleniu boli mnie bardzo brzuch po jednej stronie bliżej dołu. Jak nie kaszlę to nie boli. Myślicie, że to jest od kaszlu? Że to te mięśnie, więzadła czy coś tam jest nadwyrężone?

Kurcze chętnie poszłabym do kogoś żeby sprawdził, czy z maluchem jest ok, czy to przeziębienie na niego jakoś nie wpływa... ale nie bardzo wiem do kogo. Do szpitala z głupotami nie wypada a i lekarzowi nie chcę bzdurami głowy zawracać. Już myślałam wczoraj nad detektorem tętna. Może to by mnie uspokoiło zanim poczuję ruchy dziecka.

reklama
Dziewczyny tak jak pisałam wczoraj - jestem nadal mega przeziębiona. Ale już chyba trochę lepiej jest bo kaszel zmienił się w mokry i już mnie tak nie dusi. Martwi mnie jednak to, że przy tym kaszleniu boli mnie bardzo brzuch po jednej stronie bliżej dołu. Jak nie kaszlę to nie boli. Myślicie, że to jest od kaszlu? Że to te mięśnie, więzadła czy coś tam jest nadwyrężone?

Kurcze chętnie poszłabym do kogoś żeby sprawdził, czy z maluchem jest ok, czy to przeziębienie na niego jakoś nie wpływa... ale nie bardzo wiem do kogo. Do szpitala z głupotami nie wypada a i lekarzowi nie chcę bzdurami głowy zawracać. Już myślałam wczoraj nad detektorem tętna. Może to by mnie uspokoiło zanim poczuję ruchy dziecka.
Byc moze ze to wiezadla Cie bolą... Jednak przy kaszlu troche wysilku jest. Boli tylko jak kaszlesz? Jesli tak to moim zdaniem nie ma powodu do obaw.

Ja ostatnio obeszłam Zoo i Afrykarium we Wrocławiu i tak mnie krzyż i w pachwinach bolałooo, szok [emoji30]
Polożna powiedziała, ze niestety krzyza nie moge niczym smarowac-wskazany basen i kąpiele, a jesli chodzi o pachwiny to bola wiezadla, na ktorych "zawieszona" jest macica i taki urok ciązy :-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ostatnio obeszłam Zoo i Afrykarium we Wrocławiu i tak mnie krzyż i w pachwinach bolałooo, szok [emoji30]
Ojejku, tak Ci zazdroszczę tego ZOO :) Kocham wrocławski park, a kiedy byłam tam ostatnio, Afrykarium jeszcze się budowało. Spędziliśmy z mężem chyba 7 godzin włócząc się po alejkach :) Mam w Toruniu taki mini-ogród, ale to nie to samo :)

Ojejku, tak Ci zazdroszczę tego ZOO :) Kocham wrocławski park, a kiedy byłam tam ostatnio, Afrykarium jeszcze się budowało. Spędziliśmy z mężem chyba 7 godzin włócząc się po alejkach :) Mam w Toruniu taki mini-ogród, ale to nie to samo :)

Afrykarium jest suuuuper :-) Byłam juz 3 razy i nie zamierzam przestać

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też byłam w trakcie budowy Afrykaroum. Ale był wtedy skwar. Mialysmy z przyjaciółką dosc, a jeszcze z kazdym zwoerzaczkiem chciałam foto haha

reklama
hej :)

zylcia mnie przy kaszlu kichaniu i smarkaniu tez daja popalic pachwiny, obstawiam wiezadla
odnosnie wplywu przeziebienia - chodze przeziebiona od samiutkiego poczatku ciazy, wciaz niewyleczona i kazdorazowo gin jak mu mowie nie bierze do glowy, ale jesli Cie to niepokoi to pewnie- sprawdz

u mnie dzis dla odmiany szaro i ponuro i zimno. gdzie to slonce??? :(

afrykarium jest mega :) bylismy w sierpniu, bardzo mi sie podobalo, choc mialam innych ulubiencow w zoo :D
ale podziwiam, ze w ciazy obejsc calosc, mi za przeproszeniem nogi z d uciekaly, a bylo lato, pelnia sil i bez ciazy przede wszystkim :)

padam na pysk :p jeszcze tylko wet i mogw zalec w wyrze i szukac wyposazenia mieszkania :p

Do góry