reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Właśnie odebrałam wyniki moczu i wyszły mi ciała ketonowe obecne. Nie jakoś dużo 15 mg, ale one świadczą o źle prowadzonej cukrzycy lub o tym, że się chudnie. I to i to jest prawda. Miałam brzydką glukoze, na granicy cukrzycy i miałam przejść na dietę cukrzycowa. Bardzo się staram jej przestrzegać ale w efekcie ubocznym schudłam 1,5 kg w ciągu 2,5 tygodnia. Ma któraś jakąś wiedzę na ten temat? Napisałam SMS do gina, ale pewnie odpisze po dyżurze.

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też miałam dwie wizyty temu 15mg ciał ketonowych, ale gin powiedzial, ze nic sie nie dzieje. A jak internistce wspomniałam, to powiedziała, że za mało piję. A to prawda. Tylko glukoze jak robiłam miałam w połowie widełek

Tak, tylko loginy :)

A dziewczyny przyjmujecie jakieś witaminy w 2 trymestrze? Lekarz mi powiedział, ze nie musze, a ja sie zdziwiłam, bo myślałam, ze jakas kontynuacje Femibionu będę miała czy cos takiego.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pierwszą ciążę jechałam na Femibion Natal 2 i wyniki miała wzorowe do samego konca, aż położna pytała co biorę :D Wczoraj przyszła do mnie dostawa z Gemini i mam już zapas do końca ciąży :)

ja też biorę femibion a wyniki mam raczej słabe :p no ale może się poprawią za miesiąc ;)

z tym utrzymaniem męskiej ciąży to prawda. Żeńskie plemniki są silniejsze, żywsze i szybsze więc para która ma jakieś kłopoty zapłodnieniowe ;) może nie dać rady urodzić chłopaka. Ja mam dwie córki, jedną ciążę poroniłam, może to była ta męska właśnie. Teraz nie wiem jeszcze co będzie, ale czuje, że dziewczynka. A kurde, śniło mi się w nocy, że chłopak, byłam na usg i mi pokazała babka siusiaka! byłam taaaaka szczęśliwa :)

W Warszawie nie pada, w Warszawie sypie na maxa, ale rozpuszcza się bo jest na plusie. Ja lubię śnieg, szczególnie jak pada a ja jestem w domu :p

Byłam dzisiaj na usg prenatalnym, mam jakoś niedosyt..z dzidzia wszystko ok, poza za szybko bijacym sercem 174 ud/min. Jak u was z tętnem? Dziecko kolejny raz źle się ustawilo i ciężko było je zbadać..ale jakoś się udało. Tak czy inaczej jakoś mi źle..do tego jestem przeziebiona ;(

Pobudka o 5 :( oczywiście mój syn wstaje do pracy na poranną zmianę . Od razu poranne rozczarowanie Trump został prezydentem :(
Marzę o tym żeby spadł śnieg, ❄ . Ostatnio był 3 lata temu przez 15 min zanim stopniał . To moje życzenie świąteczne :) .
Ola przerabiam 4ry 4ki razem. Ale uważam , że jak wychodzą 3ki (tzw zęby oczne) to dopiero jest ból dla dziecka :(. My jesteśmy po 2ch górnych trójkach , aż strach myśleć o 2 następnych :(.

Byłam dzisiaj na usg prenatalnym, mam jakoś niedosyt..z dzidzia wszystko ok, poza za szybko bijacym sercem 174 ud/min. Jak u was z tętnem? Dziecko kolejny raz źle się ustawilo i ciężko było je zbadać..ale jakoś się udało. Tak czy inaczej jakoś mi źle..do tego jestem przeziebiona ;(
Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok. Dużo dziewczyn pisze, że dziecko ma podwyższone tętno, a lekarz coś mówił?

Sent from my LG-D280 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Pobudka o 5 :( oczywiście mój syn wstaje do pracy na poranną zmianę . Od razu poranne rozczarowanie Trump został prezydentem :(
Marzę o tym żeby spadł śnieg, ❄ . Ostatnio był 3 lata temu przez 15 min zanim stopniał . To moje życzenie świąteczne :) .
Ola przerabiam 4ry 4ki razem. Ale uważam , że jak wychodzą 3ki (tzw zęby oczne) to dopiero jest ból dla dziecka :(. My jesteśmy po 2ch górnych trójkach , aż strach myśleć o 2 następnych :(.

serio, Trump?? świat schodzi na psy!

ząbkowanie to trudny temat...

Do góry