reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Też mam odwrotnie.
W pierwszej ciąży dopiero pod koniec miałam zaparcia.

Dziewczyny, czy znacie jakąś książkę, w której by były porady, jak sobie radzić ze złością, agresją ?
Strasznie mnie wszystko wkurza, a najbardziej mój 1,5 roczny syn.
Szlag mnie trafia, a muszę udawać, że jest ok. Nie mogę wyjść na chwilę z domu, bo muszę z nim non stop być. Nie mogę klnąć, ani rzucać talerzami.. Ani nawet zrobić sobie drinka... Im dłużej się hamuję, tym większą złość czuję i tym łatwiej mnie wyprowadza z równowagi...
Hormony ciążowe robią swoje.
Nie wiem, jak sobie radzić, żeby nie zwariować i jego nie krzywdzić.. [emoji20]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

"Mój złośnik. Czyli jak nauczyć dzieci mądrego radzenia sobie ze złością"

reklama
Jagi doszedl mail, dziękuję [emoji8] fajna ta dieta, normalne produkty a nie jakies wymyslne [emoji16]

Ja sobie obiecalam ze zrobie porzadek ze zdjeciami, mam strasznie zawalony komputer i telefon fotkami. Chcialam kupic dysk zewnętrzny i zabezpieczyc sobie, mam bardzo dużo cennych zdjęc i nie chcialabym ich stracic. Najtańszy dysk dobrej firmy ponad 200 zl [emoji52] nie kupilam, nici z moich porzadkow [emoji39]

Też mam odwrotnie.

Dziewczyny, czy znacie jakąś książkę, w której by były porady, jak sobie radzić ze złością, agresją ?
Szlag mnie trafia, a muszę udawać, że jest ok. Nie mogę wyjść na chwilę z domu, bo muszę z nim non stop być. Nie mogę klnąć, ani rzucać talerzami.. Ani nawet zrobić sobie drinka... Im dłużej się hamuję, tym większą złość czuję i tym łatwiej mnie wyprowadza z równowagi...

Sorki, doczytałam, że to Ty chcesz się nauczyć :D Dla dorosłych niestety nic nie kojarzę.

Jagi doszedl mail, dziękuję [emoji8] fajna ta dieta, normalne produkty a nie jakies wymyslne [emoji16]

Ja sobie obiecalam ze zrobie porzadek ze zdjeciami, mam strasznie zawalony komputer i telefon fotkami. Chcialam kupic dysk zewnętrzny i zabezpieczyc sobie, mam bardzo dużo cennych zdjęc i nie chcialabym ich stracic. Najtańszy dysk dobrej firmy ponad 200 zl [emoji52] nie kupilam, nici z moich porzadkow [emoji39]

Ja tez jej powiedzialam ze nie dam rady szukac czegos wymyslnego czy malin za 20 zl za 30 dag nie kupię.Na dodatek z folii:/
Ja od poczatku wszystkie zdjecia wywoluje.Zbieram na dysk i po pol roku wywoluje do albumu.Mamy chyba z 25 albumow z zdjeciami.Ale jak jest promocja w foto joker da sie przezyc.
Zima siadamy i wspolnie ogladamy.Ubaw co nie miara:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Też mam odwrotnie.

Swoją drogą, mam podobnie. To znaczy nie wkurza mnie to, że siedzę w domu ani dziecko (bo go nie mam), ale mam problem z wyrażaniem złości i jak tylko coś idzie nie po mojej myśli albo czuję, że tracę nad czymś kontrolę, to tak jak piszesz - mam ochotę rzucać talerzami. Myślę, że pierwszy krok to uświadomić sobie ten moment, gdy ta negatywna "fala" nadchodzi i wtedy powiedzieć sobie "jestem wściekła", policzyć do 10 i zastanowić się co nam da to, że się zezłościmy? Prawdopodobnie nic pozytywnego. Natomiast opanowanie tej złości prędzej przyniesie nam satysfakcję. Mi uświadomienie sobie kiedy i dlaczego jestem zła trochę pomaga, ale pod warunkiem, że wyczuję właśnie ten moment. Wiem, że to brzmi dość zawile, ale gdy się już wkurzę, to nie ma rady i im bardziej się złoszczę tym bardziej mnie to negatywnie nakręca.

To ja chyba jestem jedyną osobą, która nie ma zaparć, a wręcz odwrotnie - na pierwszą dwójkę często muszę wstać już o 5:00.

O matko zazdroszczę. .od samego początku mam problem z zaparciami..staram się więcej pić bo ogólnie mało pilam zawsze.w razie czego kupiłam tez czopki glixerynowe jakby już kiedyś była totalnie masakra.dajcie koniecznie znać co stosujecie na zaparcia

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Uff to ten duomox nie taki straszny.A teraz co moge zrobic?Wzielam i trudno wtedy.Musialam komus zaufac.Gin potwierdzil ze moge brać.

Tak duomox to amoksycylina,na spokojnie można w ciąży i podczas karmienia piersią brać.to jest też jeden z pierwszych antybiotyków które potem się u dzieci stosuje.

Ja tez jej powiedzialam ze nie dam rady szukac czegos wymyslnego czy malin za 20 zl za 30 dag nie kupię.Na dodatek z folii:/
Ja od poczatku wszystkie zdjecia wywoluje.Zbieram na dysk i po pol roku wywoluje do albumu.Mamy chyba z 25 albumow z zdjeciami.Ale jak jest promocja w foto joker da sie przezyc.
Zima siadamy i wspolnie ogladamy.Ubaw co nie miara:)

Dlatego bardzo mi sie podoba ta dieta, jest tyle zdrowych tanich i łatwodostępnych produktów, niektore diety chyba polegaja na tym że schudniesz dzieki temu ze sie nabiegasz po sklepach szukajac produktów [emoji39]

Ja tez wywoluje, ale wybieram tylko część bo mialabym 200 albumów jakbym miała wszystko wywołać. Mam 30 tysięcy zdjęc na kompie [emoji39] jak będzie jakas promocja to sobie kupie ten dysk bo 200 zl nie dam za kawalek plastiku [emoji39]

reklama
Dlatego bardzo mi sie podoba ta dieta, jest tyle zdrowych tanich i łatwodostępnych produktów, niektore diety chyba polegaja na tym że schudniesz dzieki temu ze sie nabiegasz po sklepach szukajac produktów [emoji39]

Ja tez wywoluje, ale wybieram tylko część bo mialabym 200 albumów jakbym miała wszystko wywołać. Mam 30 tysięcy zdjęc na kompie [emoji39] jak będzie jakas promocja to sobie kupie ten dysk bo 200 zl nie dam za kawalek plastiku [emoji39]

Teraz przy swietach moga byc promocje na takie dyski:)

Ja tez wywoluje te naj,naj bo wiadomo czasami pare razy podobne ujecie:)
Duzo mamy z wakacji i imprez,uroczystosci corki,swieta,kazde ur.
Ja potem te plytki przechowuje rowniez.

Tak duomox to amoksycylina,na spokojnie można w ciąży i podczas karmienia piersią brać.to jest też jeden z pierwszych antybiotyków które potem się u dzieci stosuje.

Do góry