reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

Hej witam się !!!

Dziewczyny gratuluję wdanych wizyt!!! Jakie duże juz ja ostatnio miałam 4,7 cm ale to był 10 t 5 d a odpowiadało 11t 2d pewnie tez już tak urosło ale ja nie chce terminu na kwiecień buuuu tak mi się ten maj spodobał:) Domiśka się nie spieszyła nawet 6 dni po terminie:p Taka ładna data 05.05:)

Blondi uuuu masakra oby nie rwa;/
Korek szkoda ale dasz radę my będziemy mentalnie:)
Jagi jak tam przeszło??

reklama
Dziewczyny u nas jelitowka w domu cala noc.Najpier ja o 3 nocy maz a nad ranem moja mama ktora przyjechala na pare dni.
Oni ok bo wzieli nifuroksazyd a
ja nie mogę podobno.
Czy jelitowka jest grozna dla dziecka?Mam isc do lekarza?Tylko po to by mi kazal duzo.pic i smecta a ja tam sie wystoje 2h i chyba zemdleje bo mi sie w glowie kreci.
Dajcie znac co mam poczac:(?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Przede wszystkim dieta lekko strawna i bakterie dwa razy dziennie zamiast wody lepiej pić zimną gorzką herbatę i zero ciepłego i słodkiego.

Jagi zdrowka :)
Do lekarza bym nie szla, ale to raczej by nie zarazic innych, bo ten niewiadomo, kogo w poczekalni zastaniesz. W sumie styczniowka wszystko Ci napisala, a zawsze w razie watpliwosci masz telefon do swojego lekarza-internisty?

Wroce jeszcze na moment do tematu ubran. Pisalyscie np o sklepie happy mum, u mnie jest dostepny stacjonarnie, wiec zaczelam od obejrzenia oferty w necie. Jak z nas zdzieraja:szok: drogo moim zdaniem:szok:
Przyhkladowo leginsy za ponad stowe, a tunika, ktora w sumie d nie urywa za ponad 250:realmad:

I ciezka rozkmine mam... piszecie tu, ze Wasze malenstwa fikaja na usg. Ja do tej pory mialam usg 3 razy, kiedy juz czlowieczek byl widoczny i za kazdym razem lezy plackiem , czy to w godzinach porannych, czy wieczornych. Martwi mnie to troche:oo:
Ja bym sobie zyczyla date 07.05, nasza pierwsza rocznica slubu bedzie, byloby milo, ale chyba nierealne , ja raczej pozna majowka bede :) ale nie ma co narzekac :)

Hej. Witam nowe mamy.

Byłam dzisiaj na wizycie. Mam zrobić dodatkowe badania na tarczyce, kazał mi poczytać o diecie cukrzycowej i zastosować ją, ale się nie mam co narazie martwić. Było tylko badanie, usg za trzy tygodnie. W badaniu wszystko prawidłowo.

Któraś pytała o psa. Moimi zajmuje się P bo to są duże psy i zywe. Lubią się bawić i skaczą, a ważą tyle co ja albo nawet więcej więc wychodzę do nich tylko jak P jest bo czują jego rygor. Mamy jeszcze cztero miesięczna sukę golden no i z nią jest problem. Ona jest wpuszczana do domu i wogole przestała mnie słuchać. Wchodzi na kanapę i warczy na mnie jak ją zganiam. Czuje, że nie mam siły się z nią uzerac i próbuje co może. No ale P ją ostatnio przeszkolił, stała cały dzień na łańcuchu co rzadko sie zdarza u naszych psów i spokorniała

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom
No popatrz, a na tego mojego nawet łańcuch nie działa, bo i tego próbowałam. To zerwał go na pół [emoji36] jest silny i strasznie uparty. To ja współczuję Tobie, że Masz takich trzech. Teraz zawsze muszę wychodzić z czymś w ręku w razie obrony. Chore to.jest!

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagi zdrowka :)
Do lekarza bym nie szla, ale to raczej by nie zarazic innych, bo ten niewiadomo, kogo w poczekalni zastaniesz. W sumie styczniowka wszystko Ci napisala, a zawsze w razie watpliwosci masz telefon do swojego lekarza-internisty?

Wroce jeszcze na moment do tematu ubran. Pisalyscie np o sklepie happy mum, u mnie jest dostepny stacjonarnie, wiec zaczelam od obejrzenia oferty w necie. Jak z nas zdzieraja:szok: drogo moim zdaniem:szok:
Przyhkladowo leginsy za ponad stowe, a tunika, ktora w sumie d nie urywa za ponad 250:realmad:

I ciezka rozkmine mam... piszecie tu, ze Wasze malenstwa fikaja na usg. Ja do tej pory mialam usg 3 razy, kiedy juz czlowieczek byl widoczny i za kazdym razem lezy plackiem , czy to w godzinach porannych, czy wieczornych. Martwi mnie to troche:oo:
Ja bym sobie zyczyla date 07.05, nasza pierwsza rocznica slubu bedzie, byloby milo, ale chyba nierealne , ja raczej pozna majowka bede :) ale nie ma co narzekac :)
Moje tez na 3 usg spalo, to nic dziwnego. Raz lekarz obudzil malego potrzasajac sonda usg, wtedy dzidzia sie obudzila i machnela raczkami. Gin smial sie ze ma twardy sen, pewnie po tacie[emoji3] ja sie martwilam ze taki malo ruchliwy a tydzien pozniej na prenatalnych fikal koziolki [emoji16]

Hej witam się !!!

Dziewczyny gratuluję wdanych wizyt!!! Jakie duże juz ja ostatnio miałam 4,7 cm ale to był 10 t 5 d a odpowiadało 11t 2d pewnie tez już tak urosło ale ja nie chce terminu na kwiecień buuuu tak mi się ten maj spodobał:) Domiśka się nie spieszyła nawet 6 dni po terminie:p Taka ładna data 05.05:)

Blondi uuuu masakra oby nie rwa;/
Korek szkoda ale dasz radę my będziemy mentalnie:)
Jagi jak tam przeszło??
Moje w 10.1 miało 3,6 [emoji50] co odpowiadalo twoim 10.4 bierzesz jakies witaminy? Podobno wtedy dzieci rosna szybciej

reklama
Ja również sie zgadzam. 4 miesiące to dopiero szczeniak, raczej jeszcze nie zna agresji. Goldeny to bardzo madre psy ktore lubia wspolpracowac z czlowiekiem, raczej metody negatywne tylko pogorsza sprawe, poczytajcie o metodach pozytywnych pracy z psem, troche przysmakow w reke i dzialajcie. A będziecie mieli cudownego psa.
Ja juz widzialam jakie skutki maja metody tresowania psa i pokazywania kto jest Panem, takie psy wykonuja polecenia ze strachu i nietrudno o tragedie, psy wychowywane medodami pozytywnymi sa szczesliwe i chetnie pracuja z chlowiekiem...

Owszem, kupując psa byłam nastawiona na pozytywne wychowywanie. On był na szkoleniach, które ukończył a my z nim. Tylko on wśród obcych jest potulny jak baranek. W domu natomiast wychodzi z niego agresja. Na spracerach w ogóle nie slucha. A smakołyki owszem działają na niego, ale ile można na smakołykach. Ja teraz nie mam formy, żeby się z nim użerać. Miałam niejednego psa w swoim domu, ale żaden nie był taki okropny.

Napisane na HUAWEI TIT-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry