reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Mam taki galowy w domu tylko uzywam go do mierzenia temp w odbycie ale to i tak jak byla mala bo teraz to cwana nic sobie tam nie wsadzi. A pod pache to ona nie umie trzymac a tu z 3min trzeba potrzymac, zreszta boje sie ze go zlamie i sie pokluje. Taki do ucha by mnie interesowal, tylko tyle na rynku ich jest ze nie wiem ktory wybrac bo ja z kolei mialam taki tani i tez mierzyl jak chcial, ale co prawda do ucha sie sprawdzal tylko sie popsul.

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nadal uzywam nadal rteciowego jak chce dokladnie zmierzyć temp, np w czasie owulacji [emoji23] najlepszy. Szkoda ze juz takich nie produkuja.

Ja kupilam w lidlu do ucha sanitas i jest w porządku. Czasem sie rozni temp o jedną czy dwie kreski ale mysle ze tak mega wazne to nie jest. Jak się ma goraczke to jedna kreska nie robi roznicy...

Uzywam go kilka miesiecy i jestem zadowolona. I kosztowal nieduzo bo ok 50 zl
1477062071-1d1mld.jpeg

A ten gdzie sie mierzy?

Nie uwierzycie ale blisko mnie nie ma zadnego pilatesu dla kobiet:(Wogole ciezko z zajeciami dla kobiet.Raz w tygodniu jesli juz i to w dzien kiedy mi kompletnie nie pasuje.
U nas dzisiaj pasukdnie zimno i pada :(

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie strasznie drogie są takie zajęcia, ale znalazłam w pierwszej ciąży świetne ćwiczenia pilates dla ciężarnych na YouTube
. Teraz też będę z nią codziennie ćwiczyć.

dziewczyny poleccie jakis dobry termometr, najlepiej do ucha. Mam jakies gowno bezdotykowe do czola i jak mierze to temp jest zawsze inna. Gowno takie jakiego swiat nie widzial. Zuza miala przed wczoraj stan podgoraczkowy. W zeszlym tyg tez 3 dni pod rzad miala. I sie martwie bo innych objawow nie ma. A jak mierze jej temp to raz ma 37.0 a za 10 sekund znow mierze i ma 36.7 i to wina termometra bo zalezy jak daleko trzymam go od czola. Zreszta co tu sie rozpisywac.

Prosze dajcie namiar na dobry termometr bo mnie szlag trafi.

Miałam dotykowy do ucha i sprzedałam bo się to do niczego nie nadawał. Żaden termometr nie zmierzy temp. tak dobrze jak rtęciowy pod pacha. jedynie może te z galem, ale tak jak mówię tylko pod pacha. Czoło i ucho nie pokaże prawdziwej temp. ciała bo zazwyczaj na czole jest niższa a w uchu wyższa niż w rzeczywistości :/ Córce przy ząbkowaniu (4 miesiące miała) pokazał temp. w uchu 40.5* myślałam ze zejdę na zawał :o Przestałam mierzyć w ogóle i mniej stresuje się przy chorobach dzięki temu :)

ja używałam rtęciowego ale mi się zbił, kupiłam galowy i jest ok. Dzieciom też mierze tym, Martynie czytam w tedy książkę, lub puszczam bajkę ;)

Ja po pierwszym porodzie też nie mogłam się kochać, ból jak 150....Po drugim było o niebo lepiej.

A ten gdzie sie mierzy?

Mierzy w uchu (wtedy trzeba zdjac nakladke) i na czole, ale moim zdaniem mierzenie czola jest niemiarodajne dlatego uzywam tylko do ucha.

Ogolnie temp w uchu jest zwykle wyższa niz pod pachą dlatego trzeba na to zwrocic uwage ze w uchu jest zawsze powyzej 37 stopni, kiedy pod pacha zmierzymy 36,6

reklama
Do góry